Komentari

antunkauzljar.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • sanja_45

    "Ne osjećam potrebu za bilo kojom vjerom doli moje vjere u ljudska bića."
    "Toliko sam prožeta čarolijom Zemlje i života na njoj, da ne mogu razmišljati o raju i anđelima. Dovoljan mi je ovaj život."
    [Pearl S. Buck, Američka spisateljica (1892-1973);
    sa ovim citatom, ti ostavljam koment na tvoj još jedan zanimljiv i dobar post :))

    Llijepi pozdrav i osmijeh ti ostavljam..:)

    avatar

    23.09.2007. (12:05)    -   -   -   -  

  • Anara

    Pozdrav! U pravu si, razgoličiti Crkvu i religiju i nije tako teško jer se radi o primitivizmu koje u današnjem neokapitalističkom haraču ne mari previše za činjenice. Ipak stupanj obrazovanja je toliko mali da nije za čuditi kako to da većina ne može čuti, vidjeti i uočiti! To Crkva dobro zna pa servira ordinarne blesavosti bez straha da će izgubiti svoje ofce! Nije problem razgolititi Crkvu, problem je to što narod nije spreman prihvatiti razgolićavanje Crkve!
    Nadajmo se da ćemo uskoro izdati reprint knjige "Ogledalo crkve" Otta Corvina Wiersbitzkog, objavljene prvi puta 1845., u nas tiskane1953. (Narodni list, Zagreb). U knjizi se objašnjava na vrlo duhovit i zanimljiv način povijest crkve, njenog kontinuiranog licemjerja i apsurnost prihvaćanja religije kao sredstva napuštanja razuma i činjenica!
    Za sada samo rijetke knjižnice imaju ovu knjigu na posudbi, jer je, vjerujem, većina završila u kontejneru za vrijeme lova na nepodobne knjige! U Sveučilišnoj je sigurno ima. Reprint izdanja je prelomljen i sprema za tisak još samo da skupimo nešto sredstava za tisak!
    Evo jedne anegdote za razveseljavanje. Dakle u "Malom koncilu" - cajtungima za mlade krščane kao logotip neke rubrike o čovjeku izašao je čuveni crtež ljudskog tijela u geometrijskim proporcijama Leonarda da Vinčija, ali retuširan - bez pimpeka i jaja! Tako se djeci sugerira da se trebaju stiditi svojih spolnih organa! Čak ni Vatikanu više ne smetaju jaja i pimpeki u Sikstinskoj kapeli na Mikelanđelovim freskama koja su zasajala punim sjajem nakon restauracije prije nekoliko godina. Naime jaja i pimpeke pokriveni su crtežima plahti odmah po dovršetku Mikelanđelova oslikavanja Kapele! Naravno, Vatikan restauraciju nije platio, to je učinio UNESCO!
    Čudi me da Crkva u Hrvata još nije jurnula na nudističke kampove? Sigurno imaju neki materijalni interes od nudizma!
    Eto toliko, pozdrav od naše komune i nastavi tako!

    avatar

    01.10.2007. (09:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...