[Qauntdaun]
Houmqamin (Q - 12),qstrip.blog.hr" /> <FONT SIZE="3" FACE="Verdana" COLOR=FFCC00>[Qauntdaun]</FONT></br> Houmqamin (Q - 12) - Q STRIP - Blog.hr - komentari na post

Komentari

qstrip.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • dzuka

    ah, falilo mi je ovo! velkam bek! : )

    avatar

    24.09.2007. (15:43)    -   -   -   -  

  • Tomb Raider Anniversary

    Bok!!!!!Tvoj blog i tvoj post cool je ja imam svoj blog o tomb raideru koji te možda neče zanimat no svrati i komentiraj malo .

    avatar

    25.09.2007. (00:39)    -   -   -   -  

  • Crtac iz svijeta

    Dragi moj macane, kad vec toliko volis druge kritizirat, ni ti nisi ni priblizno na nekom nivou, ni idejno ni crtacki. Ne na svjetskom, mozda provincijskom. Za nas nivo jos prolazis, ali ... Nadam se da mozes primit tolko natrag koliko dajes ... :)

    avatar

    25.09.2007. (00:55)    -   -   -   -  

  • mcn

    Da bi ta igra bila potpuno ravnopravna, svi bi morali biti potpisani.

    avatar

    25.09.2007. (08:38)    -   -   -   -  

  • rico

    E jbga sad, direktna kritika je najzdravija, jos ako je autor procita s razumijevanjem i shvati dobronamjerno, to je idealna kombinacija. Inace, sve je bilo transparentno, ilitiga po seljacki, znamo imena i prezimena autora, kriticara, imamo strip i imamo kritiku. Autorima porucujem da procitaju kritiku i da je shvate pozitivno, mogu puno naucit iz nje (iako je kratka, uostalom kao i strip)
    Saljem redovito stripove Darku Macanu, i uvijek ima vrlo stroge i DIREKTNE kritike na racun mojih radova, ali ja ih uvijek izanaliziram i na kraju vidim da nije do njega, nego do mene. I gle cuda, svaki novi rad mi je sve bolji i bolji.
    NEBOJTE SE KRITIKA! Sto si dobio kad ti prijatelj kaze: Jebote jes ovo ti sve sam crto, prchim ti mate, rasturas!!???

    avatar

    25.09.2007. (13:07)    -   -   -   -  

  • Škrky

    Dobro Rico govori! A u slučaju Filipa Andronika i nije toliko bitno ako su i njega dotakle Macanove (tradicionalno) grube kritike, kad se očito radi o kvalitetnom crtaču pred kojim je sjajna budućnost.

    avatar

    25.09.2007. (14:28)    -   -   -   -  

  • Filip

    Hvala Macanu na kritici stripa. Naravno da se ne ljutim na istu (nije ni prva ni zadnja koju sam/ću dobiti). Usput, da raščistim dilemu da ja nisam gore potpisani "crtač iz svijeta". Teško da bih poslje dosadašnjeg pozitivnog iskustva sa Q stripom napisao takvo šta ;)
    Pozdrav!

    avatar

    26.09.2007. (10:28)    -   -   -   -  

  • Pajo Pakšu

    a dobro da si javijo za 15 dana odo oma otrcat nebili posego rukom u novcanik te gapriskrbijo. nadam se da ga ima u budicama, a vidim izasla Janica, a nema je na budicama.
    Zasto?

    APEL: Vratimo stripove u budice!!

    Pajo Paksu

    avatar

    27.09.2007. (09:41)    -   -   -   -  

  • mcn

    @Pajo - Nije Janica izašla, ide 1.10. u tisak. Za kiosqe se čeqa da se gazda dogovori ovaqoili onaqo.

    avatar

    27.09.2007. (10:47)    -   -   -   -  

  • Onaj koji...

    Filipov strip ima potencijala, ali ima mcn pravo, umjesto finih teksturica treba se ipak posvetiti (1.) kadriranju (2) "pravilnom" crtanju (perspektiva, forma, anatomija, karakter, itd.). Pa bi strip prošao bolje i bez finih poteza perom. Eto, par mjeseci vježbanja uz prave knjige i pravog mentora, rezultati će se sigurno pokazati. Baš kao i u body buildingu:)))

    avatar

    27.09.2007. (12:45)    -   -   -   -  

  • s.a.

    zashto vishe nisu dostupni stari postovi kako ovde tako i u blogovom kolcu

    avatar

    27.09.2007. (16:54)    -   -   -   -  

  • jurica

    - (2) "pravilnom" crtanju (perspektiva, forma, anatomija, karakter, itd.)

    a ono... jedan mi je prijatelj nedavno objasnjavao kako po njemu nema smisla crtati pravilnu perspektivu u stripu jer je to apriori dvodimenzionalan medij i svaka reprezentacija prostora u njemu i onako je proizvoljna.

    ...slijedi duga filozofija o naravi slikarstva i povijesnom razvoju koju preskacem...

    i nastavljam sa mojim osobnim misljenjem kako je besmisleno u stripu koristiti "pravilnu" anatomiju jer su foto-stripovi bezveze, a apoteoza su "pravilnoj" anatomiji.

    avatar

    28.09.2007. (16:36)    -   -   -   -  

  • jurica

    ...ispricavam se osjetljivijim citateljima za gramaticki propust gore: "dovimenzionalan medij" umjesto "dvodimenzionalni medij", a sumnjivo je i ono "mojim osobnim misljenjem", ali sto je tu je... nemam mogucnost ispravka :-(

    avatar

    28.09.2007. (16:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...