Komentari

mojpassigmund.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • 101 dalmatinka

    i mi smo bili u školici i moram reći da puno toga naučili. također su nam rekli da bi to moglo postati obavezno za sve vlasnike pasa i da imamo pravo polagati završni ispit na kraju godine nakon kojeg položenog dobivamo svjedodžbu. nešto kao međunarodni certifikat.

    avatar

    18.09.2007. (09:56)    -   -   -   -  

  • lucky dog

    ja smatram da je školica dobra kad je pas neposlušan i nikako ga se ne može savladati, ali svakako nije obavezna za sve jer npr. ja imam psa za zabavu i svoj gušt, naučila sam ju neke manire dobrog ponašanja, ali smatram da mi nije potrebna školica jer želim da moj pas ima osobnost a ne da samo izvršava naredbe ko robot, jer da sam si to željela kupila bih robota. Naravno druga je situacija kad je u pitanju pas blizu male djece ili neki službeni pas pa se onda ipak trebaju znat neke stvari :-)

    avatar

    18.09.2007. (10:52)    -   -   -   -  

  • MojPasSigmund

    Nije istina da je školovan pas pas bez osobnosti i da je robot.
    Recimo...u šetnji pas mi je slobodno pušten čitavo vrijeme...obratim mu se samo onda kad ga stvarno trebam, ili kad se pojavi neka situacija u kojoj želim da mi pas hoda uz nogu ili kad s njime treniram i vježbam (cca 50% šetnje...kad pas bude potpuno izrađen i puno manje). Dakle svo vrijeme u šetnji pas slobodno i veselo juri i igra se...to si vlasnik neškolovanog i neposlušnog psa nemože dozvoliti, jer nikada nije siguran hoće li njegov pas biti upravljiv onda kada to bude potrebno.
    Svaki vlasnik koji nema potpuno izrađenog i izvršivog psa mora jako dobro paziti i razmišljati kada će i gdje svoga psa pustiti s povodnika. Ili ga mora stalno držati na povodniku.

    Moj pas obožava školu...zadovoljan je kad uspješno obavlja zadatke i veseli se tome zajedno sa mnom.

    Dakle...razmislite...jel slobodniji naučen i dobro odgojen pas, ili onaj koji to nije.

    Podržavam da pojedini vlasnici pasa imaju dovoljno znanja da sa psom prođu osnovna pravila ponašanja i osnovne naredbe poslušnosti...tako da možda nemoraju u školicu, ali bi onda svakako trebali pristupiti ispitu gdje će netko meritoran procijeniti koliko je pas odgojen i poslušan.

    ;)

    avatar

    18.09.2007. (12:47)    -   -   -   -  

  • onakojatrcisvukovima

    Lijepi je Sigmund. I zgodno ime ima.
    A ako pesek nije išao u školu dok je bio mali,
    da li ga se kasnije može nešto naučiti?

    avatar

    18.09.2007. (17:55)    -   -   -   -  

  • MojPasSigmund

    Definitivno se i kasnije može početi raditi sa psom...svakako je teže, ali uz dovoljno truda može se i odraslog psa naučiti da bude pristojan i poslušan. Sve ovisi o tome kakvih je navika pas u trenutku kada se s njime počne raditi

    avatar

    18.09.2007. (20:43)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Bila sam sa Goldie u školici - i sve je prošla veselo
    i savršeno! Naravno da je to ostavilo trag na njeno današnje
    ponašanje - nije nasilna; ne skače na nikoga; kad
    joj kažem "Stani!" isti čas zastane...A to je jako, jako važno
    upravo u sitaucijama opasnim za NJU....Ne bojim se, no
    ipak jako pazim - jer u psećoj glavici se svašta dogodi -
    i to u sekundi!!! :)))) Pusa, Luki+Goldie

    avatar

    18.09.2007. (21:12)    -   -   -   -  

  • flaire

    Putem ljubice zavirih ovamo, i baš mi se sviđa što vidim. Napokon blog tematike baš po mom guštu :)
    Kad sam ja nabavila svoje prvo pseto nije bilo adekvatne školice (točnije, meni njihove metode nisu bile sasvim po guštu) pa smo mi sve sami. I bome, godina dana proučavanja različitih odgojnih metoda, truda, rada, tone trixie čokoladica, živčanih slomova, blagih infarktića (foksterijer je u pitanju), se isplatila - uspili smo :) Doduše, nikad ne spavam sama na postelji, rijetkost je da uhvatim koji sekund mira nasamo na wc-u, i samo čekam da se počnemo konzultirati oko programa na televiziji, ali, božemoj, ako neću pseto svoje razmazit (sada komada dva), koga ću? ;) Lijep pozdrav i guštajte vas dvoje.

    avatar

    19.09.2007. (00:48)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...