Komentari

ljelja.blog.hr

Dodaj komentar (45)

Marketing


  • Bugenvilija

    Eh za to ćeš se morati sama izboriti, nema toga u švabiji, tu vrate u cent, koliko god on bio šugav i ništ korističan ali vrate, a ni ja im ne ostavljam, ne pada mi napamet, još ih i kontroliram često jer žele prevariti babe na kasi, eh :)))

    avatar

    12.09.2007. (12:50)    -   -   -   -  

  • čiovka

    Nisi ti škrta. I ja popizdin na to i najmirnija san kad platin karticon, u lipu! Jer svaka lipa je teško zarađena, a kad tražiš lipe gledaju te ka marsovca! Još uz komentar- njoj muž navigaje!

    avatar

    12.09.2007. (13:01)    -   -   -   -  

  • podloga

    volim platiti sa plastikon pa sam na miru. U japanu sam dozivjela kulturoloski sok kupovanja, blagajnice su im toliko ljubazne, da ti pocnu ici na zivce, kod njih se i zadnji jen cijeni i vraca. Imaju blagajne u koji ubace lovu kojom placas i blagajna automatski izbaci ostatak, tako da se smanji mogucnost pogreske. Ah

    avatar

    12.09.2007. (13:05)    -   -   -   -  

  • Kašeta

    nedavno jedne subote na pazaru kupujen petrusimul -2 kn komad X 4...u takujinu 100 kn X 1 plus šaka kuna i lipa 20-50...izbrojin 2kn X 2 plus nadožuntan one lipe...e da si vidila kako se baba raspametila, skupila oni petrusimul i u roku keks vratila mi gadljivo one lipe ka da su kužne, da mi vrag sriću odnija i mene i lipe! ...i sad te ja pitan-di ću potrošit te lipe ako i kad mi vrate? (ona mala iz butige do kuće na bolovanju, ova nova mrzi zemlju po kojoj hodi atroke da broji lipe pa me straj eksperimentirat)

    avatar

    12.09.2007. (14:06)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Negdje te zakinu za koju lipu, negdje ti poklone pa si na istom. Barem je takvo moje iskustvo. Ne jednem mi se dogodilo da ako mi fali 50 lipa sitniša (a imam krupnu novčanicu npr) jednostavno kažu "dat ćete drugi put", u potpuno nepoznatom dućanu, dakle ne onom u koji zalazim svaki dan po kruh .

    avatar

    12.09.2007. (14:15)    -   -   -   -  

  • sesrušina

    slažem se s tobom, to stvarno nervira i nije u redu. Još tome dodam musave prodavačice koje te izmjere od glave do pete, i to da u dućanu sam sebe pozdravljaš na ulasku i izlasku i prođe me volja kupovanja...

    avatar

    12.09.2007. (14:15)    -   -   -   -  

  • Day

    Je stvarno si u pravu. Drže nas za budale ali ti neće oprostit niti lipicu. Ali i mi smo bahati pa kao ne trebate vraćat kad je i više za vratit. A kome ostavljamo Obitelji za bolje krpice.Bome moja nevjesta u Njemačkoj sve uzima.
    Ali ima i ovoga što kaže Champs da i oproste. Ali istina to su sve neki sporadični slučajevi i ne bi se na tome trebala bazirati kupovina.
    Čist račun duga ljubav.

    avatar

    12.09.2007. (14:27)    -   -   -   -  

  • MENTINA

    potpuno razumijem i dijelim tvoju ljutnju na opisanu pojavu :( da si pocnemo inzistirati na svakoj vracenoj lipi mozda bi se trgovci malo drugacije postavili. Ovako kad vecina i ne primjecuje da je zakinuta da ne kazem pokradena sve ce ici i dalje ustaljenom praksom. Ovdje ti vrate do u cent (pa makar i jedan) a ako ga slucajno nemaju silno se ispricavaju i pitaju jel ti mogu ostati duzni!

    avatar

    12.09.2007. (15:18)    -   -   -   -  

  • Pjesma o jednoj mladosti

    U mojoj butigi sve cijene okrugle. Samo kune, bez lipa. I ako mi tko ostane dužan koju lipu, nema problema. U Konzumu me sve prodavačice znaju, i opraštanje je obostrano. Koji put nemam dovoljno kovanica pa mi radije oproste koju lipicu umjesto da im dajem krupno. Al koliko god su te ženske prema meni "dobre", tako se nekoliko puta dogodilo da su Potočnicama premalo vratile. Curke dođu doma s računom i kusurom i vidi vraga - nije im sve vraćeno. Onda tajo s djetetom ode do blagajnice i objasni kako mi učimo djevojčice da budu poštene i uvjeravamo ih da su i drugi ljudi pošteni. Pa slijedi neugoda, crvenjenje i isprika... Ha, ima nas svakakvih, a i kriteriji su nam izgleda različiti...

    avatar

    12.09.2007. (18:06)    -   -   -   -  

  • carla

    ...da, ali kad plaćamo karticama....tada je čist račun i duga ljubav..

    avatar

    12.09.2007. (19:17)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    Sad se meni diga tlak, a i bolje, ionako je nizak ! Na koje sve idiotarije mi šutimo ! To je do nas, da se ni jedan kupac ne makne s kase dok ne dobije svoju lovu za dan-dva sve trgovine, barem lanci u zemlji bi se sredile, imale dovoljno siće.
    Kašeta ima pravo za plaćanje sićom, izazoveš sablazan trgovca kad mu pružiš šaku žutih i bijelih. I zato se uvijek trudim nakupiti šaku-dvije i onda važno s tim nešto kupit ! Baš bi tila ćut da mi neko nešto kaže !

    avatar

    12.09.2007. (19:46)    -   -   -   -  

  • ljelja

    Pjesmo & co. poanta je da sam se ja oznojila da dođem do tih lipa a neko si uzima slobodu da raspolaže mojim trudom!
    Carla & co. blesavo je plačati pola crnog kruha karticom ...

    avatar

    12.09.2007. (20:28)    -   -   -   -  

  • slatko grko

    Nema vele da smo ja i moj najstariji pričali i računali baš lipe isto ponukani računom od spenze i do istog zaključka smo došli ko i ti.
    A da ti nijesi možda iz Grada,hahaha,laka ti noć

    avatar

    12.09.2007. (22:50)    -   -   -   -  

  • skaska

    Kod mene sve svršava s nulama!

    avatar

    13.09.2007. (00:19)    -   -   -   -  

  • Fun club Đorđe Balašević

    Svi zainteresirani se pozivaju da svrate na

    Fan club Đorđe Balašević

    Fan club Oliver Dragojević

    Hvala na posjeti..........Lijep pozdrav

    avatar

    13.09.2007. (09:33)    -   -   -   -  

  • Anara

    Ništa novo, cijene na lipe u kapitalizmu, one "1,99 kuna", u nas prije Drugog svj. rata zvale su se "Batine" cijene. Narod valja plindrati di se stigne. U onom groznom socijalizmu takve cijene su bile zabranjene i smatrale su se lihvarstvom! U slobodnoj Rvatskoj, slobodno je sve, pa i pljačka.
    Ljelja puna podrška odluci da ne ideš u minuse i kredite! Čuvaj se novokomponiranog ropstva!
    Pozdrav iz naše komune koja nastoji izbjegavati novac gdje stigne, znaš mi smo skloni onoj robnoj razmjeni gdje nema države...

    avatar

    13.09.2007. (09:47)    -   -   -   -  

  • Covet

    Neka oni fino vrate sve, i one žute, najžutije, a ako želim ja ću ostaviti, ali zašto bih? To je moje. Sad sam ljuta. :-)))))))
    Pozdrav.

    avatar

    13.09.2007. (11:32)    -   -   -   -  

  • trill

    Ajd, još jedna žena koja skupa samnom ne voli šopingirati, ići u minis, kojoj je sve skupo i koja hoće svoj kusur :)))

    avatar

    13.09.2007. (14:16)    -   -   -   -  

  • Sultanija's world

    Mene isto taj dio nervira, ja ako nemam sve i lipu ne mogu ni kupiti po što sam došla ali ona meni može bez ikakvih problema i grižnje savjeti razbiti 5 kuna zbog 10 lipa...

    avatar

    13.09.2007. (14:52)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    ja sam odavno presla u "babe" pa odem po vecu kupovinu bez kompleksa s onim kolicima za stare bake. natrpam ih i ne kupim niti stvar vise od onoga sto unutra stane :)))
    a vracanje love....i mene to u hrvatskoj ljuti. a tu u austriji vracaju i onaj jedan cent. a i ocekuju da platis do u cent. nema onog "a sutra cete". iako mi se dogodilo da u mojem omiljenom sushi lokalu iza ugla nisu primali kartice a ja sam bila uvjerena da ih uzimaju. i tip mi kaze: ma sutra cete platiti. naravno da sam odmah otisla do bankomata i donijela mu lovu.

    avatar

    13.09.2007. (17:58)    -   -   -   -  

  • Suncokretic

    Ma, ustvari mrzim kad mi vraćaju te lipe! Ali, isto tako mrzim kad sami zaokružuju! :))))))

    avatar

    13.09.2007. (22:29)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Mi koji smo vani na to smo naucili.
    ja sam prije uvijek ostavljao taj pfenig ili sada cent ali ako se desi na kasi da ti fali razmjenit ce ti i 50 € da naplati taj jebeni cent.
    E sad vise ne ostavljam nego cekam moj kusur nazad :))
    Zvuci glupo ali je tako.
    Vise me nista ne nervira, u kupovinu obicno posaljem zenu :;)))))

    avatar

    14.09.2007. (06:37)    -   -   -   -  

  • Cordelia

    Ja sam od onih koji puštaju da ih varaju. Vidim da je zaokružila ali šutim. Ali kako uglavnom kupujem u istim dućanima stalno i one meni oproste kad nemam sitno. Samo sam jednom inzistirala na povratku cijelog kusura i više nisam ušla u taj dućan ( izgleda da ni ostalima nisu bili simpatični jer su zatvorili par mjeseci nakon otvaranja). Bio je neki iznos s lipama. Ne sjećam se više koliki ali recimo da je bio 108,25. Ja joj pružim 500 kn, a ona zakuka da nema sitnih. Ja u novčaniku nađem novčanicu od deset kuna i kažem joj vratite mi od 10 kn ostatak za ovih 8,25 i onda mi 400 možete vratiti dvije od dvjesto i sve riješeno. A ona će meni. Ali onda je kod zaokruživanja dućan gubitku. Ja je pogledah blijedo. A ona će:" kako lipa ima samo 25 vraćam vam 2 kn, pa je dućan na gubitku, da lipa ima više od 50 vratila bih vam kunu pa bi mi bili na dobitku". Samo sam komentirala: "A da vi meni naplatite točno pa da nitko ne bude na gubitku". Naime imala je u kasi dovoljno sitnih da mi vrati tih 1,65, ali ona jednostavno nije ni pomislila da bi mi mogla vratiti točan iznos nego se normalno zaokružuje i ne valja ako je na štetu dućana (to je inače bila vlasnica dućana).

    avatar

    14.09.2007. (07:19)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Ni meni se ne sviđaju takve cijene, a i dulje se izgovara na reklamama; to i to je samo... . A znaju me nekad opako gledati kad prrovjeravam račun. Pozdraw

    avatar

    14.09.2007. (13:01)    -   -   -   -  

  • lolina

    ja sve plaćam karticama ,već sam i zaboravila kak novci izgledaju.špeceraj kupujem sa pika karticom , tu nema troškova kartičnih troškova , a račune preko neta.

    avatar

    14.09.2007. (17:27)    -   -   -   -  

učitavam...