Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • Quitzallo

    Ovo i nije baš najbolje objašnjenje razlike između evolucije i kreacionizma, no moglo bi potaknuti zanimljivu raspravu i puno klikanja po internetu za pobornike i jedne i druge strane...
    :) Bilo bi lijepo kad bi zaključak takve rasprave dopustio znanosti da ostane znanost, a religijske i vjerske dogme ostavio po strani da se njima bave samo oni koji to baš žele

    avatar

    18.10.2007. (12:10)    -   -   -   -  

  • Satiemania

    Teorije koje se ne mogu dokazati mjerenjem i u praksi, baziraju se na vjerovanju u iste. Daklem, patetična su zamjena za religijska vjerovanja.

    avatar

    18.10.2007. (12:11)    -   -   -   -  

  • beastie boy

    slažem se
    pogotovo kad su u pitanju otvarači za konzerve

    avatar

    18.10.2007. (13:30)    -   -   -   -  

  • MojPasSigmund

    Sa švicarskim nožićem

    avatar

    18.10.2007. (14:14)    -   -   -   -  

  • kosturnica lepog cane

    Ostalo mi je u pamcenju negdje da su sanse da se zivot pojavi u ovakvom obliku statisticki manje nego da postoji Bog :) Cinjenica je da su to zaista nevjerojatni omjeri koji su bitni jedino u teorijskoj matematici, no isto tako je cinjenica i da smo ovdje. Mislim da nema razloga sumnjati u evoluciju. Medjutim, nedvojbeno je da znanost u ovoj raspravi itekako podsjeca na religiju: naime, nema nepobitnih dokaza da je zivot nastao evolucijom (iako su stavovi kreacionista apsurdni) pa ti u tom pogledu treba barem malo vjere. Pozdrav,

    avatar

    18.10.2007. (14:37)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Interesantno i poučno ?

    avatar

    18.10.2007. (17:06)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    Korištenje takvog argumenta protiv evolucije pokazuje elementarno nepoznavanje kako evolucija djeluje :-)))
    Alas, da ne bismo ulazili u duboke rasprave, samo ću malo braniti Freda Hoyla i reći da se radi o vrhunskom fizičari, ali koji je vjerojatno najpoznatiji po svojim "zabludama" (recimo, 50-tih je bio jedan od najvećih "protivnika" teorije Big Bang-a pa je smislio svoju steady-state teoriju o postanku svemira, ali to nije baš dobro završilo ;-).

    avatar

    18.10.2007. (18:34)    -   -   -   -  

  • uglavnombezopasna

    U svakome slucaju,ni za vjerske,ni za znanstvene teorije nema bas cvrstih dokaza,iako prije nisam vjerovala u nista sto nisam vidjela.
    Jedan mi je covjek rekao:Vjerujes li da postoji Indija?
    Odgovorila sam:Pa vjerujem...
    Na to ce on:Jesi ti bila u Indiji?
    Rekoh mu:Nisam.
    a on mi je na to odgovorio:Pa,kako si onda sigurna da postoji!

    avatar

    18.10.2007. (23:14)    -   -   -   -  

  • svijet u boci

    Meni su kreacionisti najveći tupsoni koji postoje. Pošto su se nekako jedva pomirili da je zemlja okrugla i da nije u središtu svemira te da postoji miljunima godinama, pa se uz suzu u oku jedva odrekli adama i eve, sad im je samo preostalo da nekako priznaju evoluciju al da stalno naglašavaju kako njom upravlja netko odozgar s svrhom i razlogom. Iako ruku na srce izum otvarača za konzerve mogao bi biti dokaz, da smo zaista nekom cilju vođeni:)

    avatar

    19.10.2007. (11:15)    -   -   -   -  

  • mosor2

    "Da smo zaista imali tu situaciju da je Zemlja bila ogromno odlagalište avionskih dijelova, a dovoljno snažan vjetar da može preslagivati to smeće puhao dovoljno dugo, neograničeno dugo vremena, kad-tad bi se pojavio i Boeing 747, zajedno s otvaračem za konzerve i nizom drugih vrlo složenih tehničkih naprava."

    Može i općenitije: uzmemo li čitav svemir, sa svim planetima, satelitima i asteroidima, svo to vrijeme i sve moguće slučajne pojave, vjerojatnost nastanka bilo kakvog složenog prometala je kudikamo veća.

    Iako, sama je postavka kriva - činjenica je da se Boeing nije stvorio sam od sebe, nego smo ga sagradili mi, inteligentna ljudska bića - pa je od interesa gledati vjerojatnost da se u nezamislivo ogromnom svemiru, u nestvarno dugom vremenu, djelovanjem jebeno puno faktora mogao stvoriti bilo kakav (ne nužno na ugljiku baziran) inteligentan oblik života sposoban za razvijanje tehnologije, a to iznos tražene vjerojatnosti još poveća.

    avatar

    06.11.2015. (02:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...