Komentari

asboinu.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • ccccccccc

    blog je očajan

    avatar

    08.10.2007. (14:20)    -   -   -   -  

  • d

    cccccccc, daj se zakopaj, zemlja treba gnoja

    avatar

    13.10.2007. (12:59)    -   -   -   -  

  • dik

    izvrsno je bilo ovo o građanskom ratu, žao mi je što je završilo, ajde piši dalje (molim)

    avatar

    16.10.2007. (08:36)    -   -   -   -  

  • profesor2312

    prepisuješ bezveze, nije vrijedno truda

    avatar

    01.11.2007. (03:07)    -   -   -   -  

  • Athumanunh

    ništa ti ne razumiješ moj profesore, čak i sumnjam da si profesor, no, možda i jesi, ali nastup ti je vrlo loš. Ne valja tako ni po andragogiji ni po pedagogiji. To što prepisujem moja je stvar, a ne tvoja, trud je moj, a ne tvoj i nisam ja na tvom satu, pa da me hvataš prepisujem li? Možeš mi dati i jedinicu ako želiš, ali to opet nije tvoja stvar.

    avatar

    01.11.2007. (21:33)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Kad je povijest u pitanju, važni su uzroci, pa tako i španjolskog građanskog rata: uzrok je pobjeda komunista na izborima 1932. i dolazak na vlast marksista Cabaliera koji je odmah počeo nacionalizirati privatnu imovinu po uzoru na Sovjetski Savez; to je užasnulo vlasnike kapitala, tvroničare, i veleposjednike, pa i Crkvu; kao otpor komunistima javili su se španjolski nacionalisti, ali bili su preslabi da sa vlasti zbace užasne španjolske komuniste, stoga su se umiješali španjsolski fašisti, međutim, i oni su bili pre slabi, ali su se udružili s vojskom, i na čelo antikomunističkog otpora postavili generala Franca koji nije bio izvorni fašist; u građanski rat se onda umiješao Staljin i slao dobrovoljce, među njima podosta jugoslavenskih komunista; umiješap se i Hitler, i to je u konačnici dovelo do pobjede fašista u Španjolskoj; omdah nakon pobjede fašističke falange, nad koalicijom komnista i republikanaca, su SAD i Velika Britanija priznale vladu Francove Španjolske. Uzroci poraza komunista i republikanaca je vojna intervencija Hitlera, i Staljionova politika čistki komunističkih redova jer je njegova tajna policija NKVD u Španjolskoj za vrijeme tog rata likvidirala vodeće španjolske komuniste pod (lažnom) optužbom da su fašistički špijuni. Lijep pozdrav!

    avatar

    11.11.2007. (23:48)    -   -   -   -  

  • ort

    Pricas gluposti, Caballero nije bio komunist nego socijalist, i postupci republikanske vlade bile su daleko od potpune kolektivizacije i nacionalizacije. To se naime i ocituje u sukobima sa anarhistima i radikalnim marksistima. Uostalom ne vidim nista pogresno u tome da se nacionalizira imovina veleposjednika i slicnih eksploatatora. Da nije provedena agrarna reforma Spanjolska bi ostala feuodalnom zemljom.

    avatar

    13.11.2007. (16:29)    -   -   -   -  

  • GOGAiTINA

    STA SERETE .......DOBRO JE DOBRO

    avatar

    03.06.2008. (08:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...