Komentari

sdpsibenik.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • šibenski konobar

    mislim da ste ovaj put pogriješili, gradonačelnica je u pravu, iskoristila je Zakon o javnoj nabavi, odnosno pronašla je rupu u tom zakonu, a kako je to napravila napisat ću na svom blogu kad proanaliziram cijelu stvar

    a šta se vrlog Bajića tiće, triba lupat do kraja

    avatar

    19.10.2007. (09:25)    -   -   -   -  

  • Q

    Hoce li u izgradnji skole sudjelovati firma Dva Marka?

    avatar

    19.10.2007. (14:38)    -   -   -   -  

  • Franko

    @Šibenski konobar
    S punim poštovanjem držim da nismo pogriješili. Priča o izravnoj nagodbi bi igrala da je kod odabira za idejni projekt raspisan arhitektonski natječaj na kojem se dodjeljuju nagrade. Tad bi takav nagrađeni rad bio autorsko dijelo i na temelju njega bi se mogla sklopiti izravna pogodba za izvedbeni projekt. Ovako nema govora o autorskom djelu već se radi o pogodovanju kod odabira projektanta, a mi možemo samo nagađati zbog čega je to tako.

    avatar

    19.10.2007. (16:33)    -   -   -   -  

  • Q

    @ Frankisa: Svaka cast sadrzaju tvojih komentara, ali na ovon zadnjen JubiTrubiju slusno-govorno ispadas ka da si "odozgara" (prenda ti je caca fetivi Sibencanin, a mater dolacka). Ukoliko namjera toga nije osvajanje ripaskog glasackog korpusa lokalnog Vlajlanda, priporucan ti da se bar zeru oratoricko-dikcijski educiras. Zato uzmi dikoji tecaj retorike (ne kod Marka Radacica). Nije valjda da ne mores biti bar za "dz" bolji od Nedenjoze, Dzunbusa, Kulusica i slicnih nepismenih busana. Pa da te u parlantini sije cak i oni gusar, a vicni student Petar Baranovic (HNS), koji eto ostavlja dojam ka Cicero, iako cilo vrime valja same suplje gluposti i demagoske skovace. Usput, vise je nego ocito da se je tvoj "el jeffe" Milanovic nemilo zayeba u pridizbornin kontima. Perke je sa a priori deklariranjen Jurcica ka buduceg premijera (a to je ucinija samo zbogradi toga da bi on sam peska misto prisidnika SDP-a) nemilo naudija upravo svojoj stranki. I sad mu to onda izlazi na grlo ka njegovo javno priznanje da on sam nije sposoban voditi drzavu. Ka sta more biti i nije. Pitate li se ikad vi SP(r)D-ovci kako to da na svojin lokalnin skupovima Adeze vajik brez po muke napunjeta cilu sporcku dvoranu sa svojin virnin prkaniman, dok se vasa "celija" jos nije uspila odlipiti dalje teatra Mazzoleni? Ko zna, more biti da vama i ne pjaza micati se iz kazalisne kafane.

    avatar

    20.10.2007. (05:58)    -   -   -   -  

  • Franko

    @ Q
    Svašta su mi dosad pokušali lipiti ali to da sam kako ti kažeš "odozgora" nije još nitko. Uostalom ja i ne znam što znači "ripaši" i slične izvedenice. Za mene postoje samo ljudi, građani ŠIbenika. Tvoj komentar je gotovo pa na tragu onih što su izgubili II. svjetski rat. A to nije dobro. Dijeliš ljude po izgovoru, izgledu i slično. A to mi govori da baš i ne promišljaš to o čemu pišeš te ti se događa da ne pogodiš metu.

    avatar

    20.10.2007. (09:12)    -   -   -   -  

  • Q

    @ Frankisa: Nemoj mi se molin te samo vaditi tako da mi izvlacis kojekakove rasizme "ispod zita". Ric je o tome da si ti javna osoba, pa bi bija red da povedes racuna o javnoj prezentaciji. Zato bi ti bilo bolje da uzmes koju strucnu poduku iz "public relations", umisto da se tute misas na katrigi ka da imas crva u guzici. Perke dok su tvoj sadrzaj i poruka koje prezentiras apsolutno brez prigovora, ti onda sve useres svojon gestikulacijon, mimikon i uopce nacinon usmenog izlaganja kojin jednostavno odvracas auditorij.

    avatar

    20.10.2007. (16:06)    -   -   -   -  

  • Schkure

    Ma daj Q ne pizdi.
    KOjih se ti sve idiotarija možeš uvatit, to j ečudo. Kad nemaš više nikakvu konkretnu kritiku uputit, vataš se irječi, narječja, izgovora, mimike, gesta. Ma o čemu ti???!!!

    avatar

    20.10.2007. (22:39)    -   -   -   -  

  • Q

    Znaci Skure moj lipi, partijska celija je tebe itnila u vatru, perke su komesar & sekretar ocito ostali brez argumenata. Ono sta vi (= Frankisa & Co.) nikako necete da utuvite je to da je 88% komunikacije "body language" (rvacki: gestikulacija + mimika), dok sam sadrzaj cini SAMO 12% (Sigmund Freud, Erich Fromm, Phil McGraw), moj "miki"! I zato nije nikakovo cudo da kojekakovi tipovi, koji nemaju ama nista za reci, moreju od sale sviju sarmirati i doslovno oboriti s noga sa svojin suplje-povrsnin prezentacijama, ka metnimo ga staviti Ivo the lazljivac Sranader, Petar the gusar Baranovic, Zeljko the dr. Buric. S druge strane uzmite negativni primjer Nedenjoze Klaric, koja vajik ispada glupa (ka sta i je), ali ne zato sta ona nema ista smislenoga reci (tute Nedenjoza nije nista gora od vecine politicara danaske), nego zbogradi toga sta cila njezina vizualna pojava zraci ama totalnon blesavocon. Ditto za Kulusica, Dzumbusa Ninica, Nikolu Raka. Nego da se vratimo na moj oridjinalni post. Zanimljivo je da se niko od vaseg lokalnog politbiroa nije uvatija onoga sta san reka o (1) Milanovicovon gafu oko Jurcica, i (2) uskoj izbornoj bazi esdepeja. Jerbo kako van je dobro krenilo, slideci pridizborni skup mogli bi odrzati u DIT-a. Ili u konobi od Marka Paica. Al nema to veze, perke ste jos uvik jaci od Djundjuletovog grancavoga Ulja (bivseg SRP brez marteline), cija cila izborna baza more komodno stati u gabinu od Jelene Cucukovice (na Jadriji).

    avatar

    21.10.2007. (02:14)    -   -   -   -  

  • Orsula

    Ma vidi puste li ode komedije! I ko je to moga ocekivati od stranke samih mutlesa? Pa se eto moran i ja ubaciti u ovu diskusiju: 1) Necete se nikad moci nalaziti u Markovoj konobi, jerbo ne da Miranda, po direktivi njezinih socio-liberatora. 2) Sta se tice Vidovica-Cicera, on na gornjen videu cilo vrime stroji glavon ka Kutlicev konj, privrce oci u sorbulu ala lesani glanboc i manda rukama altroke Tereza Kesovija kad bi se nalila na Gazinon festivalu sansona. Bas san kurjoza cuti sta Krese Sakic misli o oratorickin sposobnostima svojega sefa.

    avatar

    21.10.2007. (05:48)    -   -   -   -  

  • .uncut

    Pa šta ste se uvatili kako ko maše rukama, bitno je šta je čovik reka i je li to ljudima došlo do ušiju. Činjenica je da se ovaj ADZ-eov zulum više ne može trpiti i triba neko sa mudima reći "DOSTA IH JE". Žalosno je da to radi samo Vidović, di su drugi?

    Jeste li samo gledali emisiju na TV Šibenik 1 na 1 sa Ninićon i Burićon u glavnoj ulozi, reka bi čovik da sve cvita u gradu, da smo jači po BDP-u i od Zagreba, jači smo od Zadra, Splita, pa normalno da smo "jači" kad Kalmeta daje više novaca u Šibenik nego u Zadar.
    A, di je drugarski tandem Bukić-Jukić, njih se zaboravlja, oće nam naprditi zatvor u Šibenik, fala ne triba Šibeniku zatvor. I kad im dodamo pitura Burića i sl. onda imamo sve za jedan dobri cirkus u gradu, ali nemamo sve, nešto fali?
    Pa, fali Strikoman da napravi milenijsku fotku, da slika ovu navedenu ekipu po 16-ti put na travi tzv. novog igrališta na Biocima, ustvari bilo bi najbolje da ih se zatvori u kuću BB-a, pa da su 24 ure pod kameron,a građanima grada Šibenika osiguramo mir stotinjak dana.

    avatar

    21.10.2007. (22:02)    -   -   -   -  

  • Q

    U sta je to SDrP pofraja/profunda one cetri godine dok su bili na vlasti? Sitimo se da je Adeze jos u lito 2002. bija u totalnon rasulu - sta je bilo negdi tamo po polovici mandata kunktatorskog Racanovog esdepeja. A sad nas tute zovete na neku prominu, ali sve sa starin hohstaplerima tipa Linic, Ostojic i slicna crvena bagra. Nije zaludu reka Mate Miso Kovac kako "nisu judi pomidore"!
    P.S. @ .uncut: Ako tvoja (ili bilo cija) mimika, gestikulacija i cila opcenita pojava nisu u skladu sa sadrzajen tvoje poruke, onda ti AMA NIKO NECE VIROVATI - peezdili vi, ne peezili vako ili nako, to van je dokazana cinjenica. Pa sad sami odlucite, ocete li raditi kako triba, ili cete "utabanin stazama" onog lunpenproleterijata iz post-1945., sta su virovali da ce cilu ekonomiju dovesti na zelenu granu priko svojih barbarogenijalnih kadrova na spiritjeru. Usput, izmedju te lidjere od 1945.-1990. (Broz, Bakaric, Jure Bilic, Milka Planinc, Bunko-Sekulic, pa jos lokalni Djundjuletovici, Jockani, Jurisici) i ovih danas, kako na vlasti (Sranader, Nedenjoza, Kulusic, Bukic, Jukic, Ninic, Kalmeta, Lovrinka, Polancec, Roncevic, Suker i ostala bagra) tako i u oporbi (Linic, Ostojic, Arnautovic i slicni) razlika je samo u sinbolima. Kuzis, stari moj?!

    avatar

    21.10.2007. (22:35)    -   -   -   -  

  • Krešo

    Evo pozvala me Orsula da komentiram, pa da ne bi ispalo da nemam šta kazati... Prvo bi se zahvalio na kritikama... Vjerujem da su dobronamjerne :-)
    Sve u svemu, činjenica je da se neke oratorsko-mimičke pogreške daju ispraviti, a nedostatak sadržaja ne... I tu smo malkice u prednosti pred pobrojanim kolegama...
    Kao "poluvlaju-polubdulcu" odraslom u Šibeniku Q-ova nadmena "građanština" i "šibenčanština" mi je apsolutno neprihvatljiva. Čovjeka treba vrednovati po stvarima na koje u životu svojim radom i ponašanjem može utjecati, a ne po onom što mu je rođenjem dodijeljeno...

    avatar

    21.10.2007. (23:27)    -   -   -   -  

  • Q

    Potpisujen Kresu konpletamente (prenda nije adresira glavne probleme koji su mu navedeni gorika). I jos bi doda citat aforizma otprije kojeg kvarat vika, a ciji su zajednicki autori bili Marko pl. Paic & Fabjan pl. Vidovic na jednon od grackih stekata: "Ovu zemlju i grad upropastili su seljaci koji su se obogatili na brzinu."

    avatar

    21.10.2007. (23:39)    -   -   -   -  

  • Krešo

    Q, ja bi to malo uopćio... Ovu zemlju i grad upropastili su oni koji su se obogatili na brzinu!

    avatar

    21.10.2007. (23:51)    -   -   -   -  

  • Q

    Apsolutno da. Ja san samo doslovno citira maloga Marinkovog i malog Vicinog, perke su bili vidovitiji od Marije Pivalove i Silve Ganbetove. A da jih je sad obojicu pitati sta su poduzeli kontra toga? Pa da je jos Zokija pitati sta je on izinja da se delibera trulezi (Ostojic, Linic et al.) u svojoj vlastitoj s(t)ranki (N.B., skartavanje Djundjuleta se tute ne konta, perke to jos uvik idje u zasluge pokojnomen Racanu.)

    avatar

    22.10.2007. (00:02)    -   -   -   -  

  • Q

    P.S. E sad moran jos dodati da mi je vise pun qurac vasega strisavanja navodnog mi rasizma. Ka sta san vec deklarira na ovon i drugin forumima, ja prkane ne definiran ni zempljopisno ni genetski, vec bihevioristicki (i.e., po nacinu ponasanja). Ditto vazi za rankane, papane, ripase, kitase, djikane i ostale jin sinonime. Sve dok (a) inkonpetencija, (b) hipokrizija i (c) sklonost lupestinaman nisu rasne oznake, odlucno odbijan svako rasisticko etiketiranje, pogotovo ako dolazi od strane onih koji ispoljavalju navedene 3 osobine. Nego Krese, sta je ono sa Zokijen i ekipon u vrvu? Smrdi li riba od glave?

    avatar

    22.10.2007. (00:20)    -   -   -   -  

  • Orsula

    Super diskusija, lipo da se i Krese ukljucija i da je pokaza kakvu takvu objektivnost. Moje je misljenje da je gornja kritika bila dobronamjerna zato sta je recena istina koja se mogla vrlo lako provjeriti. Dosta ti je ici na gornji jubitu. Tili mi ili ne ljudi su u civiliziranom svitu (tu Hrvatska jos ne spada) diskriminirani po ponasanju. Svaka druga diskriminacija je protuzakonita, ali po ponasanju su diskriminirani od zabavista. Sta ti ga znaci mi bi tribali biti ravnopravni ali MI NIKAD NECEMO BITI JEDNAKI. Ja san isto podrijetlon poluvlajina-polusibenka, ali se slazen sa Q-ovon definicijon 100%. Tu diskusije nema.

    avatar

    22.10.2007. (00:41)    -   -   -   -  

  • Q

    @ Krese: Nema veze sta si, kako sam kazes "poluvlaj-polubdulac" - glavno je da nisi busan.

    avatar

    22.10.2007. (03:38)    -   -   -   -  

  • .uncut

    A, lipi moj Q, nemoj mi samo Mišu Matu .......Kovača uzimati za moralnu vertikalu i njegove trice preprodavati. Šta se tiče ekipe koja je prije bila, bila je. Da nije Marko bija bi Janko, a koga bi ti stavija od 45. do 90., pa i posli? Aj nabroji 10 ljudi posli rata i 10 od 90-te na vamo.
    Ma znaš jebe mi se više i za jedne i za druge, dosta mi je i onog i ovog rata, ajmo gledati šta napraviti naprid da moja dica, a tvoji možda unuci nemaju potribu bižati iz Šibenika, da Šibenik bude grad u kojeg se ljudi vraćaju.
    Ono šta si pisa o kitašima, ripašima, rankanima i sl., samo mi reci ko ih je doveja u Šibenik, ko se proda za pršute, vino i sl.
    Aj, biću finiji ko je nakrca individualne poljoprivredne proizvođače po tvornicama, po gradskoj upravi, po državnim firmama, aj razmisli malo, ko je omogućija istima da se nakon napornog posla u agraru dođu odmarati po tvornicama, ko je taj. Pa oni fetivi Šibenčani koji su vladali gradon, zaguzoni čija je guzica volila malo pršutića kušat.

    avatar

    22.10.2007. (15:36)    -   -   -   -  

  • .uncut

    ...sorry, mora san ići kumpire frigati, da nastavin:

    I tako našem fetivom na vlasti dođe kušo iz zagore i traži radno misto, donese dva pršutića, dvi tuke i kruv ispopeke i naš fetivi ne odoli iskušenju i zaposli kušu na dobro radno misto.
    Kuši to nije dosta, pa on traži sve više i više, a kako kušu odbiti kad ga je kušo naždira sve one godine. Kad kušo dovoljno ojača dovede on dva rodijaka da malo ljudin pomogne i malo po malo do danas. Rezultat su danas Kulušići, Ljubičići, Jukići, Rakići, Burići.... i sl. buranija koja ti danas vlada gradon, a našeg fetivog s početka priče nigdi, niti u tragovima, nigdi njegovih ljudi, nigdi njegove dice, prijatelja....pa di su?
    Morali su na žalost otići iz vlastitog grada, rasulo se svud po svitu to šibensko..........
    Moraš priznati Q da je to kuga i kolera posli one kuge iz doba turaka!
    Aj živili

    avatar

    22.10.2007. (20:48)    -   -   -   -  

  • Q

    Je li SDP oznacava SocjalDemokracku Pusionu prid nadolazece izbore - citajte ode:
    http://www.nacional.hr/articles/view/39139/

    avatar

    23.10.2007. (00:06)    -   -   -   -  

  • onaj koji zna

    " Nije istina ! ! " mi smo pošteni, mi smo bolji, nas od HDZ-a razlikuje poštenje, svjetonazor, TIM......itd.itd. a da ne govorim njihovo ogromno zalaganje za decentralizaciju i njihove gotovo nevjerovatne želje za bojitkom gradova i općina ( pa su dali Lapcu i Đukići hitnu....) ma sve 5, ali ZAR NISU BILI NA VLASTI I 0 POENA, koga mažu,lažu, zar doista misle da nas se može preveslati i 5.ti put ( bar nas koji smo toliko puta glasovali ) , e pa ne neče ići.

    Budite pošteni i recite - DA, živi se bolje za onoga ko radi, za onoga ko uči i za onoga ko se trudi, recite - DA, HDZ je naprivio iskorak, no mi ćemo smanjiti poreze na dobit, PDV, smanjit ćemo nepotrebnu birokraciju, ubrzari protpke informacija i dati pristojne plaće profesorima, doktorima..... recite uostalom bilo što konkretno osim pljucanja i možda dobijete izbore!

    Za koga ću glasovati u načelu još nisam siguran, kao što ne pripadam političkom iliti partijskom miljeu i jednoumlju ne pripadom niti određenoj lokaciji, no srcem i dušom ću uvijek biti Šibenčanin, a glas ću dati ne poštenima jer u takve političare sam davno prestao vjerovati, već onima koji su se dokazali u onome što su radili.....

    ...a sada jutarnja kavica

    avatar

    23.10.2007. (07:02)    -   -   -   -  

  • siddhartha

    ...... zasladjena cukron zaradjenim znojen rada ......

    avatar

    23.10.2007. (13:38)    -   -   -   -  

  • Krešo

    O „ripašima, prkanima i rankanima", Gospi vanka Grada i šibenskom identitetu

    Najrazvijenija i najuspješnija društva imaju interesantnu osobinu da se s vanjskim utjecajima ne nose na način da se od njih izoliraju, već da im se otvaraju, prihvaćaju ih i uklapaju u svoj dominantan sustav vrijednosti uzimajući od njih pojedine elemente kojima obogaćuju svoj identitet.
    Šibenik je jedan od rijetkih (možda i jedini) grad na svijetu u kojem se jedna od crkava naziva naziv Gospa vanka Grada. Taj naziv izvanredno ilustrira opterečenost samim sobom i strah ili prezir prema stranom i nepoznatom. A takav odnos prema okolini koji je godinama karakteristika ovog grada je dobrim dijelom kumovao položaju u kojem se grad danas nalazi...
    S druge strane terminologija o "ripašima, prkanima i rankanima" mi je apsolutno prihvatljiva ukoliko se koristi kao karakterno-kulturološka osobina, a ne kao zemljopisno-demografska odrednica. Jer što napraviti u situaciji kada su "ripaši, prkani i rankani" u nekoliko generacija porijeklo vuku unutar “gradskih zidina” (a takvih, Bogu hvala, ne manjka)? U toj se situaciji njihovo se “ripaštvo, prkanstvo i rankanstvo” može: ili opravdavati samo zbog toga što su "naši" ili ih se može izopćiti od "nas". U prvom slučaju, neograđivanjem od "ripaštva, prkanstva i rankanstva" i sami postajemo "ripaši, prkani i rankani", a u drugoj situaciji bilo kakvo povezivanje tih pojmova s nečijim porijeklom postaje bespredmetno.
    Prilično zazirem od tipova koji se a prior smatraju vredniji time što su "fetivi", "agrameri", "esekeri" ili neka slična kategorija…. U devet godina koliko sam imao prilike provesti u Zagrebu vjeruujem da sam se suživio s više elemenata zagrebačkog identiteta nego velik broj onih koji tamo prožive cijeli svoj život. U ostalom, koja je to mjera kojom s mjeri nečije "šibenčanstvo" ili "purgerstvo"? Je li Krleža "purger" time što se, ako se ne varam, rodio u današnjoj Radićevoj ulici ili zato što je u Glembajevima ili Filipu Latinoviću uložio sate i sate svog rada u pedantnom konzerviranju jedne slike Zagreba kakav više ne postoji? I koliko je rođenih Zagrebčana na formiranje identiteta svog grada imalo utjecaja kao "dotepenci" Tin Ujević ili Arsen Dedić?
    Čime uopće osoba definira svoj identitet? Osobno osjećam da su na izgradnju moje osobnosti Vicina "Zvona moga grada" (čija jedina ilustracija u mojoj glavi može biti pogled s Tanaje) utjecala koliko i opora inteligencija Raosovih Prosjaka i sinova, britki cinizam doktora Luigia ili intelektualizam Leona Glembaja. Izgradili su me gradovi i krajevi koje sam tek rijetko posjetio ili u njima čak nikad nisam ni bio: pomaknuti humor Nadrealista, ona bolno strastvena violina iz Balaševićevih čardaša, buntovna energija Joea Strummera, naivna razigranost ranih Beatlesa ili dekadencija Rolling Stonesa sedamdesetih… I ni sam ne znam što sve još ne… Danas svatko od nas ima priliku sa "švedskog stola" svjetske kulture uzeti delikatese koje mu se čine najprimamljivije i čini mi se u najmanju ruku šteta svoj identitet ograničiti na prostor od Gospe vanka Grada do Njivica…
    A po čemu sam onda Šibenčanin? Po količini vremena i energije koju sam spreman uložiti u ono što smatram boljitkom ovog grada. I zato pišem ovaj komentar u nadi da ću pridonjeti uklanjanju nekih zidova koji nas po mom mišljenju predugo nepotrebno opterećuju… Svoj identitet nećemo zaštititi da Vlaje, Bosance, Moldavce, Kineze, Inke ili Marsovce getoiziramo i čekamo da u svom getu nabujaju i preplave nas, nego da im se otvorimo, uzmemo od njih ono što smatramo dobrim i uklopimo ih u kulturu ovog grada. Uspjeh je postignut samo ako se oni koji koji dosele u ovaj grad kroz nekoliko godina naježe kad čuju "na kamenu kamen bili u kamenu srce moje…" Sve drugo je bespotrebno rasipanje energije…

    avatar

    23.10.2007. (21:47)    -   -   -   -  

  • Krešo

    Q, komentar o situaciji u SDP-u koji si tražio obećavam sutra ili prekosutra... Časna pionirska :-)

    avatar

    23.10.2007. (21:48)    -   -   -   -  

učitavam...