Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • mushin munen

    bezbroj duša,jedno srce...nadam se samo da se "priprosta budala "
    ne ljuti

    noćni pozdrav

    avatar

    22.10.2007. (02:58)    -   -   -   -  

  • piskaralo Tixi

    dragom Shokanu za veliki topli osmjeh od srca hvala...

    samo ću se na tren osvrnuti i s tugom dodati, kako nas je prijatelj vrlo mlad napustio....
    još uvijek me prati nevjerica, kako ga više nikada nećemo vidjeti, a teško mi je pričati o tome, jer ni sama ne razumijem je li to bilo trenutak slabosti ili hrabrosti, taj crni trenutak u kojem je digao ruku na sebe....

    veliki pozdrav s kapima kiše ostavljam svima.....

    avatar

    22.10.2007. (10:37)    -   -   -   -  

  • Dor

    Lijepa ideja lijepo je i osmišljena u ovom haiku! Jer, «posipati / srcima …» zvuči i dublje i uzvišenije nego što je posipati konfete na svetkovinama i veselicama. Osim toga, blista ovdje poenta kako nam valja zagrliti dobrotu i plemenitost svijeta, odnosno, kako nam se je, konačno, s ljubavlju, okrenuti – «jedan drugome»!

    Dakle, ave uzvišenosti nam zajedništva! A svemu što je prosto i priprosto; što unazađuje i što degradira: «O, sancta simplicitas!» (kako je ono, u svoje vrijeme, i Jan Hus uskliknuo)

    avatar

    22.10.2007. (15:19)    -   -   -   -  

  • smiling cricket

    Lijepa oda darivanju i primanju. A i Shokanov osmijeh sve govori. Hvala lg na savjetima i na podršci. Jako mi je drago da se Shokanu sviđa nick.
    Pozdrav tebi i Shokanu!

    avatar

    22.10.2007. (23:03)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    smiling cricket, nihonkichigai, hvala i pozdrav ... ne mogu se docekati javiti -

    Tixi, Yuki ti je osmislila dobru japansku varijantu Piskarala: fudemame - netko tko je uvijek spreman za pisati, netko tko voli pisati; a Shokan ti salje japanski pen - name, baziran na tvom imenu:

    ti - hana, ili cvijet caja (vidjet ces ga kad ti stigne razglednica iz Kamakure): dva kanji znaka oznacavaju "cha" - caj, i "bana", ili "hana". No, u najnovije vrijeme se i opce medjunarodne rijeci mogu izgovarati u originalu, pa i u japanskoj kombinaciji - dakle: ti-hana. Mailom cu ti poslati slicicu imena u kanjijima.

    Dragi Dor, ovaj je stvarno jednostavan haiku nastao kao komentar na Tixinom blogu, povodom njenog poklona istog srca... sad sam eto isla linijom manjeg otpora objavljajuci ga ovdje - no, moram reci, svidja mi se pomisao pjesnickih zavodjenja - jer tko ce u svakoj instanci umijeti voljeti svakoga, ako ne pjesnici ... puno pozdrava, lg

    avatar

    24.10.2007. (09:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...