Komentari

davorkovidovic.blog.hr

Dodaj komentar (43)

Marketing


  • cigla

    ma kakaw e owo gluup blog???
    koga e bliga za politiku???a?
    mlsh!
    cmalowi edni!
    kmeeeeeee...×E

    avatar

    05.10.2007. (23:41)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Pa šta? Politika je žabokrečina laži i trulih kompromisa, ali tako je to i inače u socijalnim odnosima. (Ne mislim, dakle, da su političari puno lošiji od drugih ljudi.) Sljedeći post napiši kad utvrdiš da je neki političar rekao istinu

    avatar

    06.10.2007. (00:09)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    Lažu svi ... samo se mjenjaju fotelje.

    Volila bih da me netko ugodno iznenadi .

    Inače kako zdravlje?

    avatar

    06.10.2007. (01:45)    -   -   -   -  

  • tragicnamisao

    Laž u politici se očito isplati. Izbori se dobijaju poluistinama i ugađanjem rulji. Nisam siguran da je prosječni političar lošiji od prosječnog građanina, u najmanju ruku su tu negdje. Ako narod ne zna raspoznati bolje od lošijih, neka mu bude kako mu je.

    avatar

    06.10.2007. (13:16)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Ni jedna laž se dugoročno ne isplati... pa tako ni politička. Mnoge laži su odavno pročitane. To što "prolaze", ne znači da narod u njih vjeruje... nego naprosto mnogima i u narodu odgovara ova baruština... jer se i sami mogu ponašati izvan granica propisa - dok na vlasti imaju one koji lažu i za ništa nisu odgovorni. Na žalost, upravo nas takvo stanje vuče na dno.
    Mi očito moramo završiti na samom dnu močvare... da bi postali svjesni kamo smo došli... i da bi osjetili potrebu krenuti ka površini kaljuže. Mislim da nismo daleko od dna. Kad krene izvlačenje... tada više govornici bez pokrića neće imati nikakvu ulogu... jer oni su hendikepirani, oni ne znaju stvarati i preuzeti odgovornost za narod koji je na dnu.... Oni će u budućnosti biti potisnuti.... možda će odgovarati za neke od svojih laži.... sa strane će gledati kako osvješćen narod pliva prema površini.
    Laž je laž... bez obzira tko laže! Nema laži koja se isplati! Isplativost laži je samo privid.

    avatar

    06.10.2007. (13:33)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    @cigla, pametni zub, mala tipkovnica.... politika nikako nije nešto što nas ne bi trebalo zanimati i iz čega se možemo isključiti. Politika je naš život i sve što nas okružuje. Politika odlučuje što ćemo učiti u školi, kako će izgledati državni proračun, koliku carinu plaćamo kada ulazimo u zemlju, hoće li neka prometnica proći kroz naše mjesto... a to je jako bitno za razvoj našeg mjesta itd. Svi naši problemi su više ili manje vezani uz poltiku.
    Mi građani, u politici sudjelujemo izlaskom na birališta i izborom nama najprihvatljivije političke opcije, ali politički djelujemo i onda kada u svakodnevnom životu tražimo poboljšanja u našem poduzeću, mjestu ili široj zajednici... u školstvu, zdravstvu itd... itd.. U političkom životu sudjelujemo i komentarima na blogovima političara, pišući vlastite blogove... jer politika je sve oko nas.
    Za trenutno stanje u Hrvatskoj... koje nije sjajno... nije odgovorna šačica političara, nego smo odgovorni svi mi. A tu veliku odgovornost nose upravo oni građani kojima je svejedno, kojima je sve glupo, koji se ne uključuju ni na jednom području.... ne izlaze na izbore, na radnim mjestima zabušavaju ili krše propise. A takvi onda obično imaju potrebe napadati one koji se trude promijeniti svijet.
    Često čujem rečenicu da pojedinac ne može promijeniti svijet. TO NIJE ISTINA! Ako od sebe izgradimo pojedince koji će biti savjesni, pošteni... ma, upravo onakvi kakve želimo vidjeti u našim političarima... tada smo svijet obogatili za jednog dobrog pojedinca... i samim time smo ga poboljšali. Ne postoje čarobni štapići kojima se problemi mogu rješavati preko noći.... To ne može učiniti nitko drugi.... mi moramo sudjelovati!

    avatar

    06.10.2007. (13:57)    -   -   -   -  

  • kanuny

    Tako se piše Davorko blog. Hvala Bogu da si počeo sa točnim podatcima, o laži i prevari umirovljenika, a ne romantika o cvijeću u SiSku. Samo tako nastavi.
    Pozdrav

    avatar

    06.10.2007. (15:06)    -   -   -   -  

  • magle dolaze...

    O takvim i sličnim lažima javnost ne razmišlja jer većina ljudi nema podatke čijom bi analizom mogli utvrditi činjenice, a onda je tu pitanje razine potrebnog znanja za izvođenje analize...Zato javnost snažnije reagira kada netko od političara sagradi vikendicu, nego kad predsjednik vlade petlja o milijardama.Milijarde su imaginarne, vikendice stvarne i to je tako.

    Kod nas se isplati lagati u politici, jer ovaj narod teško pamti, a brzo zaboravlja. Čim Dinamo pobjedi i onaj idiot podere košulju, koga briga pošto kruh i tko je što ukrao?

    avatar

    06.10.2007. (15:20)    -   -   -   -  

  • NEZAPOSLENI

    Sanader stalno laže, pa ipak je došao na vlast, podržavaju ga oni kojima je laž i kad kažu : Želim ti dobar dan! U laži su kratke noge! Ovaj puta vjerujem da neće uspjeti , jer poštenje se ipak isplati.
    Zanima me kakvo je Vaše mišljenje o povratu polovice duga, a kada će se isplatiti ona druga polovica?

    avatar

    06.10.2007. (16:20)    -   -   -   -  

  • NEZAPOSLENI

    Ovaj put je uspjelo, molim odgovor na gornji upit, pozdrav
    NEZAPOSLENI

    avatar

    06.10.2007. (16:22)    -   -   -   -  

  • Sefica

    Mislin da post nije o lazi, nego o Sanaderu.Meni su svi politicari isti i ako mislite da je narod glup...e dico...

    avatar

    06.10.2007. (18:58)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    @(=...×cigla×...= ako je tako, bježi bolan s ovoga bloga što dalje!
    @pametni zub- hej, bez cinizma iako, nisi u krivu sasvim. Ali stvarno nemojmo koplje u trnje.
    @mala tipkovnica - pa lažu, ali neki i više. Hvala na pitanju, zdravlje je OK, ali sam prestao pušiti prije dva mjeseca pa sam ponekad nervozniji no što bih to želio biti.
    @tragična misao - potpuno se slažem s tvojom ocjenom stanja. Političari su baš pravi produkt društva. ima nas svakakvih!
    @ Ima jedan svijet - i opet se ne mogu nesložiti s tobom. Veseli me tvoj razumni optimizam i vjera da se nešta ipak može napraviti. Točno je da smo mi sami jedini dio svemira koji uistinu možemo promijeniti i učiniti boljim.
    @Pravo(m) u glavu - ma i cvijeće u sisku je važno, ma kako ti se to u ovom trenutku ne čini. Svaki je cvijet važan u bukvalnom smislu. Bilo bi zanimljivo zaviriti i u neke druge svjetove i sustave mišljenja kao npr.ZEN filozofiju.
    @magle dolaze...- da, u tome i jest frka!
    @NEZAPOSLENI - mislim da je riječ o nepoštenoj ucjeni od strane države. Drugi dio vražat ćemo mi, nova vlada. valjda ćemo imati što prodati. Ako ne, onda iz proračuna.
    @Šefica - pa i o njemu. zar se ne bi smjelo pisati. uostalom čuli ste i moje pitanje i njegov odgovor.

    avatar

    06.10.2007. (22:55)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    Nisam ciničan. Samo mislim da se istina vrlo često koristi kao neka sveta krava u koji se svi zaklinju, a nitko nije u stanju uvtrditi gdje ona. (A niije to ni lako.)

    avatar

    06.10.2007. (23:33)    -   -   -   -  

  • lolina

    mirovina se upristojila na 1700 kn. odlično!
    zbog toga će politika koja je pokrala mirovinski fond , znamo kada ,to naplatiti od mene kroz tri mirovinska stupa koja plaćam + na moje osobno ŽOsig. krasno.
    očito je sve samo stvar percepcije.

    avatar

    06.10.2007. (23:33)    -   -   -   -  

  • ita

    evo imam dvoje susjeda koji su za hdz.jedan je uvjeren da ako SDP dodje na vlast da ce stvoriti novu jugoslaviju,a druga susjeda ce glasati jer joj srce tako kaze i jer im treba dati jos jednu sansu.kasnije mi pak govori kako nam je niski standard da si nista ne možemo priuštiti.sjecam se moje bake 2000.koja je bila uvjerena da mora glasati za hdz jer ce joj ukinuti penziju ako ne glasa za njih.i ne možeš ih uvjeriti u suprotno,samo živce izgubiš u kakve gluposti su uvjereni.

    avatar

    06.10.2007. (23:38)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    E ,baš mi je drago šta ste se bacili cigareta.

    Ja sam se jednom davno javila na Vaš blog ... tema je bilo oko školovanja djece sa teškoćama u razvoju.Već godinu ipo dana dijeca sjede doma - jer inspekcije ,socijalno itd,itd. neznaju staviti točku na i.Da sam ja kojim slučajem kod kuće napravila propuste koje je moje dijete doživilo u jednoj "školi"- država bi mi sjedila za vratom.

    Aparat je spor...dani se otegnu u godine,a život prolazi.Oni koji nemaju rodbinske,stranačke i prijateljske veze - nemaju ništa.Zakoni su napisani,ali se ne primjenjuju, ili se primjenjuju - kako na koga

    Zato bi mi bilo drago da me netko ugodno iznenadi i da se ova zemlja pokrene i da bude mjesto u kojem isti zakon vrijedi za svakoga.

    avatar

    07.10.2007. (02:25)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    @pametni zub - pametno zboriš!
    @lolina - znao sam da će netko reagirati. Jer 1723 kune koje smo ostavile kao prosjek u odnosu na ztečenih 1190 znači nominalno 533 kune više ili 31%. I to je šaka jada! Znam i ja. Ali od onda se mirovina, dakle u HDZ mandatu povećala na prosječno 1958 kuna ili za 235 kuna iliti za 13,6%. O tome ja govorim.
    @ita - znam ja to. Ali ne treba odustati i sa ljudima treba razgovarati.
    @ mala tipkovnice - Slažem se da je problem u izvedbi. Ni ja ne vjerujem u svemoć zakona i njihove hiperprodukcije. Zato sam u naš socijalni program kao najvažniju odrednicu stavio podizanje organiziranosti i učinkovitosti sustava.

    avatar

    07.10.2007. (14:02)    -   -   -   -  

  • Toni Aničić

    zasto meni izbornik lijevo na ovom blogu lici na logotip Merkatora... :S

    avatar

    07.10.2007. (15:19)    -   -   -   -  

  • jedna mala tipkovnica

    Svaki papir ( rješenje ) čekam 6 mjeseci da stigne iz Zagreba. Da nije pravobraniteljica za djecu reagirala na institucije - nitko se nebi ni makao, a svi primaju plaću iz državnog proračuna!.

    Majke koje imaju djecu sa najtežim teškoćama dobivat će sada 2000 kuna ako uspiju dobiti status njegovateljice?!

    A sve se nadaju da će moć to realizirati ... Istina je da će to realizirati samo majke sa najtežim slučajevima, a ostale žene imaju - šipak.
    A te majke koje će dobiti 2000 to je malo.

    Kako bi bilo da država daje tim majkama ,sve ono što se daje domovima ? Tamo djelatnica " RADI" osam sati dnevno i ide kući,...odmori!

    Te žene rade 24 sata isti posao za jadnih 2000 kuna samo zato jer VOLE svoju djecu i nežele ih dati od sebe ...

    avatar

    07.10.2007. (22:52)    -   -   -   -  

  • Redpen

    Lijepa analiza jedne velike obmane. Ali ... Nažalost postoji ali.
    Imam IRI-jevo istraživanje i jedan podatak je obeshrabrujući. Naime samo 33 posto ispitanika koristi internet i informira se na mreži svih mreža. Najagilniji su na internetu birači SDP-a i HSP-a jer od ukupnog broja pristalica tih stranaka 42 posto se koristi internetom. Na drugom polu nalaze se birači HSU-a kojih samo 10 posto, prema vlastitom priznanju, koristi internet.
    Istina o tzv. povratu duga njima će ostati i dalje nedostupna.

    avatar

    08.10.2007. (00:23)    -   -   -   -  

  • rosa u podne

    E kad smo kod povrata duga umirovljenicima po tom pitanju moj otac ima jako loše iskustvo.prvo u mirovinu je otišao 1990.sa 65 g. ima sve odreske o primljenoj mirovini (od 1.do zadnje ).u obračunu mu stavili skoro duplo manji iznos za povrat jer su u iznos isplaćene mirovine utrpali dodatak na tuđu njegu (invalid sa dva umjetna kuka).Pismen čovjek ,zna računati pa se žali i priloži kopije svi odrezaka.Odgovor iz Tvrtkove nije to naša nadležnost žali se u središnji a središnji nije ni naša nadležnost žali se upravnom sudu.Tko ti je kriv što si malo pametniji pa znaš i izračunati gdje te je netko oštetio i još te laže u oči.Na red to kod suda dolazi za 2.godine .Moj otac ima 81.pa je pitanje hoće li to i dočekati.
    Koliko je prevarenih a da to ni nisu svjesni a koliko je onih koji se žale pa od toga ništa.
    Smicalicu sa pola duga ni ne želim komentirati .Kad bi tako ja plaćao porez državi ,ako je plaćanje odmah plaćam pola obaveze (ako je to po nekakvom zakonu).

    Kako očekivati da sve ovo oko mirovine razumiju svi kad oni kojima je to posao ne razumiju a čak mi se čini niti ni ne žele a možda ni ne smiju.

    avatar

    08.10.2007. (09:10)    -   -   -   -  

  • provinciopolis

    Naravno da se isplati lagati!Znaju to svi oni SDPovi saborski zastupnici koji primaju 8000kn mirovine na kontu 1 mandata u Saboru (2000-2003),a građani su im dali to u ruke jer su vjerovali SDPu koji je rekao da će pretvorbeno-pljačkaške lopove strpati u zatvor.Bila je to obmana,velika laž koja se pojedincima isplatila..Da se isplati lagati znaju i svi oni koji su odcijepljenje Hrvatske željeli zbog toga što nas Srbi kradu,a mogli bismo živjeti "kao mala Švicarska"--sjeća li se itko te veeelike misli s početka 90ih??I bila je velika,ali je odrađena na hrvatski način pa se vrlo brzo pretvorila u parampačad.Uff,sto mu gromova.Sjeća li se itko Zagora-te-neja koji je djeci simbolizirao borbu za prirodu,ljudskost,prijateljstvo,pomoć i razumijevanje prema bližnjem,prema slabijem...Sjeća li se itko kada su naši dečki dolazili s fronta doma pa su saznavali da im nestaju poduzeća?Sjeća li se itko onih koji su ta poduzeća "pokupovali"?
    Ili se možda nesjeća??Ili smo možda ipak "nacija od Dnevnika do Dnevnika" kako to jednom čuh od Anite Malenice???
    Sjeća li se itko Tuđmanovog Canjuge i pendrečenja DINAMOVIH navijača?Sjeća li se itko veeelikih Hrvata koji su mahali hrvatskim,ali i neciviliziranim ustašim-kvislinško-fašističkim zastavama,a sve u svrhu dokazivanja kako su upravo oni pravi hrvati,a svi mi drugi smo valjda krivi hrvati.
    Sjeća li se itko Sanadera na splitskoj rivi???
    Ma boli nas sve đon za to...Nego recite mi,molim vas,kaj je danas jela I.Majoli??
    Ma neee,niste me dobro čuli.Ne pitam vas kolika je sindikalna košarica,a kolika je prosječna plaća i kakvu hranu jede hrvatski radnik već vas lijepo pitam kolko je pošmrko Mamić i koliko je oralnih zadovoljstava u izvanbračnim aferama "odradila" Pokosica??E to mi recite jer ja sam veeliki hrvat i katolik kojeg boli ona stvar što je mom bližnjem loše i što laže i hebe svak svakog pa profitira onaj s većim...zaleđem ili ofsajdom ili???
    Da jel se isplati lagati!!??
    Pa ti si druže moj još naivniji-pošteniji-gluplji čak i od nepopravljivog mene...
    Naravno da se isplati jer živimo u plebiscitarno katoličkoj Hrvatskoj sa najlicemjernijim sugrađanima na svijetu.
    Puno zdravlja i sreće svima želim uz pjesmu "Laži,laži srce moje,dragi laži ti..." ili kak bi moj prijatel rekel:Laži,laži-lijepo te je čut!!!"

    avatar

    08.10.2007. (11:50)    -   -   -   -  

  • Fidel

    Davorko, nemojte pričati priče. Poanta svega je da ni jedni ni drugi niste vratili dug onako kako ste trebali. Vi ste se ponašali tek nešto manje sramotno od HDZ-a. Moji baka i djed su umrli, a nisu dočekali vraćanje duga, a sada nitko nema pravo nasljeđivanja tog duga, kao što ni SDP nije imao namjeru uvesti to pravo. Da nije bilo mene umrli bi u priličnoj bijedi, bez obzira na Vaše "velikodušne" mjere. Nemojte kvariti dosta dobar opći dojam koji sam o Vama stekao sa takvim pričama.

    avatar

    08.10.2007. (18:29)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    Kao novi prilog našoj raspravi, prilažem nešto što sam napisao prije četiri godine, a što sam pronašao čisteći kompjutor starih dokumenata.
    "OBEĆANJA
    U našem se narodu čest može čuti izreka kako je «obećati lako, a obećanje ispuniti teško» ili još češće ona «obećanje ludom radovanje». Ove izreke svjedoče o sumnji spram obećanja uopće, kao obliku preuzimanja obveza i odgovornosti ali još više o nepovjerenju spram onih koji obećanja daju. One govore i o stanovitoj naviknutosti na prevaru i iznevjerena očekivanja, i gotovo daju alibi za olako dana obećanja, po onoj «ako se obećanje ispuni- dobro, a ako ne- nismo to niti očekivali». Ipak od sadržaja samih obećanja, važniji su oni koji obećanja daju. Iskustvo nas uči da postoje oni koji obećaju puno i puno izvršavaju, ali i oni koji obećaju puno ali do vlastitih obećanja ne drže mnogo. Postoje i oni koji ne obećavaju puno, ali ono što obećaju i izvrše. Postoje i četvrti koji ne obećavaju ništa ali puno čine.
    Kao političaru, čiji je sastavni dio posla davanje i izvršavanje obećanja, nije mi uvijek bilo, a niti će mi i ubuduće biti, lako naći pravu mjeru obećanja koja se smiju i mogu davati građanima. Jer ako obećavate malo, od vas se malo i očekuje, a ako pak obećajete puno, možda će te uvjeriti glasače da vam daju svoje povjerenje, ali neispunjenje obećanog će već u sljedećoj prigodi biti teško kažnjeno.
    Obećati se može puno i u slučaju kada onaj koji obećaje istovremeno i vjeruje da se obećano može ispuniti .U tom je slučaju riječ o neznanju koje se, također, s pravom ne prašta onima od kojih se očekuje da znaju.
    Vrijeme izbora je iza nas. Bilo je očekivano, a i razumljivo je u tom vremenu slušati svakovrsna obećanja, pa makar ona bila i nerealna i uljepšana, jer kako kažu stručnjaci, izbori se dobivaju na obećanjima a ne na zahvalnosti i tko je vještiji i uvjerljiviji u obećanjima ima više izgleda na uspjeh. Razumljivo je i to da se svatko želi prikazati i ljepšim i pametnijim i odlučnijim i socijalno osjetljivijim i uopće sposobnijim od drugih. Razumljivo je i poželjno u ovoj zemlji s tako malo istinskog i realnog optimizma, a suviše malodušnosti, nepovjerenja, crnila i nedostatka hrabrosti, poticati očekivanja i nadu da se živi bolje i to trebamo činiti svi i vlast i oporba, i političari i mediji i svatko od nas. Ali nije ni razumljivo ni dopustivo obećavajući gubiti barem elementarne veze sa stvarnošću, niti poželjno proglašavati mogućim, ako ono to nije, niti se optimizam smije temeljiti na opsjenama.
    Ovih sam dana reagirao na potpisani sporazum HDZ-a i Stranke umirovljenika, ocjenjujući obećanja dana umirovljenicima potpuno neostvarivim, ne zato da bih uvrijedio potpisnike toga sporazuma, već zato što ta obećanja vrijeđaju same umirovljenike. S potpunom sigurnošću, a temeljem preciznog uvida u stanje javnih financija i stanje potreba, mogu tvrditi da u dogledno i za sadašnje umirovljenike realno vrijeme, rast mirovina do 70% prosječne plaće nije moguće ni u kojoj varijanti, i zato je i samo spominjanje toga cilja između potpisnica sporazuma koji se odnosi na jedan četverogodišnji mandat, a ne neku daleku budućnost, čista i svjesna obmana. Ona neće pomoći nikome. Umanjiti će vjerodostojnost i drugih, realnijih, obećanja, a povećati frustracije i iznevjerena očekivanja. Reagirao sam upravo zato kako bi se smanjila učestalost povezivanja političara s onom «obećanje ludom radovanje», a povećalo dostojanstvo i umirovljenicima i političarima."

    avatar

    08.10.2007. (20:02)    -   -   -   -  

  • Davorko Vidović

    @Fidel - nisam nikada tvrdio da smo vratili dug u cijelosti. Čak se nije uspjelo ni izračunati njegovu točnu visinu. (od 24-70 milijardi kuna). Ali je jasno da se taj golemi novac nije mogao vratiti odjednom. Naš je model, uistinu zakinuo one koji nisu uspjeli duže živjeti i dočekati povrat i u tome nije bio pravedan prema tim ljudima, ali su zato živi dobili koliko-toliko pristojnije mirovine do kraja života.
    Kao podjećanje na to što sam radio kao ministar, evo još jednog prašnjavog pisma koje sam pisao uoči prošlih izbora. Tek kao mali podsjetnik:

    avatar

    08.10.2007. (20:28)    -   -   -   -  

učitavam...