Komentari

lanivea.blog.hr

Dodaj komentar (37)

Marketing


  • agnie

    Opet novi design.....i moram priznati još bolji. Baš guštam ovo jutro prije nego se "bacim" na posao. Volim Italy ali evo Trst me nikad nije ni privlačio pa sam samo prošla pored. Ne volim ni ja baš hodati tim silnim trgovinama. Uf....sjećam se H&M-a ali se i sjećam da je bio prilično skup. Mada je to bilo daaaavno. :o) Pusa Violiću!

    avatar

    11.10.2007. (07:36)    -   -   -   -  

  • dome

    Totalno si u pravu. Obožavam H&M, dušu bi dala za nj, da je u Splitu. Tješim se New Yorkerom u Zd, u Splitu je tek otvoren. Na šta smo spali ,da sve moremo kupit ode.

    avatar

    11.10.2007. (09:33)    -   -   -   -  

  • brnistra

    Vi mlađe generacije ne možete shvatiti što je Trst za nas značio u ono
    vrijeme kada u našim dućanim nije bilo ničega i kada su šopinzi tipa Graz ili dalje bili potpuno nedostupni. Trst sada djeluje provincijski u odnosu na naše gradove, ali 60-tih, 70-tih i 80-tih je bila druga pjesma (mi iz Rijeke smo čak po banane i naranče odlazili tamo).

    avatar

    11.10.2007. (09:41)    -   -   -   -  

  • mama iz RiJeKe

    čari shopinga u Trstu ne mogu se opisati .... to je trebalo
    doživjeti , skupljala se lova od đeparca , kupovalo lire ,
    i onda busom u onda za nas raj krpica ...
    Trst danas više liči na "raj made in China "
    a danas odem i popijem kavu, prošetam i svaki put se čudim
    di su nestali oni naši dućani ...

    avatar

    11.10.2007. (10:19)    -   -   -   -  

  • levant

    meni je dobar šoping onaj kad odem s dosta novaca i kupim u jednom danu sve što mi treba. pa sam onda mirna. ovako ispada da stalno nešto kupujem a to mi dosadno. zato je odlazak u neki grad - trst na primjer dobar, jer znaš da imaš taj dan, da ćeš se toga dana izmučit ali si onda miran idućih par mjeseci. naravno ako pogodiš grad i dućane. ako ne...ako ti se ništa ne sviđa onda niš...:)))

    avatar

    11.10.2007. (11:45)    -   -   -   -  

  • Uranova Pikula

    hehe moram se složiti s tobom, ja sam jako zadovoljna izborom u Zg-u i to mi je super, ne moram putovat da bih kupovala, pa se sva umorit, pa još podnosit put...iako neke sitnice je guba kupit, već kad smo na putu, i to više kao neki memori :)) ali da ja idem u italy u šoping, ili graz ili negdje? ne dolazi u obzir :))

    avatar

    11.10.2007. (11:58)    -   -   -   -  

  • tyche

    Prvi put sam na tvom blogu, ti si jedina osoba koja mi je ikad u zivotu citrala Rilkea ( tu sa strane u box-u ) ... dobro je !

    avatar

    11.10.2007. (12:02)    -   -   -   -  

  • ru101pastel

    sve je više kojekakvih shoping centara ...
    kamo god putujem, zaokružuju gradove poput omče ...

    iako nikad nisam išla u trst u shoping, razumijem fascinaciju onih koji su to nekada činili, u vremenima kad u nas nije bilo blještavih izloga ...

    a sad se, u većini većih europskih gradova, kao i u našoj metropoli, mogu kupiti slične stvari, po sličnim cijenama ...

    avatar

    11.10.2007. (12:31)    -   -   -   -  

  • misko

    Moglo se u ona vremena i u Jugi svašta kupiti...samo ponečeg nije bilo, npr. traperica...ili je bilo, ali poprilično skuplje nego u Trstu, koji je u ono vrijeme za većinu bio Zapad.
    Plovio sam daleke 1964, kao 16-ogodišnji klinac i govorim ono što sam vidio. I jedino u Trstu nikad nisam rekao da sam iz Juge. Sramio sam se, kad bih vidio naše Jugoviće iz svih republika i pokrajina kako pomamno kupuju i kako mnogi i premnogi sjede na klupama i klopaju slaninu umotanu u masni papir, a oko njih bezbroj krcatih najlona.

    avatar

    11.10.2007. (12:40)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Cestitam na naslovnici !! :))
    Sto se tice Trsta bilo je to davno u jednoj zemlji seljaka na brdovitom balkanu :))
    Isli smo u kupovine US TOP Beneton, Lewis, Wrangler i sjecam se da je cak i kvaliteta bila solidna za ono vrijeme. :))

    avatar

    11.10.2007. (13:28)    -   -   -   -  

  • medo

    Trst bi trebao podignuti brončani spomenik Jugoslavesnkom potrošaču. Već vidim kip čovijeka sa obitelji i u obje ruke kese najlonske i ispred kolica. Moj prvi komp Comodore 64 te igračke svih vrsta smo kupovlai i Trstu, da ne govorim o maslinovom ulju, pašti, salsi i ostalim pizdarijama koje bi zamanjkale kod nas. Šmrc bilo je to divno vrijeme ali sada kada idem studira va Udine, nit pogledam Trst koliko mi je počeo ići na živce

    avatar

    11.10.2007. (14:01)    -   -   -   -  

  • netko

    Ne moze nitko ko nije probao i zivio u to doba shvatiti ta vremena, pogotovo ne vi mladje generacije, bez uvrede. Tada u Jugi, a posebno u Zg i vecim gradovima nije bilo niceg pametnog za kupiti. Mi Rijecani smo obavezno i po hranu isli tamo jer nam je bilo blizu i sve jeftinije. A to su zaista bile cari kupovanja, mogu slobodno reci, mozda s vise uzivanja nego danas.Steta Trsta no neka i kod nas sad ima svega.

    avatar

    11.10.2007. (14:03)    -   -   -   -  

  • Tužni pas

    Potpisujem ono što je napisao Misko .

    avatar

    11.10.2007. (14:13)    -   -   -   -  

  • ennaa

    gdje si nabavila ovaj dizajn????Pleae reci!!!!

    avatar

    11.10.2007. (14:55)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Fenomen, dušo... moje crvene balerkine iz Rossinija ...s dečkom , a sad mužem po ledu u peglici .... i kava na Piazza della Borsa u omiljenoj kafeteriji što miriše na onaj fini duhan, kavu i drvo , a traperice .. Lee ... isprane ... neke se stvari pretvore u kult!
    Sad ne pamtim kad sam bila posljednji put u Trstu zbog shoppinga ...odem šetati i razgledavati... ni ja više tamo ne nalazim nešto što bi me zadovoljilo!

    avatar

    11.10.2007. (15:32)    -   -   -   -  

  • fulvus

    Da, nekad sam i ja redovito kupovala u Trstu, ali kod nas tad nije bilo dućana zvučnih imena. Izmrcvarila bi se do besvjesti zatim strahovala na granici... koja su to bila vremena! Valjda sam to mogla izdržati jer sam bila mlađa, a i uvijek sam išla u dobrom društvu tako da mi je to bilo poput izleta. Sad više ne idem u šoping takvog tipa, sad bjesomučno putujem, nadoknađujem ono što sam bila u zapečku kad su djeca bila mala.

    avatar

    11.10.2007. (16:05)    -   -   -   -  

  • Brunx

    U Trstu sam bila jedan jedini put i to prije 12 godina kad još uvijek Zagreb nisu preplavile tolike količine trgovačkih centara i raznoraznih dučana, ali je već tada Trst prestao biti ono što je, po legendi, nekad bio.
    Slažem se s tim da u Zagrebu zbilja ima jako dobra izbor svega, ali definitivno fale H&M i IKEA!!
    No, u mojoj se obitelji pričala još jedna legenda o Trstu - da se u Trst išlo NA KAVU!!!

    avatar

    11.10.2007. (17:08)    -   -   -   -  

  • DsK

    ma Trst je kao soping destinacija odavno propao.. pred koju godinu su cak i njihovi Torri d'Europa bili neki 'vaaaau' pojam, a sad... bila sam pred dva tjedna u Trstu i uzasno se razocarala... nas Tower center je puno puno bolji od tog njihovog.

    avatar

    11.10.2007. (18:54)    -   -   -   -  

  • DsK

    i ovaj dizajn sam i ja imala neko vrijeme :P

    avatar

    11.10.2007. (18:55)    -   -   -   -  

  • jimbo

    '89., na čuđenje svih nazočnih na Ponte Rossu, ja kao klinac ganjam odbjeglu lopticu skočicu koju dobiješ iz uličnog automata za 1000 lira.
    Kasnije na ex SFRJ granici na nagovor oca prijavljujem uvoz Burago modela Landrovera Defendera u omjeru 1:18 mrkom jugo cariniku .
    Jedine dvije slike koje me vežu za Trst :))
    Prošlo je to vrijeme Trsta, barem za nas kontinentalce, mi smo se kasnije okrenili Mađarskoj pa još kasnije Arizoni kod Brčkog. Danas više ni to...

    avatar

    11.10.2007. (21:51)    -   -   -   -  

  • iglice

    U Trst sam odlazila jer je bilo super stvari ,.a sad u Zagrebu ima sve i netreba nam Trst

    avatar

    11.10.2007. (22:28)    -   -   -   -  

  • tata od formata

    TRST = TRAPERICE! Ostalo je sporedno.
    O tome pjeva i Čolić: "Izgledaš mi kao lutkica iz Trsta...!"
    Those were the days! Danas je Trst obična luka u koju malo ljudi zalazi. Naći ćemo mi sebi neki novi Trst.

    avatar

    12.10.2007. (00:18)    -   -   -   -  

  • majta

    lijepi novi dizajn.
    oprosti sto me nema u zadnje vrijeme, naime zvali me u Filhu (????) da sviram Wagnera s njima... pa vjezbam... malo za promjenu:)

    avatar

    12.10.2007. (01:25)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Sve što sam ikad u Trstu kupila bio je Polibije u tri knjige:)

    avatar

    12.10.2007. (03:44)    -   -   -   -  

  • fizikalac

    no ipak si nešto našla u trstu-te dućane što spominješ ja nemam pojma koja je to marka,ja nemam stil,odem na pijac i tamo se obučem,jeftino i udobno,jedino obuću kupujem kvalitetnu,tenisice mislim,ostalo mi i kinesko dobro,ja sam jako jednostavan,parfeme po 10 kuna,čarape po 5,hlače po 80,a razliku pojedem u kremšnitama i dam na provod,,vidim kod tebe je obrnuto,,baš me zanima koliko te košta recimo komplet kad se obučeš i obuješ-reci da padnem u nesvjest

    avatar

    12.10.2007. (08:03)    -   -   -   -  

učitavam...