Komentari

90danapakla.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • mrsavljenje 123

    ja sam bila na UN dijeti par tjedana i stvorila sam si toliko zdravstvenih problema da sam rekla nikada vise...

    avatar

    07.10.2007. (14:29)    -   -   -   -  

  • BMI 37

    Daj mi molim te reci koji su to zdravstveni problemi. Naime, usla si u "reference only" zonu - ako nesto tvrdis, potkrijepi cinjenicama. Daklem, pitanje je koji su to problemi i da li si sigurna da si ih stvorila UN dijetom. Pitam te jer:1. ja nisam na UN dijeti nego na 90 dnevnoj dijeti prema knjizi onih slovenki. Razlikuje se od UN dijete u detaljima, ali bitnim detaljima.2. Meni se zdravstveno stanje poboljsalo odkad sam na UN dijeti.

    avatar

    07.10.2007. (17:51)    -   -   -   -  

  • mrsavljenje 123

    problemi sa štitnjačom koje ću imati do kraja života. rekao mi je doktor (na nuklearnoj medicini) da ako ih čak i nisu posljedica dijete, zbog dijete je bolest napredovala.
    nisam ja imala apriori negativan stav prema un ili 90 dnevnoj dijeti (kako god želiš), što je sasvim očito ako sam već rekla da sam se odlučila za tu dijetu, no nakon što mi je doktor rekao da uopće nije zdrava i da je to šok za organizam, odustala sam.
    nisam ja zlonamjerna i drago mi je ako ti se zdravstveno stanje popravilo. i meni se u početku činilo tako, a onda se naglo pogoršalo. samo želim upozoriti da nije ta dijeta tako čudotvorna kako se čini... pozdrav

    avatar

    09.10.2007. (18:57)    -   -   -   -  

  • BMI 37

    Kao prvo, jasno mi je da ne pase svim ljudima ista dijeta jednako (recimo, draga i ja smo shvatili da i krvna grupa moze igrati ulogu, pa pogledaj i one knjige ishrana po krvnim grupama).
    I ovo nije odgovor kojim se branim, nego pokusavam pojasniti situaciju.
    Zao mi je sto su problemi sa stitnjacom dosli zbog dijete. Jedino mi nije jasno da li je u pitanju bas ta dijeta ili je sama redukciona dijeta bila dovoljna za šok. Naime, kad se smanji unos kalorija u organizam, onda prvo stradaju energijske zalihe u jetri, pa tek onda mast ide dolje. Mozda i to moze biti uzrok šoka organizma, jer se mora presaltati na druge izvore energije.
    90 dnevna dijeta je (prema pricanju mojih roditelja) otprilike kako su jeli u boljestojecim obiteljima polovinom proslog stoljeca (manje vocni dan).
    Kao sto sam prije rekao, postoji razlika izmedju onog sto je opceprihvaceno kao UN dijeta (barem mi tako prenosi majka sto njene kolegice smatraju UN dijetom) i onog sto je opisano u knjizi.
    Glavna je razlika u tome sto u knjizi postoji naglasak na povrcu. Uz meso se jede svo povrce osim krumpira, graha/graska/mahuna i sl. Za razliku od toga, uz krumpir se jede svo povrce kao i uz meso. A i uz tjesteninu se jede svo povrce kao i uz meso i uz krumpir.
    Kad se to uzme u obzir, vidi se da je ova prehrana siromasna mastima, bogata ugljikohidratima i siromasnija bjelancevinama od svaki-dan-jedi-barem-jednom-meso dijete kojoj smo izlozeni od malih nogu jer, eto, kad su nasi roditelji bili mladi (ili njihovi roditelji), meso na stolu je bilo statusni simbol.
    Sto se tice doktora na nuklearnoj medicini, uzmi njegovu dijagnozu sa zrnom soli, jer mu to ipak nije uza specijalnost (prehrana i dijeta), pa se konzultiraj sa doktorom-nutricionistom. Ima ih u npr. Zavodu za dijabetes "Vuk Vrhovac" u Zagrebu.
    Iz vlastitog iskustva ti preporucam dodatne konzultacije.

    avatar

    10.10.2007. (12:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...