Komentari

glinaikamencic.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Magic life

    Congratulations ! Izvrsno napisano !

    avatar

    17.10.2007. (08:34)    -   -   -   -  

  • goa

    hvala.
    lip pozdrav! :)

    avatar

    17.10.2007. (09:18)    -   -   -   -  

  • Magic life

    Mozda glupo zvucalo..., nekom je nogomet hobby, nekom slikanje.., meni je reinkarnacija hobby i znam neke stvari koje su malo kome dostupne.
    Oni nisu umrli.., otisli su u drugu dimenziju u kojoj svi zavrsavamo.
    Ako citas Anglo, ili nadjes Hr. prijevod, procitaj si Dr Witton & Joel, "Life beetwen life".
    Neka od najnovijih istrazivanja od veoma, veoma ozbiljnih ljudi "zapaliti" ce ti mozak.
    Ja ne vjerujem... Ja znam..!
    Jos lipsi pozdrav!

    avatar

    17.10.2007. (09:52)    -   -   -   -  

  • goa

    osobno vjerujem u reinkarnaciju i u hinduističko vjerovanje da se duša nastavlja reinkarnirati sve dok ne ispravi sve pogreške iz prošlih života. ali, iskreno, ne ulazim preduboko u te stvari kao ti ;)
    nisam čitala knjigu dr. wittona..
    što me navelo da povjerujem u reinkarnaciju? hmm..
    vjerovatno nešto što se svima već dogodilo, barem jednom - našli ste se na nekom sasvim nepoznatom mjestu i instiktivno osjetili da ste već prije bili tu ili npr. razgovarate s nekim, a onda u jednom trenutku unaprijed znate što će ta osoba odgovoriti, jer vam se čini da ste istu konverzaciju već vodili.. uglavnom, mislim da one situacije koje nazivamo deja vu imaju veze s reinkarnacijom. ali naravno, to je samo moje mišljenje :)

    avatar

    17.10.2007. (11:15)    -   -   -   -  

  • catcher

    u biti na ovo se i nema sto dodat. lijep post.

    avatar

    17.10.2007. (13:02)    -   -   -   -  

  • goa

    hvala. sviđa mi se tvoja priča :)

    avatar

    17.10.2007. (13:55)    -   -   -   -  

  • Magic life

    Budisticka filozofija, dvije i pol tisuce godina starija od krscanstva, uci da je zivot isplaniran da bi nesto naucili kroz vlastita iskustva. Kazu ti, ne diraj to.., vruce je.., opeci ces se... Al' nikad ne znas sta je"vruce" i sta se podrazumjeva sa "opeci" ces se, dok se ne opeces.
    U mom prvom braku bio sam uzasno nevjeran. I ona je to instinktivno znala, a ja nikada nisam ni pomislio da bi je to moglo boliti, i kako se je osjecala.
    Saznao sam tek onda kad mi se je slomilo srce, kad je rekla da me ostavlja jer vec mjesec dana spava sa prijateljem s posla.
    Vec nekoliko godina mi u snu dolaze slike dogadjaja koji onda postanu stvarnost. Iz mog zivota isto kao iz zivota drugih, koji onda svojim postupcima mogu utjecat na mene.
    Tjedan dana prije napada na Ameriku u snu sam vidio avione kako se zalecu u neke ogromne nebodere. Nisam znao gdje je to. Dvije noci prije samog cina, glas mi u snu govori da ce se pravila letenja u USA izmijeniti.
    Imam stotone primjera.
    A to se lijepo uk;lapa u budisticku teoriju.
    Sve se zna unaprijed jer je isplanirano.

    avatar

    18.10.2007. (02:23)    -   -   -   -  

  • goa

    ..danas živi najbolje što možeš, ponašaj se i misli najbolje što možeš, jer danas je priprema za sutra i za svaki dan poslije.. H. Martineau
    zar nije tako? :))

    avatar

    18.10.2007. (08:55)    -   -   -   -  

  • radenko

    Vjerujem u reinkarnaciju i karmu ali ne vjerujem u sudbinu, na način kako vi to vidite. Ništa nije odnekud izvan nas predodređeno, mi sami predodređujemo svoje živote.
    Puno puta doživio sam deja vu osjećaj. Prihvatio sam objašnjenje da se radi o kašnjenju signala u mozgu. Mi nešto spoznajemo kada lijeva i desna polovica mozga dobiju isti impuls (informaciju). Npr, oči nešto vide, ali mozak to još ne zna, signal putuje od očnog živca do centara u mozgu, nekim nama nepoznatim sustavom, kao intranetom. Mozak je misterij, ova teorija je samo znanstveno nagađanje koje sam negdje pročitao, pa vam prenosim. Ponekad se vjerovatno dogodi da informacija od oka do jedne polovice mozga stigne prije nego od oka do druge polovice mozga, pa se to manifestira u našoj svijesti kao doživljaj "već viđeno" ili deja vu. I ja sam imao neke predosjećaje u vezi 9/11, ljudima sam govorio nekoliko dana prije, da će se tih dana dogoditi "mali smak svijeta", da će svijet kakvoga poznaju prestati postojati. Tih dana osjećao sam napetost. To mi se uvijek događa prije nego se nešto loše dogodi. Evo, neki dan sam na blogu napisao "It's better to burn out than to fade away" (riječi Neil Younga koje je u svojoj oporuci napisao Curt Cobain), a ujutro sam saznao za je poginuo Toše Proeski. Ne mislim da sam prorok ali vjerujem da su ovakve stvari intuicija. Intuicija nas upozorava. E sad, negiram samoga sebe - ako se nešto može predosjetiti, znači da je predodređeno, znači da postoji sudbina... Ne znam. Vjerujem da je čovjek sposoban utjecati na svoju sudbinu. Naše sudbine su u našim rukama, i u rukama naših bližnjih.

    avatar

    18.10.2007. (10:33)    -   -   -   -  

  • goa

    već sam rekla da ne ulazim preduboko u te stvari. kako bude, bit će- kao što to moja kćer voli reći :))
    ..when there are no unnecessary thoughts in your mind
    everyday is a good day..
    Ummon
    lip vam pozdrav i ne razbijajte glavu previše ;)

    avatar

    18.10.2007. (12:00)    -   -   -   -  

  • radenko

    Slažem se. Možda netko upravo sada ima deja vu. Ja nemam, sve mi se ovo događa prvi put. :)

    avatar

    18.10.2007. (19:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...