Komentari

pegy.blog.hr

Dodaj komentar (67)

Marketing


  • An(t)onimka

    I što kažu o prirodnom planiranju obitelji?:)))) Nećeš valjda Pegy kršiti zakone.:)))

    avatar

    25.10.2007. (19:53)    -   -   -   -  

  • pegy

    Reci što te zanima, sluz ili mjerenje temperature? :))) Od svega što sam napisala ti baš odmah u seks-područje. :))) Ajde neka. :)) p.s. I što te briga što ja kršim ili ću kršiti. :)))

    avatar

    25.10.2007. (20:00)    -   -   -   -  

  • An(t)onimka

    Sve me zanima.:))))) Postajem katolički fundamentalist pa skupljam informacije.:)))))))))))) Pa druge mi stvari nisu zanimljive naravno.:)))) Da mi je znat samo tko je pričao o sluzi.:))))

    avatar

    25.10.2007. (20:35)    -   -   -   -  

  • pegy

    @Antonimka, poslala sam ti mail. :)

    avatar

    25.10.2007. (20:46)    -   -   -   -  

  • Brain Pulse

    E bez tog se ne mozes vjencati...ja hvala bogu to proso...dosada ziva...ali malo varas i sve bude na kraju ok! PoZdRaV

    avatar

    25.10.2007. (22:18)    -   -   -   -  

  • kulerica

    Baš mi dobro zračiš ovako sva u planiranju vjenčanja. :-)

    Kaj da ti velim. Kod nas je sve bilo ok, osim psihologa. On je bio sirovina i pol, lik koji je najurednije brijao o tome kako je normalno i medicinski dokazano da je muškarac taj koji teže podnosi stres, pa ženi ne bi trebalo biti teško učiniti za njega sitnice poput služeja obroka, obavljanja kućnih poslova i slično. Dapače, ona bi, radi dobrobiti bračne zajednice, te poslove trebala obavljati sa smiješkom na licu, kako bi svojim vedrim i dobrim raspoloženjem odagnala njegov stres, nagomilan tijekom radnog dana. Iako se podrazumijeva da danas i žene rade, zna se da je njihov posao manje zahtjevan i da mu se one, čisto biološki gledano, posvećuju manje nego muškarci. Dalje, ako žena prigovara svom mužu, ona ne samo da potkopava temelje svog braka, nego on ima puno pravo smatrati je sitničavom. Naravno da se brak ne smije razvrgnuti, ali ostanak u braku s tako teškom osobom velika je muškarčeva žrtva i njegova bi ju žena trebala naučiti cijeniti. I tako dalje i tako bliže, vjeruj mi da NIŠTA od svega što sam napisala nisam karikirala - lik je pričao takve bljezgarije da nisam znala bih li se smijala ili plakala, a sve je potkrepljivao "znanstvenim dokazima" i svojom sveučilišnom diplomom kao pokazateljem autoriteta. :-/

    No, nema veze, drugi su predavači bili skroz u redu, no većina publike bila je baš kao što si i ti primijetila: ženice s trbuščićima, muškarci nezainteresiranog izraza lica, pisali su se sms-ovi, okretalo se očima, glasno se uzdisalo... Što je najgore, među tim parovima, koliko sam uspjela primijetiti, gotovo da i nije bilo neke komunikacije. Baš su mi se činili kao "sad smo napravili dijete, pa 'ajmo se i vjenčati, a red je da se to obavi u crkvi". Mužić i ja smo dosta pričali o tome i oboje smo primijetili iste stvari.

    Oprosti na ovako ogromnom odgovoru, baš ti je post inspirativan. :-) Želim vam puno sreće, od srca. :-)

    avatar

    25.10.2007. (22:27)    -   -   -   -  

  • instruktorica1605

    super blog, slučajno san došla..
    pozzz

    avatar

    25.10.2007. (23:31)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    uf, nekako mi se cini da je to jos nesto od "onog sto se mora", ali koliko je ozbiljno ili ne ovisi naravno koliko osoba sama to osobno shvati. drago mi je da ste ipak nesto pametno culi i naucili. (super je komentar od kulerice LOL)

    avatar

    25.10.2007. (23:34)    -   -   -   -  

  • vivace1

    Meni je strašno dosadno i iritantno bilo predavanje muškarca koji je kao idealan suprug i otac u idealnoj obitelji. Zatucano, glupo, omalovažavajuće, ma užas. Inače ostale večeri su mi bile ok, a tako nekako sam otprilike to i zamišljala. A primjetila sam iste stvari kao ti i Kulerica, tako je valjda svugdje:)

    avatar

    25.10.2007. (23:50)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Imam svoje (ne baš lijepo mišljenje o crkvi kao instituciji), a ovo mi je presmiješno..Da su željeli vlastite obitelji i sami bi ih imali. Ovako to ispada da pošalju par pronatalitetno nastrojeni psihologa i brainwashaju ljude..Tako bi i ja mogla držat predavanja o kvantnoj fizici!

    avatar

    26.10.2007. (08:35)    -   -   -   -  

  • O.K.

    nisam prošla taj tečja, no jasno mi je da se bez njega ne možeš udati u crkvi, kako mi je sestra pričala i prijateljica oni su imali ova četiri dana predavanja ovo drugo nisu imali i kažu da i nisu bila neka predavanja, pogotovo ne nešto bez čega ne bi mogli kasnije u braku... moja sestra je još bila maloljetna (nekoliko dana do 18) kad se udavala i ona je prošla psihologe i sve to tako da joj ovo u crkvi je bilo kaže ništa prema onim stvarnim predavanjima koja su joj stvarno značila
    dal' ću ja ići, to ne znam, ako ću se udavati za dragog s kojim sam sada (a vjerojatno hoću) ići ću jer on želi vjenčanje u crkvi, meni je svejedno jer brak je brak, samo jedan papir ako se ne slažeš bez tog papira nečeš niti s njim i obrnuto, eto tako ja mislim

    avatar

    26.10.2007. (08:39)    -   -   -   -  

  • bobelline

    zgroženo buljim u komentar kulerice. ne znam je li mi gori stav kao takav ili činjenica da je isto proizašlo iz usta jednog psihologa. majko mila.

    bitno je da si izvukla maksimum iz tečaja. bez obzira na okolnosti.
    i lijepo je vidjeti kako se netko veseli braku :)

    avatar

    26.10.2007. (09:46)    -   -   -   -  

  • diana11

    eto i mene, osmijeh iz kisne crikvenice

    avatar

    26.10.2007. (10:34)    -   -   -   -  

  • just-a-woman

    Ni jedan tečaj i niti jedno savjetovanje ne može biti štetno, zato dajem svoj glas za to, ali neki od tih koji idu na te tečajeve idu samo zato jer "moraju", i ne obraćaju pažnju na ono što tamo čuju. Znam da je ponekad (a pogotovo kad vani pada kiša :))) ) tlaka ići na ta predavanja, ali moj je stav da kad si već tamo onda poslušaj što drugi imaju za reći. Po ovom tvom postu vidim da si ti ona koja sluša :))... i čuje... :)). Znam da se na tim predavanjima ne mogu naučiti neke strašne mudrosti koje će poslužiti kasnije kao rješenje za sve probleme, ali predavanja daju neke smjernice, potiču na komunikaciju i svakako potiču na razmišljanje, a na kraju krajeva komunikacija i razmišljanje je podloga i za kasnije rješavanje nekih problema.
    Gle što mudrujem, a pojma nemam. Vidim da ću jednog dana na tim predavanjima ja biti ona što drži monologe, a drugi će preokretati očima... :))))

    avatar

    26.10.2007. (10:58)    -   -   -   -  

  • Mjesečina...

    Bok!!! Slučajno naiđoh na blog i baš mi se svidio. Čitam te već neko vrijeme pa bi bio red da ti ostavim koju riječ. :))
    Mislim da je taj tečaj dobra stvar. Mislim, većinu onoga što se tamo čuješ u principu već znaš. Ali, s druge strane, to te navodi da preispitaš sebe i razmisliš jesi li spreman živjeti takvim životom; čega se sve odričeš i što sve dobivaš. I ako si nakon toga sretan i zadovoljan, onda bez straha možeš uploviti u bračne vode..
    Ja sam prilično religiozna i meni osobno crkveni brak znači više nego brak na papiru. Al žalosno je (što kažeš) što se vse više parova vjenčava u crkvi čisto tradicije radi, ne zato što zaista vjeruju ili zaista osjećaju nešto posebno kad su u crkvi.
    Uglavnom, toliko od mene za prvi put... oduljila sam puno više nego što sam planirala...
    pozzzzzzzzzz

    avatar

    26.10.2007. (11:23)    -   -   -   -  

  • KOKI

    e sad si me sjetila na moj predbračni tečaj...bilo je to prije punih 16 godina..:)

    avatar

    26.10.2007. (12:22)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Samo ću kratko reći ... tečaj obvezatan.

    Ne obraćati pažnju ni na koga, samo prepustiti sebe i novu obitelj Gospodinu, On vodi.

    Lijepo je pratiti tvoje misli.

    avatar

    26.10.2007. (12:47)    -   -   -   -  

  • Evelyn

    Imam..."sestričnu" u desetom koljenu koja se ženi za dva tjedna i išla je na predbračni tečaj skupa sa svojim dragim. Oboje su zaključili da su na tom tečaju naučili nešto samo kad im je velečasni nešto govorio o braku jer su im još predavanja dolazili držati i razni bračni parovi koji bi im onda pričali i problemima u braku. Sestrična kaže da je to bilo nepotrebno jer tko kaže da će svi u braku imati iste probleme kao i ti parovi. Međutim, ja mislim da je korisno da čuju što ih sve možda očekuje. I jednog dana kad ću se ja udavati, obavit ću to u crkvi, ali ne zbog tradicije nego zbog sebe. Zbog Boga i zbog toga što želim da moj Dragi i ja budemo muž i žena pred Bogom, a ne samo pred zakonom. A na tečaj ću sto posto ići. No do mog braka ima još puno :)

    avatar

    26.10.2007. (14:25)    -   -   -   -  

  • trill

    " U moje doba..." joj , ta rečenica mi radi da se osjećam stara jer su je samo stari ljudi upotrebljavali :), ali u moje doba tečajeva nije bilo. Meni se to ovako čini čisto zgodnom idejom, malo dodatno poraditi na odnosima prije samog braka. S naglaskom na dodatno :)

    avatar

    26.10.2007. (14:27)    -   -   -   -  

  • maja

    bijah na svadbi prošli vikend curi koja inače ne ide u crkvu, kojoj je zaručnički tečaj bio super.
    a frend koji se ženi sad, isto ide, kaže da je bilo totalno glupo sjedit na tome i slušat o planiranju obitelji a oko njih od dvadeset ženskih sedamnaest je trudno :-))

    avatar

    26.10.2007. (14:50)    -   -   -   -  

  • Vražja posla

    Ja se još uvijek dvoumim. Meni crkeni brak ne znači ništa, a moj dragi bi pa bih vjerojatno pristala na to njemu za ljubav. Kad je meni i tkao svejedno.

    avatar

    26.10.2007. (15:00)    -   -   -   -  

  • ista kao prije

    ne mora to biti loše,dapače.....ali ja nikada ne bih išla na takav tečaj u crkvu....oni koji nemaju blage veze što je brak ne mogu mi govoriti o braku-takav je moj stav....čak nisam ni vjenčana u crkvi i ne osjećam da je zato moj brak manjkav...ali ako ste se vas dvoje dobro osjećali nakon toga i bolje se povezali onda je to o.k.

    avatar

    26.10.2007. (16:36)    -   -   -   -  

  • PAPA

    pozdrav iz os

    avatar

    26.10.2007. (18:14)    -   -   -   -  

  • Gervasius Twinklmkinkson

    Uvijek se veselim mogućnosti, i trudim se poštivati izbore. Bog daje baš ono što tražimo, i onima koji traže skupocjeni automobil, i onima koji traže ljubav, i tako je pravo. Pridružujem se tvojim željama, u njima je puno svjetla i topline, i možda tek mrvica razuma viška za moj ukus, ali kamo sreće da su svi viškovi takve naravi :)

    avatar

    26.10.2007. (19:53)    -   -   -   -  

  • Oblak u hlačama

    Takve radionice su za svaku pohvalu, no ipak bi trebali i uvrstiti one daleko prije braka. Jer zaista postoje ljudi koji nisu spremni za brak, ali eto dogodi se trudnoća, ožene se i onda hop razvod. Stoga bi trebalo prije svakog razmišljanja o braku svakoga poslati na slične radionice, pa prije nego što se vjenčaju možda dva puta razmisle, jer se danas brak olako shvaća, tipa ma lako ćemo, ne shvaćajući da brak mijenja htjeli mi ili ne na neki način cijelu koncepciju odnosa između dvoje ljudi. Isto tako preporučila bih svima zajednički život prije sklapanja braka(mada to nije u skladu s kršćanskim naukom), ali praksa je pokazala da parovi koji su živjeli zajedno prije braka pa makar mjesec dva u skoro 97 posto slučajeva imaju bolju kominikaciju, sretniji brak i manje razmirica, i teže dolazi do razvoda, jer ma koliko mi nekoga poznavali spoznamo pravu istinu o njemu tek kad počnemo živjeti s njom.

    avatar

    27.10.2007. (01:42)    -   -   -   -  

učitavam...