Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • knjiški moljac

    dobio sam jedan mail iz Makedonije - pomozite čovjeku ako imate tražene informacije, ja nažalost nemam (inače, vojsku sam služio u Skopju i makedonski dovoljno razumijem, nadam se da vam ne moram prevoditi):

    Bidejki sum od pomladite generacii ne umeam da pisuvam na hrvatski jazik, iako dobro go razbiram i go citam, pa za da ne se blamiram, resiv da pisam na makedonski so nadez deka ke uspeete nekako da me razberete.
    Imeno, vi se obrakam vam, za da vi postavam edno prasanje - ednas, vo eden muabet so prijateli se zboruvase za knizevnost i bese spomnat eden bleskav primer - za nekoja postara slovenicka pisatelka/poetesa koja vo funkcija na PR na Sloveneckoto Ministerstvo za kultura uspeala da prevede nekolkumina slovenecki mladi pisateli na angliski, germanski i francuski a potoa za toa da bide nagradena od izvesna evropska agencija za najdobar public relations.
    Me interesira nejzinoto ime i nekoi osnovni podatoci okolu toa.
    Vo momentov vo R. Makedonija, premierot Gruevski najavi deka ke finansira 60 toma izdadena makedonska literatura, na sto jas i uste nekolkumina mladi avtori se sprotistavuvame javno, pa vo pismoto sto sakam da mu go pisam na premierot, kako dobar, pozitiven primer, primer koj sakame da go sledime e toj sloveneckiot. Se razbira, dokolku takov postoi i vo Hrvatska rado bi go slusnal i bi go iskoristil kako argument plus. Se nadevam deka nekako se razbravme i deka ke mi izlezete vo presret. Zosto, prijatelot koj toa mi go kaza, ne mozam da vospostavam kontakt od x pricini i sl... inace, nemase vas da ve masiram.

    pozdrav od Makedonija

    avatar

    15.10.2007. (09:42)    -   -   -   -  

  • uf-uf-uf

    Božo, prosledi mi mail. Odgovoriću mu ja.

    avatar

    15.10.2007. (09:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...