Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Dor

    Već nakon nešto žustrijeg sjeverca koji sve pred sobom zbriše, počisti prouzročivši da «oštra plavet» / rujanskog popodneva» osokoli i uljepša dan i time uveća vedro raspoloženje u srcima mladenaca i njihove pratnje, a što pak naziremo u trećem stihu «riža za sreću». Jer, riža je «božanskog porijekla» i, osim bogatstva, obilja i praiskonske čistoće, simbolom je sreće i obreda vjenčanja, pa se, stoga, i baca po slavljenicima.

    Bože, kojim je i kakvim dahom i duhom sve ovo sabrano u tri kratka stiha koja su još jedno svjedočanstvo i tvoračke i poetske moći naše dične haiku poetese!

    avatar

    24.09.2007. (14:48)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    Bilo mi je simpatično kako je mladoženja obgrlio svoju nevjestu još prije izlaska iz crkve, s namjerom da ju zaštiti: zajedno su zagrabili zraka, smotali se u klupko i zatim se suočili s gomilom rodbine i prijatelja, od kojih su dolazili oštri naleti riže, sa svih strana i u nevjerojatnim količinama... kao slučajni promatrač iz perspektive mladenaca, doživjela sam taj običaj drukčije nego obično, pa mi se i njegova simbolika isprevrnula: dvoje ljudi se, ujedinjeno, obraća svijetu, koji čeka - da ih, pa ako i s najboljim namjerama, možda i povrijedi - tamo vani, pod oštrim plavim nebom.

    avatar

    25.09.2007. (01:34)    -   -   -   -  

  • borivoj

    pozdrav, boro

    avatar

    25.09.2007. (08:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...