Komentari

akstu.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • psiho

    Pročelnik odjela za psihologiju je veliki stručnjak u svom poslu ali jako krut kao osoba i suženih pogleda. Otišao je iz svog sela na velike škole, ali selo nije iz njega.

    avatar

    24.09.2007. (09:28)    -   -   -   -  

  • Hrvatski sokol

    To je velika sramota za naše sveučilište. Netko zbog fizičke bolesti nebi mogao postati pilot a netko zbog psihičke barijere bi trebao biti minimalno službeno ukoren.

    avatar

    24.09.2007. (09:33)    -   -   -   -  

  • emoutofthevee(crofallout)

    Ne može fizički invalid biti pilot, kao što ni psihički invalid ne može biti pročelnik. Svi Manenicu shvačaju kao velikog stručnjaka, ali meni se čini da je sva njegova "stručnost" maltretiranje drugih. Kakav je to akademski građanin koji diskriminira ljude sa fizičkim oštečenjima, očito je da se radi o idiotu koji se iživljava nad drugima i zagorčava im život. Mene samo zanima tko ga drži na tom mistu?

    avatar

    24.09.2007. (09:38)    -   -   -   -  

  • nn

    Tekst o Antoniju objavljen je 20. 9. u Zadarskom listu, a evo i nekoliko dijelova:

    S obzirom na činjenicu da zbog stopostotnog tjelesnog oštećenja, posljedice čega su teškoće s motoričkim sposobnostima, nije bio u ravnopravnom položaju s ostalim kandidatima Antonio i njegova majka uputili su molbu Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa da umjesto njih urgira kod prof. Manenice, pročelnika Odjela za psihologiju, da se Antoniju u jesenskom upisnom roku, u slučaju da je na studiju psihologije ostalo slobodnih mjesta za upis, omogući duže vrijeme za polaganje razredbenog ispita. S obzirom da ni dopis nadležnog ministarstva, niti razgovor s rektorom Damirom Magašem te prorektorom Antom Uglešićem nisu urodili plodom, te da je konačnu odluku o neodobravanju usmenog ispitivanja zapravo donio sam prof. Manenica, majka Ozula Milanović, odlučila se obratiti medijima. Naglasila je da je sve što je tražila za svoga sina jedna topla ljudska gesta, a to je da se i osobama poput Antonija, osobama s invalidnošću, samo pruži šansa da pokušaju, da vide jesu li sposobni za zadatke koje ispunjavaju njihovi zdravi vršnjaci, a koje bi i oni uz male prilagodbe možda uspješno savladali. Međutim, prema riječima Ozule Milanović, prof. Manenica te predsjednica razredbenog povjerenstva doc.dr.sc. Ljiljana Gregov zaključili su kako Antonio za jedan takav studij nije sposoban... Nisu mu se osigurali ravnopravni uvjeti upisa na studij kao osobi s invaliditetom, uključujući i posebne prilagodbe za takve osobe što su sva visoka učilišta zakonom dužna učiniti, no razlog je vjerojatno činjenica da na Sveučilištu u Zadru ne vrijede zakonske norme na razini države, već očigledno, zakon pojedinca.

    Prof.dr.sc. Ilija Manenica, pročelnik Odjela za psihologiju na Sveučilištu u Zadru, optužbe Ozule Milanović nazvao je apsolutnom neistinom i uzrokom frustracijske ambicije jedne majke koja ne želi sagledati stvarno stanje svoga sina te njegove realne mogućnosti:

    - Dr. Gregov i ja razgovarali smo s majkom gdje smo joj ukazali da smo reorganizirali cijeli tijek ispita upravo zbog njezina sina te joj razjasnili kako ćemo mu dati neograničeno vrijeme rješavanja zadataka tamo gdje se traži značajnija motorika. Dapače, s puno smo razumijevanja pristupili slučaju sagledavajući problem Antonija Milanovića s više strana, što njegova majka nije htjela prihvatiti jer smo kazali kako stopostotni invalid, onakav kakav on, nažalost, jest jednostavno neće moći slijediti zahtijevan program studija psihologije koji redovito zahtijeva praktikume svaki tjedan, pisanja, jako puno izvještaja, vježbi i terenske praktične nastave... U prvom roku je odustao nakon deset minuta jer jednostavno nije znao. I sama majka je rekla da je bio loš u matematici u srednjoj školi što se tu i pokazalo. Mi ni na kakav način nismo njega onemogućili, čak smo i pokazali izuzetno puno razumijevanja reorganizacijom ispita gdje bi on mogao imati hendikep te ga ostavili za kraj i odlučili mu dati neograničeno vrijeme.

    Antonio Milanović spletom nesretnih okolnosti od rođenja boluje od cerebralne paralize poradi koje ima tjelesno oštećenje 1. stupnja od 100 posto i to tako da su mu oslabljene motoričke sposobnosti, odnosno smanjena mu je funkcija organa za kretanje te organa vida, ali o mentalnoj retardiranosti nema govora.

    - Svojim upisom na studij psihologije htio sam pomoći ljudima kao što sam ja, pa čak i onima u težoj situaciji. Stvarno sam se trudio, uglavnom sam preko noći učio jer onda i najbolje pamtim, i kada sam tamo stigao prof. Manenica mi je rekao da me neće usmeno ispitivati te mogu li ja to pismeno odraditi, i to je bilo sve. Osjećao sam veliko razočaranje zato što mislim da sam stvarno zaslužio priliku da pokušam, ništa drugo... Uvijek je komunicirao s mojom majkom i uvijek je inzistirao na tome da me majka prebaci ili na sociologiju ili filozofiju, pitajući je zašto baš psihologiju, tako da sam u jednom trenutku zaključio da se on srami da jedna ovakva osoba ide na njegovu katedru.

    Antonio za svog nesuđenog profesora tvrdi da ima još pet završenih fakulteta da mu to ništa ne bi vrijedilo, jer se ne zna odnositi s osobama s invaliditetom.

    - Važno je ono što je čovjeku unutra, a po mom mišljenju on nema ništa unutra.

    avatar

    24.09.2007. (14:03)    -   -   -   -  

  • AKSTU

    Ako momak ima problema sam motorikom, da su mu dali tri dana da piše ispit on to naprosto nebi mogao. Ali zar je bilo teško da mu jedan profesor ta pitanja pročita a da ovaj odgovara usmeno, a on mu zatim kod svakog pitanja stavi DA ili NE i na kraju zbroji. Zar je to toliko teško?

    avatar

    24.09.2007. (14:50)    -   -   -   -  

  • [LINK=http://zauvekdaodem

    Dobro taj manenica do sad se već bekako i podnosilo, al on iz dana u dan daje sve debilnije izjave, pa šta radi taj rektorat, referada, profesorsko vijeće i sva druga nadležna tijela? Kad će napokon ućinit nešto da se to promini?! Btw na gornjem faksu di se nalazi odjel za knjižničarstvo nema pristupa za invalide, a glavni kabinet knjižničarstva (119) nalazi se na prvom katu. Akademska godina (2007/2008) samo šta nije počela, a od rasdova ni R...

    avatar

    24.09.2007. (14:59)    -   -   -   -  

  • bivši student psihologije

    prof. dr. sc. Ilija Manenica je jedno najobičnije govno od čovika i to se zna već jaaaaaako dugo. Pisane su brojne peticije, molbe, pisma ministarstvu i tadašnjem dekanatu, sada rektoratu i apsolutno se ništa nije dogodilo. Znam ovo iz prve ruke jer sam i sam, kako navodi nick, bija student psihologije. I upravo zbog gore navedenog nisam uspija i postati psiholog. I ja sam se bunija na njega, nebrojeno puta, od čega je jednom bilo i u samom rektoratu. I znate koji sam odgovor dobija od tadašnje prorektorice za nastavu? "Ne mogu ja protiv njega, on će mene prozvati na Senatu!". Vrli rektor Magaš se prije nego je postao rektor busao u prsa i izjavljivao kako će on stati na kraj Manenici čim postane dekan/rektor. I što je napravija kad je to i postao? Naravno - ništa.
    E, dragi moji bivši kolegice i kolege, Manenica vam je jednostavno prejak za to jadno vodstvo koje imate na vašem vrlom Sveučilištu.

    avatar

    24.09.2007. (15:25)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Moje mišljenje je slijedeće: kada čovjek da onako blentavu izjavu novinarki nove TV o pilotima i invalidnosti, očito je da na položaju pročelnika nije zbog svoje stručnosti, nego tko zna zbog čeka drugoga; politike možda?

    avatar

    25.09.2007. (17:46)    -   -   -   -  

  • njonjo

    http://www.ezadar.hr/clanak/posebne-potrebe

    avatar

    26.09.2007. (02:17)    -   -   -   -  

  • mislin ono

    ako primorac u roku 24 sata nis ne napravi onda je pizda

    avatar

    26.09.2007. (10:58)    -   -   -   -  

  • mislin ono

    i jos vece đubre

    avatar

    26.09.2007. (10:58)    -   -   -   -  

  • ribar

    Nije svjestan koliko sreće ima što ga nisu upisali. Na ovom studiju psihologije se osim znanja i sposobnosti traži i psihoFIZIČKA izdržljivost. Posebno prilagođeni nastavni program bi se znatno razlikovao od ovog običnog studija. Osim toga, morali bi prvo napraviti posebne usmene testove inteligencije. Možda vam se ti testovi čine suvišnima, ali to je realnost. Svi su na taj način diskriminirani na prijemnim testovima, pa i invalidi koje je priroda još dodatno diskriminirala. Možda u Švedskoj imaju humanije studije s pozitivnom diskrimanacijom za razne skupine: za invalide, za osobe osjetljive na kritiku, za one kojima ne ide matematika... sve do individualnog pristupa koji svakome daje priliku da do maksumuma razvije svoja znanja i vještine u nekom području koje ga zanima, od psihologije pa i do avijacije koju navodi I.M.. Možda već postoje računala koja sama upravljaju zrakoplovom, a da pri tom pilota slušaju samo ako je naredba smislena i ne ugrožava putnike.

    avatar

    26.09.2007. (18:03)    -   -   -   -  

  • ajrin

    sramota!!

    avatar

    08.10.2007. (12:28)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...