Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Drzavnik Novog Kova

    evo ti jedan (do sad neobjavljeni) clanak kojeg je navodno napisao jedan novinar a objavljen je na hvarskom forumu

    Iza kulisa farse koja se zove: „Peticija za 25+1“, ili
    Zašto Bebić podmeće Sanaderu pred izbore?

    Većina građana Hvara, a možda i šire, postavlja zadnjih dana pitanje zašto je gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić, oštro i bez stvarne potrebe, napao Vladu, odnosno Ivu Sanadera? Naime, znano je da je Sanaderova Vlada, za razliku od Račanove, bila blagonaklona prema Gradu Hvaru po pitanju Sunčanog Hvara i prije dolaska Bebića, a pogotovo nakon uspostave koalicije Bebić-HDZ. Do nedavno je i sam Bebić glorificirao (do ljigavosti) Sanadera i njegove ministre.
    Odgovor na to pitanje, naravno nije onaj koji Bebić pokušava prodati naivnim hvaranima, da sve to radi zbog interesa Grada Hvara i fantomskog JPP u Sunčanom Hvaru. Jer da su mu Grad i JPP na prvom mjestu bio bi to realizirao davno prije.
    S druge strane odgovor nije ni tako jednostavan, jer Bebić je smušena osoba koja svoje raspoloženje i zamisli mijenja nekoliko puta na dan, tako da ostavlja dojam da je u permanentnom konfliktu sa sobom. Takav mentalni sklop on vješto prikriva agresivnim dosjetkama i morbidnim humorom, zbunjujući sugovornike. Ipak postoje neke konstante u njegovom životu: samoljublje, ambicija, pohlepa i odanost Jambi. Sve ostalo (i njegova nezavisna lista) je za jednokratnu upotrebu.
    Vjerojatno je već svima znano da je Stipe Gabrić Jambo „duhovni“ otac Pjerinu Bebiću, ili jednostavno - uzor. Kada je Jambo, prije dva-tri mjeseca, ušao u HSS počelo se šuškati da će sa sobom u stranku dovući (milom ili silom) sve svoje igrače, među koje se svakako ubraja i Bebić. Međutim Bebić je, zbog prošlih izbora, prebivalište prijavio u Hvaru, te bi ga zbog toga u HSS morao primiti hvarski ogranak. A tu nastaje pravi problem, jer predsjednik hvarskog HSS-a je bivši gradonačelnik Hvara, kojega Bebić doslovce mrzi, a uz to mu je i najžešća oporba u Gradskom vijeću. I evo opet konflikta: odanost Jambi i netrpeljivost prema prethodniku.
    Poznato je da je Bebić višekratno koketirao s HDZ-om i SDP-om, ali su i Sanader i Milanović prepoznali njegovu nepouzdanost i neutaživu ambiciju da bude glavna zvijezda, te su ga otpilili, a time povrijedili njegov preuveličani ego. I to je postao jedan od motiva zašto je Sanaderu podmetnuo Sunčani Hvar, a Antunovičkoj i SDP-u neumjereno prijeti.
    U međuvremenu je Tonči Tadić (poznati saborski zastupnik i još jedna osoba koju Bebić ne može smisliti) istupio iz HSP-a, i time dao Bebiću novu „genijalnu“ ideju: povezivanjem s HSP-om osigurat će se u slučaju pobjede HDZ-a, a prijateljstvom s Jambom u slučaju pobjede SDP-a i stvaranja koalicije s HSS-om.
    Ništa neobično, reći će svatko tko poznaje Bebića, jer njegovo poimanje politike je: „u se, na se i za se“, a sve ostalo su floskule. I tako je, bez originalne ideje, krenuo s kopiranjem prokušanog recepta koji je prije pet godina primijenio bivši gradonačelnik Hvara, senzibilizirati javnost na jednom od simbola privatizacije, potpisivanjem peticije pod motom „dajte nam naše“.
    Međutim, pitanje koje draška maštu, u ovoj farsi s „Peticijom za 25+1“, koji je motiv hvarskog HDZ-a (ili bar njegovog dijela), koji je aktivno sudjelovao u potpisivanju peticije protiv svoje Vlade i to u već zahuktaloj predizbornoj kampanji. Znamo da je Bebić uspio podijeliti hvarski HDZ, ali da će probebebićevska struja direktno raditi protiv Sanadera, nije bilo lako pretpostaviti. Možda su neki od njih zaslijepljeni Bebićevom demagogijom već prihvatili njegovu rezervnu opciju nakon izbora - HSP, jer teško je vjerovati da ih Sanaderov bič neće ošinuti.
    Postoje naznake da je spreman i slijedeći scenarij: Jambo će nakon, eventualnog, izbornog uspjeha „pomesti“ Domančića iz hvarskog HSS-a, te instalirati svog pulena Bebića. Navodno se Domančić usprotivio Jambi pri nedavnom boravku u Hvaru, i to pred Friščićem, te je čak isprašio Bebića s ručka. Ta bi varijanta bila idealna za Bebića, jer bi opet sa svojim uzorom bio na istoj strani.
    Ipak realnije je za očekivati da će Bebićevi akrobatski pokušaji da sjedi na dvije i više stolica završiti na podu, a i još neki neplaćeni računi mogli bi mu doći na naplatu s kamatama, kad Sanader ponovno pobijedi na izborima.

    avatar

    26.10.2007. (21:58)    -   -   -   -  

  • co_brays

    sve je davno bilo jasno

    avatar

    26.10.2007. (23:46)    -   -   -   -  

  • www.HDZ.eu ZNA!

    www.hdz.eu for dummies :-)

    avatar

    08.11.2007. (16:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...