ah ta divna portugalska klima :))) .. mi smo jednom za novu godinu uzivali u 15-tak stupnjeva....a na suncu jos i vise...u kratkim rukavima :))) porto pamtim iz vremena dok portugal jos nije bio usao u EU (bas je trebao uci). na svakom uglu su nam nudili drogu, cak i klinci od kojih 12-13 godina. uzas. inace lijep grad a zao mi je cuti da je i dalje tako siv i oronuo. iako smo mi isli u degustaciju vina u neki podrum pa je sve bilo ljepse....osim tih uzbrdica koje su se odjednom cinile beskrajne :)))
16.10.2007. (14:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@lipa mare - ne mogu do tvog posta o Prtugalu :-(. Da se ne bi krivo shvatilo, nije mi žao što sam vidjela Porto, no definitvno nemam želju ponoviti posjetu, za razliku od Lisabona, Cascaisa, Coimbre, te svakako puno drugih mjesta koja još nismo vidjeli.
16.10.2007. (14:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ovo je serijal gastro-putopisnih postova...ne samo da sam evocirala uspomene na moje putovanje i boravak u Lisabonu, nego si mi otvorila apetit!!!...dok nisam pročitala sve tvoja tri posta vezana za Portugal: ručala sam, pijem kavu, jedem već drugu čokoladnu torticu...mljac, mljac:-))) U Portu nisam bila, ali m je Lisabon doista ostavio snažan utisak! pozdrav ostavljam! P.s: a, tko je čuvao Vitu?
17.10.2007. (16:31)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gurman
A moze li koji recept za kolace iz vase kuharice ???
17.10.2007. (22:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@mandarinica - svakako je zemlja za posjetiti, možćeš misliti kad moj Dalmoš koji najviše na svijetu voli svoju Korčulu razmišlja da iduće ljetovanje bude Portugal . @stereokemija - bio je kod bake i dede na selu, dobro je sve podnio, osim što je dva dana prije nego što smo se vratili otvarao sva vrata "mama ? mama?", šmrc. A oni su pali s nogu, da je jako zahtjevno. Pa naravno, nije isto ga čuvati kod nas gdje je sve servirano ili kod sebe gdje uz čuvanej njega trebaš raditi i sve ostale poslove. @gurman - može, kad ih sami isprobamo. do sada tek jedan.
18.10.2007. (09:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Kokošje (Bleki) - nije ni nama uspjelo iz prvog pokušaja. Imali smo već rezervaciju za godišnjicu braka (veljača) al se nije javio dovoljan broj pa je otkazano, tak da ne gubi nadu, čim je u planu mora se i realizirati :-)
22.10.2007. (11:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Oči se raširiše, žlijezde slinovnice počele sliniti, a ja sam Portugal s tobom prošla u 3 odlomka! Nisam ranije imala ni volje ni živaca, ali me eto sada i nije mi žao! Drago mi je da vam je bilo lijepo... nego.. recepti nekih kolača npr?
22.10.2007. (20:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs - nitko mi nije rekao za premazivanje maslacom :)))... meni je to bilo brzinski. napravila sam za desert u subotu kad su dosli svekar i svekriva. i to nakon sto smo pojeli glavno jelo sam to umijesila s mojom kitchen masinicom (mijesa samo) i ispekla. sve u svemu pol sata posla. sto se badema tice, ne mogu vjerovati da ih nema za kupiti :( mozda da probas u billi ? ja isto nisam imala bademe pa sam posula pistacijama iako je frendica to radila bez icega i bile su isto odlicne.
23.10.2007. (08:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@lipa mare - ja se tebi stvarno divim , imaš energije napretek, kraj male djece još i kuhati za goste. I umutiti kolač na brzinu poslje ručka . Možda sam ja samo komotna jer dok je beba bila tako mala kao tvoja, za goste je kuhao mužić, a bogme i kolače radio. @ fulvus - kad-tad :-))))))))
23.10.2007. (12:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.@dva - aha, početkom ovog mjeseca :-)))) @morfina - a tek kako mi poželimo još malo tog sunca, svaku večer cvilimo kad je prognoza vremena, tamo 24 C, ovdje 4 C brrrr
23.10.2007. (14:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tibica
Po tim ulicama si lako i brzo mogla izgubiti sve kalorije nakon obilne večere.
16.10.2007. (13:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
Pala je bolja metoda trošenja kalorija od hodanja gore-dole :-))))))
16.10.2007. (13:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
ah ta divna portugalska klima :))) .. mi smo jednom za novu godinu uzivali u 15-tak stupnjeva....a na suncu jos i vise...u kratkim rukavima :)))
porto pamtim iz vremena dok portugal jos nije bio usao u EU (bas je trebao uci). na svakom uglu su nam nudili drogu, cak i klinci od kojih 12-13 godina. uzas. inace lijep grad a zao mi je cuti da je i dalje tako siv i oronuo. iako smo mi isli u degustaciju vina u neki podrum pa je sve bilo ljepse....osim tih uzbrdica koje su se odjednom cinile beskrajne :)))
16.10.2007. (14:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
@lipa mare - ne mogu do tvog posta o Prtugalu :-(. Da se ne bi krivo shvatilo, nije mi žao što sam vidjela Porto, no definitvno nemam želju ponoviti posjetu, za razliku od Lisabona, Cascaisa, Coimbre, te svakako puno drugih mjesta koja još nismo vidjeli.
16.10.2007. (14:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
levant
a vidiš na slici izgleda prekrasno. baš sam pomislila "isuse što izgleda dobro". kad tamo...to samo na slici...:)))
16.10.2007. (15:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Viola (sul palco)
vdim ja da cete vi cijeli slijedeci godisnji od vise tjedana provesti u portugalu :)
16.10.2007. (15:38) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvrk
Jedna od zemalja koju bih rado posjetila.
16.10.2007. (15:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O.K.
slika uvijek govori drugačije, tek dok dođeš i vidiš možeš da daš najbolju ocjenu
pozdrav
17.10.2007. (08:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mandarinica
nekako, nikada nisam razmisljala o portugalu kao zemlji koju bih bas zelela videti. a sada sam bas zaintrigirana, fine su reportazice :)
17.10.2007. (12:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
...Jani29...
ma vratit ćete se vi, tko zna kako biste ga doživjeli drugi put..
17.10.2007. (15:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stereokemija
ovo je serijal gastro-putopisnih postova...ne samo da sam evocirala uspomene na moje putovanje i boravak u Lisabonu, nego si mi otvorila apetit!!!...dok nisam pročitala sve tvoja tri posta vezana za Portugal: ručala sam, pijem kavu, jedem već drugu čokoladnu torticu...mljac, mljac:-)))
U Portu nisam bila, ali m je Lisabon doista ostavio snažan utisak!
pozdrav ostavljam!
P.s: a, tko je čuvao Vitu?
17.10.2007. (16:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gurman
A moze li koji recept za kolace iz vase kuharice ???
17.10.2007. (22:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hrvoje
Portugal je jako lijep.
17.10.2007. (23:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
@mandarinica - svakako je zemlja za posjetiti, možćeš misliti kad moj Dalmoš koji najviše na svijetu voli svoju Korčulu razmišlja da iduće ljetovanje bude Portugal .
@stereokemija - bio je kod bake i dede na selu, dobro je sve podnio, osim što je dva dana prije nego što smo se vratili otvarao sva vrata "mama ? mama?", šmrc. A oni su pali s nogu, da je jako zahtjevno. Pa naravno, nije isto ga čuvati kod nas gdje je sve servirano ili kod sebe gdje uz čuvanej njega trebaš raditi i sve ostale poslove.
@gurman - može, kad ih sami isprobamo. do sada tek jedan.
18.10.2007. (09:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
ne kuzim zasto link ne radi. post je inace prepun fotki, bez teksta, a postala sam pocetkom 7. mjeseca.
18.10.2007. (23:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
carla
Vidim ja da ti znaš guštat.
19.10.2007. (16:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kokošje sljepilo
a daaaj! I ja bih tamooo - već sam to pokušao isplanirati, al mi je propalo! mrak vam je bilo!
Bleki
20.10.2007. (13:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
@Kokošje (Bleki) - nije ni nama uspjelo iz prvog pokušaja. Imali smo već rezervaciju za godišnjicu braka (veljača) al se nije javio dovoljan broj pa je otkazano, tak da ne gubi nadu, čim je u planu mora se i realizirati :-)
22.10.2007. (11:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lorna Doone
Oči se raširiše, žlijezde slinovnice počele sliniti, a ja sam Portugal s tobom prošla u 3 odlomka! Nisam ranije imala ni volje ni živaca, ali me eto sada i nije mi žao! Drago mi je da vam je bilo lijepo... nego.. recepti nekih kolača npr?
22.10.2007. (20:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
champs - nitko mi nije rekao za premazivanje maslacom :)))... meni je to bilo brzinski. napravila sam za desert u subotu kad su dosli svekar i svekriva. i to nakon sto smo pojeli glavno jelo sam to umijesila s mojom kitchen masinicom (mijesa samo) i ispekla. sve u svemu pol sata posla.
sto se badema tice, ne mogu vjerovati da ih nema za kupiti :( mozda da probas u billi ? ja isto nisam imala bademe pa sam posula pistacijama iako je frendica to radila bez icega i bile su isto odlicne.
23.10.2007. (08:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fulvus
vidim tu se kuha i peče naveliko. Kad će degustacija?
23.10.2007. (10:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
@lipa mare - ja se tebi stvarno divim , imaš energije napretek, kraj male djece još i kuhati za goste. I umutiti kolač na brzinu poslje ručka . Možda sam ja samo komotna jer dok je beba bila tako mala kao tvoja, za goste je kuhao mužić, a bogme i kolače radio.
@ fulvus - kad-tad :-))))))))
23.10.2007. (12:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dva
jako lijepo, zanimljivo i privlačno.. nisam skužila samo kad ste to bili? sad? ove jeseni?
23.10.2007. (12:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
idesbeba
Kako lijepo opisano- poželim sad malo tog sunca i avanture...
23.10.2007. (13:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
.@dva - aha, početkom ovog mjeseca :-))))
@morfina - a tek kako mi poželimo još malo tog sunca, svaku večer cvilimo kad je prognoza vremena, tamo 24 C, ovdje 4 C brrrr
23.10.2007. (14:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...