Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • Herostrat

  Neka ćetovanje zapoćne!! :)

  avatar

  28.09.2007. (10:05)    -   -   -   -  

 • odmak

  Molim ako je ikako moguće daj ukini ovaj format i stavi se na pamet. Piši tako da me ne zaboli glava kao sad trčati za tekstom koji se negdje gubi lijevo i desno. Ništa dvoznačno ili slično tome ne mislim.
  A što se tiče Boga daje nam šansu, ljubi nas. Ne vjerujem u zlog Boga. Nismo valjda šala. I spasit će nas djela iz vjere u vjeru Dobroga.
  „Ne znamo nakana svemira, ali znamo da pronicavo razmišljati i raditi pravedno znači pomagati tim nakanama, koje nam neće biti otkrivene.“
  To kaže Borges u svojoj Molitvi.
  Jel' se ti to razgovaraš sa samim sobom ili je tebi nasuprot Pero Panonski.
  Kako god volim ti ove tekstove.
  Kužim gdje prestaje cinizam, uostalom čista je to obrana, a gdje počinju dvojbe a možda i strahovi ili je to prejaka riječ.
  Obojica: ima još ljudi dijaloga. U Splitu sad već pokojni sociolog religije Željko Mardešić o kojem će još biti riječi. ne moje, spadam u profane pisce ali čitam.

  avatar

  28.09.2007. (17:13)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Da smanji ilustracije?
  Bojim se da ne mogu: moji su postovi, kako veli Cveba, instalacije, i taj je 'ilustrativni' aspekt jednako važan: on nije tu tek kao dodantna, redundanta ilustracija teksta, već je jednakovažan apsekt post. Vidiš i sama da postoji u uglu bloga upozorenje: cec'i n'est pas un blog, što je, mislio sam, dovoljno upozrorenje/naputak kako 'čitati' tekst napisan slovima a kako 'tekst' slike. Jasno je da aludiram na slavnu lulu i Magrittea. No, mogla bi sad kazati: To je sve OK, ali mogu li slike biti manje? Mogu, ali onda gube na izražajnosti i, dopusti izraz, ljepoti. Često su to djela najboljih ilustratora, fotografa i slikara današnjice, pa mi ih je žao, kad ih već pronađem po netu u formatu većem od veličine poštanske marke, instalirati umanjene i nečitke. Konačno, postoji jednostavan trik: kopipejstaj tekst u word! Ozbač! To je pet sekundi posla. Ionako bi sve moje tekstove valjalo sačuvati, skromno ću ja na kraju svoga izlaganja.
  Voli te,
  P.S.
  Ovaj put je Pero zaista razgovara sa mnom i drago mi je da smo razgovarali; Pero je pametan dečko, a ja, ako išta, volim pamente ljude. Šteta što Igra nije takav, kad ga već volim kao i onog malog anđela i ABI.

  avatar

  28.09.2007. (18:04)    -   -   -   -  

 • lijecenikatolik

  Pero Panonski je jedna od boljih mladih duša što zriju na Vaseljeni.

  avatar

  12.01.2009. (23:31)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...