Komentari

apk.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Malena

    O da, Maćeha jako dobro zna kako nam nametnuti svoju vrijednosnu strukturu. Mislimo da sami donosimo odluke, da razvijamo svoju individualnost, svakim danom nam se nudi sve više izbora... Aha, jedan mali primjer kako brine o nama može se vidjeti ovdje.Maćeha nam nudi pristup neslućenom broju informacija. Ali Majka Priroda je ta koja nam daje znanje.
    Ako nam Maćeha Kultura okrene leđa, pa što! S leđima ovako ili onako ne nudi nam ništa osim samoće! Short term pain - long term gain!

    avatar

    06.10.2007. (10:10)    -   -   -   -  

  • Dax

    Da, ostat ćeš sam... Ali kada okreneš leđa Maćehi tada na scenu stupa Majka. Ona nikad ne okreće leđa i uvijek čeka. Upravo je gledam kroz prozor i vidim je kako pleše na laganom povjetarcu... zove nas. A tko je uopće čuje ? I tko je spreman pohrliti u Njen zagrljaj pun sigurnosti i ljubavi ?

    avatar

    06.10.2007. (12:06)    -   -   -   -  

  • celina

    Nije lako, nije lako ali nikada ne ostajes sam. Clanak zvuci malo depresivno, iako je istinit. Ne znam ni da je neokulturna zajednica jedino rijesenje, jer nisu svi stvoreni za upravo takav nacin zivota. Moglo bi se dogoditi da postane sablona. Mislim, da je treba uzeti najbolje od Macehe, jer Maceha ima i dobrih strana i najbolje od Majke(jer i majka ima svoje lose dane), sve to lepo izmiksati i prespavati, pa onda odluciti kako dalje...

    avatar

    06.10.2007. (16:00)    -   -   -   -  

  • S unutarnje strane...

    @celina: Neokultura je zamisljena kao fleksibilan skup "pravila", koji omogućavaju svakoj zajednici da bude jedinstvena u svojoj samodostatnosti. Nekada, prije naše civilizacije, taj skup "pravila" je bio prisutan u životu ljudi u obliku "strategija" za preživljavanje, kako ih naziva Ishmael. Radi se o rezultatu desetaka i stotina tisuća godina iskustva u preživljavanju u krilu Majke Prirode. S obzirom da smo zapeli tu gdje jesmo, ne vidim drugog nacina da se vratimo natrag, osim da idemo naprijed, postupno mijenjajući postojeće stanje.

    avatar

    06.10.2007. (16:50)    -   -   -   -  

  • LA-LA

    Čovjek nikad nije sam ali voli biti u društvu svoje ''vrste''.

    avatar

    07.10.2007. (00:19)    -   -   -   -  

  • celina

    @S unutarnje strane. Slazem se sa revitalizacijom vizije, iako ne verujem u rusoisticku filozofiju, verovatno ni ti ali citam jednu vrlo zanimljivo knjigu sa naslovom Sexualne persone, koja opisuje istoriju kroz umetnost, erotiku, astrologiju...velica Kult majke ali isto tako ukazuje na bioloski determinizam koju je skoro nemoguce izbeci. Vrlo zanimljiva knjiga, priporucujem svakome.

    avatar

    08.10.2007. (14:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...