Komentari

maddogsh.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • ZlicaOdOpaka

    Kaj je najgore, čitala sam Stepskog vuka, u dobi koju si opisao :-)). A kaj se puberteta tiče, tada sam čitala Kafku. I nikada poslije nisam toliko uživala i tako dobro razumjela Proces, Preobražaj, Zamak, milina čista. Sad, koliko je to "povoljno" utjecalo na stanje u kojem sam bila ... pa, ostala sam živa, a preživjeli su svi oko mene :-)).
    Vraćam se na Hesse-a. Daklem, pročitan Stepski vuk (ne pitaj me za sadržaj, pojma o pojmu nemam :-)) ), pročitano još par knjiga istog pisca, Sidarta mi se svidjela. Zatim dolazi nekih 10-15 godina ne čitanja Hesse-a i tup, uzmem Narcis i Zlatousti, jer to nisam onda pa ću sada. Velika greška :-)). Kojeg li dosadnog pisca :-)).

    No, nije to samo sa Hesse-om. Upravo skinuh s neta Katherine Neville: The Eight iliti Osmica. Tu sam knjigu obožavala, tja trenutno sam na pola iste i pitam se kaj sam vidjela u njoj :-)). Dok ona čami nepročitana, uspjela sam pročitati dva chick lita, jedan stupidno zabavan, drugi samo stupidan :-)).

    I pod zadnje; ne, ne vidim tvoj favicon. Ne vidim niti jedan jedini favicon, uključujući Google-ov. Valjda Google ima favicon :-)). Kaj bi u prijevodu značilo, niš koristi od mene :-)).

    avatar

    06.09.2007. (23:20)    -   -   -   -  

  • John Bez Terrae

    Duboki naklon što nemam kada pročitati post.... Poklanjam prava na "Podrigue"... Use it well!

    avatar

    07.09.2007. (10:51)    -   -   -   -  

  • Adwocatus Dyabolly

    Jako zanimlji post!!! Za komentiraar nemam potrebe, sve si savršeno dobro rekao...
    Ne mogu vjerovati!!! Upravo dok si sinoć pisao post, (a ja sam pisao svoj), u jednom sam se trenu sjetio Stepskog Vuka... pa ti kaži da je to koincidjencija... u koju, uzgredbudirečeno - ne vjerujem!!! Iako se nikada nismo uživo upoznali, i iako uzajamno čitamo naše postove tek nekih desetak dana, mogu mirne duše reći da smo, očito, na 'istoj valnoj dužini'... kao dva jako dobra prijatelja koji se nisu vidjeli dugi niz godina, i kada se konačno sretnu, nastave priču točno tamo gdje su stali kada su se zadnji puta vidjeli... kao da vrijeme koje je, u međuvremenu proteklo, nikada nije ni postojalo...

    Anyway... i ja sam taj koji je, upravo u tim godinama, čitao Stepskog vuka... (isto BIGZ-ovo izdanje :), koje sam nekome posudio i nikada dobio natrag...) čak i napisao jednu vrlo patetičnu pjesmu o tome (hiiihiiiiihiii!!!), koja se, na sreću, zagubila u bespućima povijesne zbiljnosti... ;)) (© by The Late President of the Republic of Croatia)... no, nisam stao na tome... čitao sam i Narcisa i Zlatoustog, Igru staklenih perli i još neke druge - OK, OK, priznajem... imam Hesseova sabrana djela :))...

    Iako nijednu od tih knjiga nisam otvorio posljednjih dvadesetak godina, točno si primijetio... ona mi je u ono doba bila bitna, formacije radi!!! Na neki način, Stepski je Vuk bio dio one neslužbene, generacijske lektire, koju su sačinjavali još i Friedrich Nietzsche, Milan Kundera, Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, George Orwell, Albert Camus (ali ne Stranac, on je bio u školskoj lektiri, već Mit o Sizifu, Krivo i pravo, te Kuga), ali i Lav Davidovič Trotzky, Mikhail Bakunjin, Petar Kropotkin, kao i odličan zbornik 'Antologija anarhizma' (pa da, bio sam i anarhist i punker :)), gdje sam po prvi puta čuo za Noama Chomskog, Kao i 'Povijest naoružane stranke', u kojem Giorgio Galli piše o crvenom i crnom talijanskom terorizmu 70-ih godina (ta mi je tema tada bila jako zanimljiva)... i mogao bih nabrojati još mnogo toga... Kao što neke od tih knjiga od tada nisam ni dotakao, isto tako se nekima uvijek i iznova vraćam...

    Srdačan pozdrav!!! Ugodan i lijep vikend ti želim, i do čitanja!

    PS: Sada sam ponovno pročitao naslov i sjetio se jedne istinite anegdote iz srednje škole, sa mnom u glavnoj ulozi: negdje u trećem ili četvrtom srednje sam odgovarao lektiru (više se ne sjećam koja je knjiga bila u pitanju) - - - Ja tu knjigu, naravno nisam pročitao, pa sam počeo muljati i improvizirati, ali sam valjda taj dan imao inspiraciju, pa je moja (inače jako, jako dobra profesorica) rekla: evo ti jedna solidna četvorka, a da si pročitao knjigu, dobio bi i peticu!!! Što ćeš, ženska me prokužila, ali je i cijenila što sam mogao o knjizi govoriti desetak minuta a da je nisam pročitao... :))

    Ciao!!!

    avatar

    07.09.2007. (23:43)    -   -   -   -  

  • Nessa

    Kratki komentar: ne čitah, ne fascinira me pisac. Ali opet k vragu kako to da uspije fascinirat sve druge osim mene? Ta činjenica bi trebala biti opisana u jednom podužem postu... Možda jednog lijepog dana :-)

    avatar

    08.09.2007. (18:07)    -   -   -   -  

  • Azagtoth

    HM...how should i put it...birijachina jednog mentalnog masturbatora koja za svrhu ima hvatanje mladih i nadobudnih umova u logicku petlju (sort of bear trap) , u kojoj oni ne smiju sami sebi priznati ispraznost izrijeka istog gospodina, te je onda (da ih ne proglase "shallow") proglase za produhovljeno(mada uopce ne znaju sto je pisac time htio reci).

    @ Nessa: racunajuci MadDog-a i Vas, racunam na neku otvaranje neke udruge...:-)

    avatar

    08.09.2007. (20:17)    -   -   -   -  

  • MadDog

    @Zlica: Hesse je, izgleda, dosadan, svima koji ga pokušaju čitati poslije 20-te što ga na taj način svrstava u omladinske pisce... :-)))))))))))))
    @Medo: Hvala, tvoje povjerenje neće biti iznevjereno... a... pa ako budeš imao vremena, već ćeš pročitati...
    @Adv.Dia: Dosta toga rekoh u komentaru na tvom blogu tako da se ne bih rado ponavljao...
    @Nessa: Konačno netko tko nije podlegao sveopćem trendu Hessečitanja, a to da baš fascinira sve, ne bih rekao... možda na to "čitanje Hessea" treba ipak gledato kao na poštivanje nametnute norme prema kojoj ne možeš biti "normalan tinejdžer" (kojeg li oksimorona), a da ne čitaš Hessea
    @Azagtoth: Zadnja rečenica? Huh? Što... udruga koga sa čime? I čemu?

    avatar

    08.09.2007. (20:26)    -   -   -   -  

  • Carrol

    Mi pisci ne moramo čitati druge pisce.Pa kud bi došli da pročitamo SVE kvalitetno do sada objavljeno, pa ne bi imali vremena pisati vlastite umjetničke radove, a Bog je prvi sam sebi bradu stvorio, dakle samo mi mi mi i nitko drugi nije bitan.
    Ja sam ponosim time što ništa ne čitam.Kaj će mi pobogu to.Još da me optuže da kopiram nekog poetu.Ovak brijem da sam oriđiđi hehe, right.
    Poljubac MadDog.Aj svrati napisala sam nešto savršeno.Kao i uvijek.hehe.

    avatar

    09.09.2007. (13:28)    -   -   -   -  

  • stillhoping

    '.........Sve to prosječnom tinejdžeru, čija se siva masa ne koristi samo za mobiteliranje, nogomet, šoping i igranje na kompu, na neki način postaje hranjiva podloga za njegove osobne ideje o vlastitoj posebnosti, razvijanje individue i sve te glupe stvari koje nakon toga cijeli život po izlasku iz puberteta stvaraju probleme odraslom samoživom egoistu u kojega se takav perspektivni tinejdžer razvije…Shit!......"
    +++++++++++
    sa svakim slovom se slazem.....i citala sam ga,bas tu knjigu,kao prvu od Hesea,u tom uzrastu...prvi gimnazije......secam se pisanog zadatka ,analiza dela....secam se kako su ostali bili zabezeknuti izborom knjige i kako je to meni ulilo malo lazne nadmoci,i osobenosti,da......

    pozdrav.....

    avatar

    09.09.2007. (15:43)    -   -   -   -  

  • MadDog

    @Carrol: Hvala na posjeti i hvala na pažljivo napisanom komentaru... u potpunosti se slažem...
    @Stillhpoing: Dobrodošla.

    avatar

    09.09.2007. (16:50)    -   -   -   -  

  • slaven178

    dobro ste se uživjeli ovdje...

    avatar

    09.09.2007. (17:13)    -   -   -   -  

  • John Bez Terrae

    Jebemu vuka, sad ga moram pročitat da vidim o čemu kenjaš (da prostiš...)! I opet si probudio uspavanu profesoricu hrv u meni (ne moj alter ego nego njezin duh koji me opsjeda, a žena još daleko od smrti!!!). Dakle, Stepski Vuk jedino ako postoji čovjek kojem je Stepski ime, a Vuk prezime ili obrnuto u slučaju kojem bi onda između išao tvoj najdraži interpunkcijski znak, "," . Inače, "Stepski vuk" je ime knjige. Dobro, da me ne zatučeš zbog ovog... Meni je def najgora lektira bila "Zlatarovo zlato", bez uvrede onima kojima je to najnaj... Ostalo sve sam redovito čitao, s više ili manje želje za tim. Inače, jesam li ja jedini (bivši) tinejdžer koji nije imao te famozne krize identiteta i ostala sranjca kojima se opravdava devijantno ponašanje mladeži lately? Najgora floskula svih vremena je "on/ona se još pronalazi". Ma daj matere ti! Eto, još jednom sorry na gramatičkom popovanju i sretno s Hesseom :)))
    Vidiš, pročitao sam post...

    avatar

    10.09.2007. (16:19)    -   -   -   -  

  • MadDog

    @Slave: takvi smo... što ćeš...
    @Medo: Uhvatio sam te u malu zamku pripremljenu upravo za jezične čistunce (shvati to u smislu "cjepidlaka"... ma, boli me, shvati to kako hoćeš).
    U cijelom tekstu treba razlikovati tri pojavnosti sintagme (obratiti pažnju na velika slova ili nedostatak istih):
    1. Stepski vuk - govorim o naslovu knjige (osim kad se to nalazi na početku rečenice, kad treba stvar razlučiti iz konteksta)
    2. Stepski Vuk - to treba pročitati sa dozom ironije i sarkazma uz prizvuk pridavanja previše važnosti tom pojmu... nešto kao mistična pojavnost (Stari Vrag, Sudbinska Cesta... štogodiwhatever) i
    last but not the least:
    3. stepski vuk - što može, ali i ne mora, probuditi zoologa u tebi, iako si biolog, a trebalo bi aludirati na sisavca pod tim imenom, ako takav postoji (ako postoji onda mu je zima u stepi).

    A ja dobro znam da se ime djela treba staviti u navodne znakove (valjda je to tako, pravopis se u zadnje vijreme mijenja češće nego neki ljudi mijenjaju donji veš) ako nije dovoljno jasno o čemu se govori, no, u ovom ćeš mi trenutku dopustiti onu licenciranu poetiku (znam da nije to, ali ne znam kak se to piše na latinskom, niti prevodi na hrvatski) sa certifikatom ISO 9001, jer, stilski mi pojavljivanje tolikih navodnika kvari kon(tra)cepciju.

    I da... Svi, ma svi tinejdžeri imaju krize identiteta. Tko preživi razvija se u devijantnu ličnost i ostaje takav do kraja života... vidi mene!

    avatar

    10.09.2007. (18:46)    -   -   -   -  

  • John Bez Terrae

    I submit myself to your teaching... My clouded judgement has forseen the hidden meaning... I am defeated... Will you remove the darkness from my perception, Master?

    avatar

    10.09.2007. (19:36)    -   -   -   -  

  • MadDog

    @Medo: Reci mi, jesi li kada čitao Gastona, strip, znamenitijeg kao "Gaša"? E, dotični Gaston, kad mu "prekipi" ima poprilično smrknutu facu i iznad glave mu se nalazi vijugavi oblačak dima... ili... zornije... please, ne pričaj svašta...

    avatar

    10.09.2007. (21:10)    -   -   -   -  

  • ZlicaOdOpaka

    Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.
    Vas dvojica ste suludo zabavni :-)))))))))))))))).
    Medo, priznajem da i mene živicra amerikaniziranje svakog j***nog naslova. Kako je Mad, poput tebe, rijetko pismen, shvatih kao zafrkanciju :-)).
    A Zlatarevo zlato mi je bilo famozno u 3. osnovne :-)). Poslije ga nisam čitala :-)). Vidiš, vidiš, Čuvaj se senjske ruke je jedan od romana koje sam si obećala pročitati :-)).

    avatar

    11.09.2007. (02:08)    -   -   -   -  

  • tena n.

    glupost

    avatar

    26.12.2008. (21:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...