Komentari

putkasvjetlu.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • blentava

    ... a da ga pustiš da ode na trening, pa da s trenerom riješi matematiku??? :-))))
    ne znan šta bi ti rekla? očito je flegma i po kad nema napretka, a on i dalje trenira??? svaka mu čast! moja mater je brata ispitivala i učila s njim povijest i u 8.razredu...ćaća i ja smo skrikali po kući... a kad bi mu nestalo koncetracije, grijala bi mu mozak pitanjima - aj nabroji postavu milana? ko igra zadnjeg u reprezentaciji? rezultat taj i taj?? i onda bi se mali vratija povijesti... jebiga, samo živaca i živaca... a kad je srednju upisa... sve glatko...kao sram ga je bilo i dotad... a nogometa se još nije ostavija... i neće dok seki stan ne kupi, hehehehhe......pozzzz

    avatar

    07.09.2007. (17:48)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Troje plave dice, tri Denisa vragolana ? Virujen da to ne može bit lako.
    Ovaj od košarke je zezator, rađe ide tamo nego da je doma i to je sve, zato i trenira samo kad je škola. No, ja bih ga na trening uvik pustila, ne mora tamo bit ni uspješan ni neuspješan, a ima miljun drugih načina za dokazat mu da mora odradit školske obveze.
    Jel mala radi ka model, jel beba napravljena po njoj ?

    avatar

    07.09.2007. (18:52)    -   -   -   -  

  • VOT

    Nasa mala se uhvatila za olovku kad je ucila hodati...i danas je projektant ( nismo je mogli nagovoriti za farmaciju); ona druga mladja, kao beba, zamenula je dan za noc...i danas spava do podne! Svi smo mi "definisani" unapred...tesko je nesto tu promenuti! Ne brininaci ce on sam svoj put. Divnu, lepu decu imas...uzivaj i raduj im se-blago su, ponekad ga je tesko "iskopati"!

    avatar

    07.09.2007. (20:48)    -   -   -   -  

  • Nemam pojma - slike

    Mi smo imali nešto slično sa mlađim, dvorište i trening su mu bili gušti, zadaće i učenje tortura, ali je ipak bio odličan učenik. Trening mu nismo branili iako nije bio baš previše uspješan sportaš ali je dvorište bilo naš adut da ga natjeramo na rad :-)).

    avatar

    07.09.2007. (21:06)    -   -   -   -  

  • Sanja ...

    @blentava...nije joj bilo lako, ali isplatilo se...Draženov mit vlada mojim gradom
    @bijeli koralj...ima još prepisat tehnički i prirodu, napisat engleski (i naučit, a disleksija ne da),napisat hrvatski i spremit povijest...malo je njemu 48 sati za sve to..., tek smo danas otkrili sličnost sa bebom...nevjerovatna, jel da. Vragolasti Denisje uhvatija 11godina sad je miran, ali stalno govori...
    @VOT...on će bit glumac po toj tvojoj logici
    @Nemam pojma...pustila sam ga da radi trbušnjake i sklekove i da otrči jedan đir po kvartu...eno ga sretan i zadovoljan, to je epilog one rasprave...do idućeg treninga sve rješeno

    avatar

    07.09.2007. (21:13)    -   -   -   -  

  • marsi

    Imala sam teško djetinstvo zbog poremečaja koji tada nije imao ni ime
    i nitko nije znao za njega,u školi sam bila definirana kao inteligentna ljenčina,
    pa su se profesori voljeli s mene sprdavati,ponižavati me i davati mi životne LEKCIJE!
    Nisam se uspjela akademski obrazovati(za sada),i još uvjek se teško grafički
    izražavam, nikad od prve neznam koja je lijeva ili desna strana...............Ali
    volim reči ako ti bog negdje uzme drugdje ti da više,verbalno se izvrsno snalazim.
    Dosta za prvi puta!Poljubi za mene ova tri anđela a disleksičara mi zagrli.

    avatar

    07.09.2007. (21:46)    -   -   -   -  

  • leticia

    Moj sin nije nika bio zainteresiran za školu,a košarku igra već 9 godina.
    Nema rezultate,niti je to bitno za mene.On sam jednom je rekao da mu je košarka dala divna prijateljstva i putovanja.Sad ima nepunih 18,nije pušač,i nekako je cili ok.
    Ne voli školu i dalje,ali planira postati trener,ipak ga je ta košarka povukla da ide na faks dogodine.Ako Bog da,i ako njegova lijenost ne prevlada.
    Uvijek sam ga puštala da ide,bez obzira na ocjene.Ne bi on učio ni da je imao više vremena.Da je htio učiti,našao bi on vremena.Nije trening dnevno petnaest sati.
    To je moje iskustvo,ne mora ti biti model.
    Nije mi žao što trenira.

    avatar

    07.09.2007. (22:13)    -   -   -   -  

  • donin svijet

    Slažem se. Teško je biti roditelj.
    Moj stariji je vragolan koji voli loptu. A mali je filozof... koji ne voli baš trčanje.
    Jednom je i on krenuo na nogomet. Bilo mi je čudno... no pustila sam ga... čak se potajno veselila da ga je možda uhvatilo. Onda sam skužila da tamo odlazi samo da ne bi morao učiti. Otišla sam ga gledati. Svi trče za loptom... a on stoji na centru i gleda. Bio je privilegiran gledaoc. S centra. :)))))))) Uskoro je sam odustao. Jer napor je ići i na trening....
    Bojim se da ne treniranje ne može popraviti učenje. Ja sam aktivno trenirala godinama i bila odlikašica. Što sam imala više aktivnosti bila sam bolja. Tko hoće - hoće! A tko neće - neće.
    Pokušaj s nekim dogovorom.... neka on predloži.

    avatar

    07.09.2007. (22:46)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Leticija je u pravu. Sad to znam i ja. Ali, dok je moj Buntovnik trenirao rukomet (5 godina) i kao ni tvoj, nije bio neki talent i nije imao sjajnu perspektivu.....ponekad smo mu branili upravo zbog ocijena, a on je i sam prestao trenirati kad je krenuo u srednju školu. I sad vidim da bi bilo bolje da trenira išta nego ništa. Ne uči ni ovako, samo ima više vremena za komp. To su ti ljenčine, njih treba stalno nekud tjerati. Pa ga natjeraj da uči prije treninga. Jer stigne sve sigurno. Moje je mišljenje da ga treba pustiti. Bar se iskače tamo i potroši višak energije što je mom bio problem u početku. Nije imao kamo sa viškom energije, no, ubrzo se dovoljno ulijenio tako da je više nema :)))))

    avatar

    07.09.2007. (22:51)    -   -   -   -  

  • Tri Pojma

    oprosti što ti moram reći da sam se ja od srca nasmijala. znam, znam... nije lijepo tuđoj muci se smijati,a li ne mogu si pomoći. osvojio me je tvoj sin. i zaista ne znam kako bi se postavila u tvojoj situaciji. želim vam oboma zadovoljavajuće rješenje... što bi se kaz'lo: kompromis :)

    avatar

    07.09.2007. (23:52)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Lipo si rekla, teško je bit roditelj, neman pojma šta bi napravila. Moja Mlaja trenira odbojku, nije loša u tome, ide u gimnaziju i odličan je đak. Starija nije toliko talentirana ali je isto trenirala, za svoj gušt! Ma jednostavno triba to nekako uskladit, samo pitanje je kako? Ili će jednostavno sve doć na svoje!!! :-))))

    avatar

    08.09.2007. (13:00)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Vidin u boxu Gibrana i Slobodu, bravo !
    Poviri balun od žvake, podsjetija me i nasmija, sigurno će i tebe.
    Da, nisan razumila tvoj komentar kod mene u vezi parka, koji park, šta ?

    avatar

    08.09.2007. (14:46)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Moji su trenirali vatrepolo.naravno što bi drugo u gradu,najstariji ,najuporniji,to mu je bila ljubav i imo je uspjeha,srednji odusto nakon godine dana,doduše rekli su mu da je kasno počeo,kad je to čuo jedan naš stručnjak,pomamio se da se to djeci nikad ne reče jer nikad se ne zna, a treći najmlađi,najveći talent,prošo sve kategorije kao kapetan,svi ga hvalili i u trećem Gimnazije odjednom mu puhnulo da neće više trenirat,pustila sam ga jer imam loše iskustvo s prvim,koji je osto u gradu na studiju radi vatrepola,a mislim da je trebo pazit školu i poć dalje u zagreb,ali završio je faks ođe.I najvažnije je nemam pojma što bi ti savjetovala,ja bi ga pustila na košarku bez obzira na rezultate,a matematiku ga daj na lekcije ili radi s njim,znam što ćeš reć,ali ja sam mojima kad je trebalo znala i knjige pročitat tj.ponovit jer sam ih već prije čitala i danas sam zadovoljna s djecom,najmlađi je upravo upiso faks u gradu,nije htio u zg,eto nikad ne znaš.

    avatar

    08.09.2007. (16:55)    -   -   -   -  

  • otkucaj

    O da , teško je nama roditeljima, mi bi svašta ,a oni gotovo ništa, al ipak nešto izaberu...djeca su ti divna...moja je kčer već dodala " gle imaju istu dekicu kao mi" kako je samo to uočila u trenu. . .pozdrav

    avatar

    08.09.2007. (19:38)    -   -   -   -  

  • nitko nije otok

    I ja bi ga pustila, no sami morate odlućiti. Ja sam u to školsko doba jednostavno osijetila da ga sa košarkom ne mogu kažnjavat. Te godine netalentiranog treniranja ipak su dale rezultate: ne puši, ne pije, i više je sportski tip, ono što ja kažem, fala Bogu skroz normalan u glavi. A škola- bio i osto ljenčina.

    avatar

    08.09.2007. (21:46)    -   -   -   -  

  • promatram, razmišljam

    Teško je biti roditelj, teško al' gušt je, veći od svih.
    Tvoja tri plava Anđela ... i moj je imao plavu kosu, sve kovrdžice bile, kao curica a sada, tamno smeđa, kratko podšišana, muška frizura.
    Moje Blago počelo sa karateom, pa taekwondo ... pa na kraju neki boks ali samo amaterski, sada ide u taratanu, kaže redovito ...
    Ja molim Boga da se uhvati dijete ... k'o od brda odvaljen.
    S njim sam radila do 3. OŠ, poslije ga povremeno ispitivala a matematiku, e tu sam bila stroga, mene matematika zezala cilo školovanje ... nećete virovati al' svaki drugi dan pisala sam zadatke koje je on morao rješiti, provjeriti ih pa onda ja ...
    Broj zadataka bolje da ne kažem, možda me osudite kao majku tiranku al' zato matematiku i fiziku poslije imao u malom prstu.
    Završio faks, prije deset godina, radi a stalno nešto uči, polaže ispite ... više i ne pitam šta.
    Nafalila sam se a nisam imala namjeru ... sad nek ide, ovako.
    Lipo je biti roditelj.

    avatar

    08.09.2007. (22:00)    -   -   -   -  

  • vjeraufanjeiljubav

    hej Sanja,

    znas onu pjesmu "don´t worry be happy" poslusaj je zivot je lijep :-)

    avatar

    08.09.2007. (23:45)    -   -   -   -  

  • Riba Luca

    Pogriješila si u samom startu, trebala si ga naucit da ima radne navike pa onda sve ostalo, ali lako je to meni reci gledajuci sa strane, i iz iskustva i iz svojih grešaka,najteže je a i najljepše biti roditelj a kad sve oduzmeš i sabereš bolje da je tamo nego da skita okolo ,))

    avatar

    09.09.2007. (09:18)    -   -   -   -  

  • posoljeni zrak

    pročitala post još neki dan, a sada vidim da nisam ostavila komentar. valjda osjećam da ne znam što reći.
    i meni se to događa :))
    pusa i pozdrav, draga moja!

    avatar

    09.09.2007. (11:53)    -   -   -   -  

  • meani

    Čudno mi je kako mu košarka ne djeluje loše na samopouzdanje. Dok njegovi suigrači napreduju, on stoji na mjestu. Mora da je poprilično jak kad mu to ne smeta i kad pored toga želi opet trenirati.

    avatar

    09.09.2007. (13:53)    -   -   -   -  

  • Day

    Pusti ga na košarku. A opet lako je meni reći. Kaže moja prijateljica da bi mojoj maloj bilo bolje da ode u dom nego da je ja pod čizmu stavim.
    Kompromis mi se čini OK:)

    avatar

    09.09.2007. (19:33)    -   -   -   -  

  • sebi pripadam

    Po meni on samo pokazuje da je inteligentan! Ne ide mu ni učenje - ni košarka, ali kad već ima neko malo pravo birati odlučio se za lakšu varijantu! Za što bi se ti odlučila na njegovom mjestu? To što će tebi biti jako teško ovu školsku godinu - on sigurno ne doživljava kao svoj problem! Škola (na sreću) nije jedino mjerilo uspješnosti, mudrosti i sposobnosti! On će svoj put naći, ti ne moraš koračati umjesto njega tim putem, samo mu ponekad daj ruku - da zna da nije sam!

    avatar

    10.09.2007. (08:11)    -   -   -   -  

  • more nade

    Tražiti odgovornost od djeteta... to je dobar put da shvati da je učenje na prvom mjestu a onda ostalo. I sigurno je teško tražiti odgovornost, no roditeljstvo traži i to da se nekad podvuče crta da se znaju pravila. Sad ste ih postavili pokušajte mu pomoći da zavoli matematiku. :-) Pa neka bude prvo zadaća a onda kad se sve riješi trening. meni osobno nije bitno da bude vrhunski u nekom sportu, dapače čini mi se da svi oni koji su vrhunski na koncu poboljevaju od sporta, pa šta je tu zdravo? ;-) Ovo njegovo je ok, bavi se rekretivno za dušu i tijelo, samo da je bolji poredak da je škola na prvom mjestu. Evo ništa bez škole, sad mi se sestrična upisala na drugom roku na željeni fakultet pa je bilo i suza radosnica. Treba se borit za to da jednog dana bira ono što on želi biti, a u ime toga budi i ti dobro kad si stroga jer tražiš normalne stvari: odgovornost.

    avatar

    10.09.2007. (11:22)    -   -   -   -  

  • more nade

    Zaboravih izraziti svoje oduševljenje slikama.. Prekrasna su ti djeca! Prelijepi su! :-) Valjda na mamu ;-)

    avatar

    10.09.2007. (11:24)    -   -   -   -  

  • Covet

    Pusti ga. Ja sam pogriješila, više ne dajem savjete. :-))

    avatar

    10.09.2007. (13:36)    -   -   -   -  

učitavam...