Komentari

anarhijaweekly.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • onan varvarin

    Jedino sto proizvodimo je kavlitetna drkotina...
    koju mozemo uglavnom prodati samo cehinjama a bogami vise ni njima nije lako prodati hrvatsku kvalitetnu polusuhu spermu berba 2007...i oni evoluiraju, nema vise skoda i trabanta
    gledajmo sto voze...

    Vidi se koliko smo jadni u produkciji....kad se sami sebi kurcimo na TV sa onom reklamom
    gdje pokazuju sto smo sve izmislili, sto je hr izvorni proizvod od kravate, penkale, i t d...

    pa do sperme koju najkvalitetnije proizvodimo...

    I dok tako budemo drkali u mjestu, politicari sebi osiguravaju buducnost,
    uvjeravajuci nas u bolje sutra, vec smo dugo u masini, iz koje nas samo
    revolucija svijesti moze izvuci..a kad ce to biti ???

    sve je manje i manje zemalja za usporedbu ...kao mi smo bolji od njih...

    da nam nema turizma ...bili bi hit na Unicefovim reklamama...

    ako vec nemozemo pridonijeti mi mao mali ljudi tom globalnom progressu

    uskocimo i mi u nas ponosni orkestar i svirajmo kurcu...i uzivajmo u melodijama
    (jadrana)

    chck my blog

    avatar

    12.09.2007. (18:02)    -   -   -   -  

  • moje stajalište

    naravno, sve napisano je točno. upravo na to već godinama upozorava (među ostalima) i bivši (HDZ-ov!) ministar M. Vedriš. posve se oslanjamo na turizam, sve olakšice bacamo na turizam, tamo je laka lova, i što je još bolje ne treba dugo čekati na profit. na račun turizma zanemarujemo realnu proizvodnju i prodajemo maglu da smo pokrenuli hrvatsku. mislimo da je rast prihoda od turizma osobit pomak, a zapravo se radi o uobičajenom i uvijek očekivanom rastu kojeg imaju sve zemlje koje se koliko-toliko bave turizmom.
    nadalje, mislimo da smo silno turistički orjenitani, da je to naša budućnost, a s druge strane samo jedan grad (npr prag, beč) u manje od godinu dana ostvare onoliki prihod od turizma koliko čitava naša turistička hrvatska jedva ubere u godini dana i još to pokušava prikazati kao izvrstan rezultat za kojeg je zaslužna ni više ni manje nego vlada.

    avatar

    12.09.2007. (19:13)    -   -   -   -  

  • mosor2

    Sasvim. A lako se može dogoditi i da toga turističkog konja ubijemo pretjeranim raubanjem (npr. apartmanizacijom, nereguliranim tokovima fekalija ili kakvom eko - katastrofom).
    Usput, dobar je bio Sanader juče kad se govoreći privrednicima na temu eventualnog slabljenja tečaja kune prisjetio inflacije iz 80 - tih i prodavačica koje su dnevno stizale samo lijepiti nove cijene. Toliko bi "znanja" pokazao bilo tko od nas. Ipak te zaintrigira sva ta samouvjerenost ispred tolikog neznanja. Hrabro, nema sumnje. Ili samo blesavo.

    avatar

    12.09.2007. (21:02)    -   -   -   -  

  • pulicer

    Nisam bas tako siguran u taj famozni turizam.Na listi njvecih i najprofitabilnijih tvrtki ne vidim uopce turisticke,ali vidim na prvim mjestima banke. One kreditiraju sezonu i skupljaju prihode, a kojim kasnije kreditiraju siroku potrosnju. Hoteli su uglavnom na rubu rentabilnosti, a poanta je da domaci uz obalu imaju uopce nekakve place i staz. Nesto sitnijih obrtnika ugostitelja i tzv. mini hotela je kap u moru.Osim banaka, posredan prihod od turizma stijecu i telekomunikacije i INA koje su takodjer u sve vecem vlasnistvu stranaca. Tako bar kaze statistika.

    avatar

    12.09.2007. (22:58)    -   -   -   -  

  • lolina

    turistički najrazvijenija istra;
    Prema iznesenim podacima, istarsko gospodarstvo je u protekloj godini ostvarilo ukupni prihod od oko 30 miljardi kuna, što je 14 posto više nego u prethodnoj, dok je višak prihoda nad rashodima iznosio više od tri miljarde kuna.

    Ujedno, izvoz po stanovniku u Istarskoj županiji drugi je po veličini u Hrvatskoj, iza grada Zagreba, a u izvozu uvjerljivo vodi prerađivačka industrija sa 83,4 posto.

    očito da je prihod od turizma tek džeparac . naravno i te kako dobrodošao , prema tome treba raditi ;)))

    avatar

    12.09.2007. (23:35)    -   -   -   -  

  • anarhija weekly

    onan varvarin - sviđa mi se ono "bili bi hit na Unicefovim reklamama"; moje stajalište, u pravu si za ove gradove Prag, Beč to je stvarno porazna usporedba; Mosor 2, sve stoji; Pulicer, nisam ni mislio da postoje velike turističke kompanije nego na općeniti uzlet svih ostalih zbog turizma; lolina - ne bih se čudio da je najveći posotak ove prerađivačke industrije Adris grupa, no i ona je zabrijala na turizam posljednjih godina...

    avatar

    13.09.2007. (19:06)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    Koliko znam, Španija i Austrija su vrlo jake turističke zemlje. Španija ima daleko dulju sezonu od nas, a Austrija ionako cijelogodišnju. Obadvije ostvaruju samo 14 posto od turizma. A gdje je ostalih 84ÝquestionDD Bajke da Hrvatska može zivjeti samo od Turizma sam se naslušao još u socijalizmu. Možeš zaboravit, pogotovo zbog vrlo kratke sezone. Ostali dio godine treba i RADIT!

    avatar

    13.09.2007. (22:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...