Komentari

sagittariusclassic.blog.hr

Dodaj komentar (72)

Marketing


  • zlivija

    the answer, my friend, is blowin' in the wind :)
    simpatican blog, mislim da nikad nista slicno nisam citala... zanimljivo je promijeniti perspektivu.

    avatar

    07.09.2007. (09:28)    -   -   -   -  

  • novac

    pušenje ti je zamjena za "nešto". Za što? Kada to riješiš lako ćeš prestati. Onih godinu dana kada nisi pušio to "nešto" si
    zamjenio hranom. Otkrij to nešto i zamjeni nečim konstruktivnim.

    avatar

    07.09.2007. (09:39)    -   -   -   -  

  • prijateljica svjetlosti

    @Novac, malo si me iznenadio ovim komentarom. Ugodno. Ne bih to očekivala od tebe. Ali, volim kad me ljudi ugodno iznenade. :)

    @Sag, ja prestajem s lošim navikama upravo kombinacijom ovoga što si ti napisao i ovoga što je Novac napisao. Maleni savjet: kloni se ljubomornih pušača, oni su ti najveća opasnost. To što ti smanjuješ/prestaješ, oni shvaćaju kao najveću osobnu uvredu. Kad osjetiš takvo ponašanje, najbolje je odmah srušiti taj most ili pobacati par cigli, čisto da se zaprijetiš.

    Ja nisam pušač, nikad nisam bila, zapalim nasamo možda 2put godišnje u trenucima kad nemam bolji odgovor na nešto što me jako muči (i tada mi je pušenje gušt i opušta, ali i upozorava da sam stvarno nesretna u tom trenutku), ali ovo o prestanku pušenja znam iz iskustva s bivšim koji ne bi pušio po 6 mjeseci, a onda bi ga netko od 'prijatelja' nagovorio da si popuši uz kavu/pivu (mislim iz čiste zloće) i to bi bio kraj njegovog prestanka pušenja... takve ljude (zločeste) više ne toleriram u svom životu.

    Sretno i samo naprijed! :)

    avatar

    07.09.2007. (10:25)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ zlivija, paralela sa dylanom je ok, ja sam samo postavio pitanje učestalosti. Naši stari bi rekli, "kaj je preveć ni s kruhom nije dobro"...:)))))) hvala...:)))

    avatar

    07.09.2007. (14:07)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@novac, ne razumiješ ti mene, ne želim prestati, želim ne biti ovisan. Zapaliti uz jutarnju kavu, poslije dobrog ručka, nakon sexa ( hahaha) je gušt i ne želim se toga odreći. Teorija o sakupljanju kila nako prestanka pušenja postoji, ali nije vezana uz psihološki moment nego ima veze sa nikotinom i probavom u metabolizmu...:)))

    avatar

    07.09.2007. (14:15)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ prijateljica, nemaš brige, ti pušači mogu u meni pobuditi samo inat, uostalom fora je dokazati takvima da si mentalno jači od njih...:))))))))))

    avatar

    07.09.2007. (14:19)    -   -   -   -  

  • Balkanika

    Je, je , pušenje je zamjena za nešto. Nismo "prevazišli" oralnu fazu. Prenervnozni smo. Mene cigareta kontrolira, a ne ja nju. Ja sam labilni karakter. Ja sam ovisnik o cigareti. Jadna sam jer si ne mogu pomoći, znam da se trujem - NA KRAJU KRAJEVA - TO I NA NJIMA PIŠE. I kašljem ko konj i stalno furam jebene fishermanse, smintse, orbite... da mi bude svjež dah, ribam prste s limunom jer su žuti, kupujem kreme s e vitaminom jer će mi koža posivjeti.

    Ali mi je svaki jebeni dim gušt. Oduvijek. Poslije ručka, after poslije sexa se može mijeriti sa dobrim sexom, uz kavu da ne pričam...
    I nikad mi nije palo na pamet da prestanem. Niti nikad neću.

    Ali mi je drago kada čujem da je netko barem pokušao. I da će konačno osjećati mirise i okuse koji pušači ne osjećaju. I da će disati punim plučima.

    avatar

    07.09.2007. (17:22)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Slično je i kod mene. Nepušači često pojma nemaju kakav je to gušt! Problem je ovisnost i da, toga bi se trebalo osloboditi.
    U raznorazne psihologizacije o supstitucijama ne vjerujem. Prekasno sam počeo pušiti da bi mi to bilo uvjerljivo. Ne vjerujem ni da je dim puno škodljiviji od, recimo, hrane koju danas jedemo. Problem je, kako si i rekao, jedino u količini, tj. u pretjerivanju.

    I jedna zanimljivost iz duhanskog svijeta koju sam nedavno čuo od jednog frenda. I on i ja smo, naime, ljubitelji jakih cigareta. Kod mene to konkretno znači: kad se ima love crveni malrboro, kad se ima manje, plavi walter ili stoška vulgaris. I, dođe on jedan dan s Kolumbom. Što je previše je previše, velim ja, a on kaže da je prešo na kolumbo jer je upozno tipa koji radi u TDR-u. Da, pa kaj? Pa tamo svi pušači puše kolumbo, uvjerava me on. A nije da su bez love, čak ni obični šljakeri. I, u čemu je kvaka? U nekakvim aditivima u koje se "namaču" sve ostale cigarete. Duhan je, inače, prvoklasan kao i u malrboru.
    Volio bih kad bi se ta priča dala nekako provjeriti. ;)))

    Ne, nisam prešao na kolumbo. :))))

    avatar

    07.09.2007. (17:39)    -   -   -   -  

  • Balkanika

    sjetih se.. neki dan sam probala drinu bez filtera.
    majke ti...

    avatar

    07.09.2007. (18:05)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Drina bez filtera je izvrsna cigareta.

    avatar

    07.09.2007. (19:19)    -   -   -   -  

  • Balkanika

    @ludlud
    mljac. bolju nisam probala.

    avatar

    07.09.2007. (19:54)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...hahaha, balkanika, evo, opet sam "preskočil" pljugu u 18 sati. Viš kak sam discipliniran. Sad već svašta znamo o tebi...:))))))) da si kukavica ( glede situacije s malim ) i da nisi karakter ( glede pušenja )...:)))))))))

    avatar

    07.09.2007. (20:44)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ ludlud, nikad nisam probao Kolumbo. Ako je to istina što ti kažeš onda je to dragocjena informacija. Aditivi su u stvari ono što me zabrinjava u čitavoj pušioni. Mislim da mogu provjerit tu priču. Javim ti za koji dan...:)))) Kaj se pljugi tiče, deva je za mene uvijek bila zakon...:))))))))

    avatar

    07.09.2007. (20:49)    -   -   -   -  

  • ludlud

    O, da, devi rado priznajem kraljevsku titulu, jedino je marlboro nekako...pristupačniji. Drag mi je uvijek bio i palmal u paku od 25, a s drinom bez filtera jedino se može mjeriti francuska ciganka...

    avatar

    07.09.2007. (22:17)    -   -   -   -  

  • ludlud

    A čuj, je li istina il nije, što sam čuo to sam i rekao, tj. "ako su lagali mene i ja lažem vas" :)

    avatar

    07.09.2007. (22:19)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...provjeril bum, imam insajdera...:))))))) gitanes nisam volio, ni palimali ali u eri djutića sam pušil samo devu...:))))

    avatar

    07.09.2007. (22:24)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...NEMREM BILIVAT! zippo izbacuje upaljač na plin! koje bogohuljenje!!!...:))))

    avatar

    07.09.2007. (22:43)    -   -   -   -  

  • Majstorica s mora

    Istu pušačku povijest sam mogla i sama napisati, jednom prestala godinu dana, dobila deset kila i činilo mi se da sam izgubila najbolju prijateljicu...činjenica da me nije boljela glava, jurila sam po stubištu, ali sama sebi bila prilično nekreativna...
    Od tad opet pušim dvije kutije, dao si mi ideju kako bih mogla smanjivati, premda znam da ću onda unaprijed posuđivati od sutrašnje količine...
    Inače sam iščitala dobar dio tvoje arhive, zaintrigiralo me što imamo slične teme, doduše kod tebe su muško-ženske, a kod mene žensko-muške, baš me zanima kako bi moje cure reagirale na neke tvoje postove, recimo tipa o bambiju i zreloj ženi, morat ću te izreklamirati ili te pozvati da budeš gost...
    Lijepi pozdrav ostavljam...

    avatar

    07.09.2007. (23:03)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ majstorica, za sada je sve super, ne mogu sakriti da sam zadovoljan sobom. Za sada je prošlo premalo vremena ali mislim da ću bez problema ostati na čarobnih tri dana za jednu kutiju...:))) Postovi su mi potpuno subjektivni i nemaju nikakvu edukativnu vrijednost...:)))) Zahvaljujem na posjetu i samo navrati...:))))

    avatar

    07.09.2007. (23:24)    -   -   -   -  

  • Balkanika

    @sag
    jesam, sve priznajem, čak i psihološka sranja o nadomjescima i svima vam dajem "za prav".
    Jer ja i dalje uživam u svakom dimu:)))))
    a vi me možete jebat.
    a ni to ne dam :))))))))
    bravo ti za ovu u 18:00

    avatar

    08.09.2007. (07:56)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @balkanika, hahaha, nabrundana u 7:56? niko nije kupil kavu? fali šećer? ostala bez pljuga?!?!....:))))))))))))))))

    avatar

    08.09.2007. (08:08)    -   -   -   -  

  • Jana

    Držim fige, nadam se da ću i ja uskoro smoći snage za prestanak :/

    avatar

    08.09.2007. (10:19)    -   -   -   -  

  • Balkanika

    ništa od navedenog
    ostala sam "suha k.." preko noći :))))

    avatar

    08.09.2007. (10:35)    -   -   -   -  

  • rainbow

    kkao ti je i naslov bloga "šok za sistem", upravo to je i taj tvoj novi "cut". znam da ne zvuči baš ugodno, ali prestanak pušenja je uistinu šok za organizam i savjetujem ti da nakon 2-3 mjeseca ovog režima svakako posjetiš doktora i napraviš detaljne pretrage. zašto? čula sam ranije da prestanak (ili takvo drastično smanjenje) zna uroditi srčanim udarom i sličnim problemima, a kad je moja mama napravila istu stvar i nakon kratkog vremena imala gadnih problema s plućima, uvjerila sam se u to. to je bio i službeni razlog njenih tegoba - šok organizma izazvan prestankom pušenja. naravno, zvuči paradoksalno da prestaješ puštiti radi zdravlja, ali u praksi takvi slučajevi nisu nimalo rijetki. naravno, dugoročno je korisnije prestati pušiti još jučer, ali moj savjet je da ne zanemariš moje upozorenje i da se odeš pregledati nakon nekog vremena.

    avatar

    08.09.2007. (11:13)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ jana, to ovisi samo o tebi....)))))

    ...@balkanika, imam jedan dobar post u pripremi o tome što si spomenula, nešto ćeš naučit iz njega...:))))))))))))

    ...@rainbow, kaj ti je? o kakvim šokovima za organizam pričaš??? drastično smanjenje pušenja je šećerna vodica od šoka prema onome kaj inače doživljavam u životu. Jedno jedrenje od pet dana, bez mobitela, bi bio npr. istinski šok za organizam...:))))

    avatar

    08.09.2007. (12:11)    -   -   -   -  

učitavam...