Komentari

angelo1.blog.hr

Dodaj komentar (41)

Marketing


  • oxsimoron

    marx je barem bio iskren: smatrao je da mali narodi nemaju sansu na svjetskoj pozornici, i da povijest voli jake. jedino taj dio bih nazvao aktualnim i danas.
    ove druge ideje i ne mozemo shvatiti toliko ozbiljno.
    odakle marxu takve ideje o hrvatima? negativno misljenje je stekao zbog borbe hrvata predvodjene jelacicem, protiv madjarske revolucije, koju je on smatrao naprednom.

    avatar

    01.09.2007. (00:42)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Može pitanje: Može li se uistinu biti kršćaninom, a da se ne bude antikatolik?
    Mislim da je ovo bespotrebno objašnjavati; križarski ratovi, Inkvizicija, kolonijalizam (tzv. misionarstvo), neizmjerno bogatstvo, pedofiliija.....

    avatar

    01.09.2007. (08:26)    -   -   -   -  

  • zagonetka

    biti mali ne znači biti slab. biti oskudan ne znači biti prazan. biti časna sestra ne znači biti časan.

    avatar

    01.09.2007. (11:29)    -   -   -   -  

  • verudanko

    ateizmeeeeeeeeeeeee ,

    i što sada ????? SVE SI PRIČE I TEME POTROŠIO U TRI 3 SEC . DIVIM SE JEDNOSTAVNOJ LAKOĆI ETIKETE . ŠTO JE ETIKETA JEDNOSTAVNIJA TO JE PREPOZNATLJIVIJA I ISPRAZNIJA .
    MENE NE ČUDI TA PRAZNINA I JEDNOSTAVNOST . TA PRIPROSTOST . ZA DRUGO NITI NISI ( NISTE ) SPOSOBAN .

    ZAPAM (E) TI : TO TI JE JEFTINA ( ANTI ) PROPAGANDA - (ANTI ) REKLAMA .

    MORAŠ NABAVITI BOLJI UKRASNI MATERIJAL U KOJI ĆEŠ UMOTATI SVOJE JEFTINE PROIZVODE . KROZ OVAJ PROZIRNI ( CELOFAN ) SE VIDI , SAMO I JEDINO , MRŽNJA SPRAM KATOLIKA I KATOLIČKE CRKVE . TO VIŠE NE MOŽEŠ PRODATI NIKOME , ILI GOTOVO NIKOME .

    PROTUPITANJE ?

    MOŽE LI ŽENA BITI MAJKOM A DA NE RODI ?
    ILI : ŠTO JE ONAJ TKO DOĐE NA SVIJET SA KONJSKOM GLAVOM ??????

    avatar

    01.09.2007. (13:56)    -   -   -   -  

  • zagonetka

    ateizam ima puno komentatora na svom blogu.

    avatar

    01.09.2007. (14:29)    -   -   -   -  

  • solin

    Pitanje koje ću vam postaviti nema veze s vašim tekstom na blogu, ali ću vas ipak pitati. Čula sam da je jedan od vlasnika noćnog kluba na Zrću brat od vlč. Antuna Šoljića koji je glasnogovornik HBK, često je u medijima..Pa, sada mene zanima jel to istina ili su to priče čula, rekla, kazala?
    Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. Molim vas da mi odgovorite jer ovo nemam koga pitati.

    avatar

    01.09.2007. (16:03)    -   -   -   -  

  • angelo

    Ljudi, zamislite da ste izgorjeli ili ranjeni u nekom požaru!
    A zapravo smo stalno izloženi specifičnoj vatri mržnje. Odnosno, kršćanstvo, tj. Kristovo evanđelje, neprekidno je okruženo, slikovito rečeno, raznim piromanima, bacačima vatre i zmajevima koji rigaju oganj... No uvijek, a tako je i danas, Isusove učenike od takvih duhovnih požara štiti "evanđeoski azbest" - ljubav.
    Ako pak "piromani" posegnu za nasiljem oni stvaraju mučenike...
    I žrtve požara na Kornatu možemo smatrati mučenicima (bez obzira na činjenice koje su ih odvele u smrt) jer je dragovoljno vatrogastvo sa svojim geslom VATRU GASI, BRATA SPASI! utemeljeno na evanđeoskoj žrtvi ljubavi za bližnjega!
    Ljubav je uvijek jača od svake vatre zla!

    avatar

    01.09.2007. (16:52)    -   -   -   -  

  • solin

    A odgovor na moje pitanje?

    avatar

    01.09.2007. (20:27)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Vrlo, vrlo zanimljiv tekst Žarka Puhovskog:

    Antifašizam

    Prigodničarsko je obilježavanje antifašističke popudbine suvremene Hrvatske i opet aktualiziralo stara pitanja, o kojima se ozbiljnije ne razgovara (pa odgovori ne mogu biti ni u pripravi).
    Razlog je tomu, barem djelomice, u dvoznačnosti samoga antifašizma. Riječ je, naime, i o programatskoj opreci najgorim režimima u ljudskoj povijesti, ali i o strategiji Saveznika u svjetskome ratu. Drugo je značenje uvjetovalo interpretacijska ograničenja koja su otežala (pa, možda, i onemogućila) da se antifašizam jasno uspostavi kao antitotalitarizam. Razlog je jednostavan i dobro znan: bez SSSR-a pobjeda nad Nijemcima (pa onda i ostalima) jednostavno nije bila moguća, sa SSSR-om nije bio moguć antitotalitarni program (u mjeri u kojoj su ga američki i britanski vođe odista i htjeli).
    Vezanost antifašizma za ratna djelovanja opteretila je pojam i svime što rat sa sobom donosi. Saveznici su, očito, pobijedili i bili u pravu ali nisu pobijedili zato što su bili u pravu, nego, jednostavno, zato što su efikasnije uništavali protivničke snage. Dapače, s pobjedom je došlo do niza zbivanja koja relativiraju samorazumijevanje antifašizma. Dostatno je spomenuti Hirošimu, Nagasaki, Dresden, masovna silovanja i ubojstva u Istočnoj Pruskoj, Bleiburg... Ti su zločini izvršeni, doduše, nasuprot eksplicitnim zasadama antifašističkoga programa (u svoj njegovoj svjesnoj nepreciznosti), ali su, dijelom baš zato, bili počesto skrivani (ili barem ne odveć eksponirani), te, dalekosežno bitno, za njih nitko nije odgovarao).
    Cijena je nužnoga oslobođenja svijeta od jedva zamisliva naci-fašističkoga barbarstva bila enormna pa je, s obzirom na realnu mogućnost drukčijega ratnog ishoda olako i sama bila tumačena kao nužna" (u SAD-u se to i danas još naširoko tvrdi kada je o Hirošimi/Nagasakiju riječ).
    U domaćim okolnostima opća je konfuzija samo još potencirana, do razine na kojoj podjela na ljevicu i desnicu u Hrvatskoj mimo tradicijski zadanih socijalnih i inih sadržaja svedena pretežito na "pojmovni" par Jasenovac/Bleiburg. Pod pritiskom revivala nacionalnih osjećaja u javnosti početkom devedesetih antifašisti su zato svoju poziciju nastojali dodatno "pohrvatiti". Na prigovore da su "antifašisti rušili hrvatsku državu" odgovarali su tvrdnjama da "bez antifašističke borbe današnja Hrvatska ne bi bila priznata kao neovisna država".
    To je, tek djelomice, točno. Hrvatska, naime, nije priznata posljetkom svojega nedvojbeno značajnoga antifašističkog prinosa borbi u II. svjetskom ratu, nego zbog jasno ustrojene federalne strukture druge ("antifašističke") Jugoslavije. Jer inače teško da bi bila priznata Slovačka (koja takav prinos ne može povijesno pokazati), neovisno o mirnome češko-slovačkome razvodu (koji, da se ne zaboravi, ipak nije bio demokratski proveden, jer referendumi o razdruživanju nisu bili održani).
    Višedesetljetnu, općeprihvaćenu federalnu strukturu Badintairova je komisija formulirala kao osnovu za jugoslavensku dekonstrukciju, odbacivši pritom teze o "administrativnim granicama unutar SFRJ". Istini za volju, te su granice izvorno odista i bile administrativne (jer ih nije odredilo nijedno tijelo javne vlasti, nego na uobičajeno zatvorenoj sjednici Politbiro CK KPJ). No, poslije su ustavi Jugoslavije i republika prihvatili baš te granice i one su dobile i socijalno i ustavnopravno značenje te, konačno, i značenje međudržavnih granica.
    Sve će to, međutim, uskoro pasti u vodu. Jer, odluka da se Kosovo/a prizna kao neovisna država moguća je tek kršenjem Badintairovih načela i logike koja je do njih dovela. Bit će to, tek naizgled paradoksalno, istovremeno konačni poraz Miloševićeve politike i trijumf njegove ideologije etničkih većina (kojom je htio, primjerice, ustrojiti i "Republiku Srpsku krajinu").
    Bit će to, također, i još jedna uputa za okretanje od antikviranih priča, ponavljanje stare mudrosti da se iz povijesti može naučiti samo to da se iz nje ništa ne može naučiti (jer se greške, očito, ponavljaju). Pobjeda u ratu često dovodi u sumnju vrijedne (npr. antifašističke) ideje u ime kojih je (obrambeni) rat započet, poraz kako to velikosrpski primjer pokazuje može dovesti do prihvaćanja (pogrešnoga) načela u ime kojega je (invazivni) rat bio pokrenut. Valja se, i zato, tek nadati da će se ubuduće, nekako, moći bez rata.

    avatar

    02.09.2007. (03:39)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Upoznaj njegovu biografiju i sve će ti biti jasno odnosno znat ćeš zašto je baš takav tip baš sada postavljen u sedlo baš tamo!
    Velečasni, izbjegli ste detaljnije obrazložiti ovu svoju tezu, iako bi vaše čitatelje silno zanimalo što točno mislite kad tako nešto tvrdite: nije naime riječ o Sarkozyjevoj biografiji, već o vašem dojmu stečenom proučavanjem te biografije, pa tako nikako ne možemo proučavajući Sakrozyjev životopis saznati što točno vi mislite pod ovim 'baš sada', 'baš tamo' i 'baš takav tip'! Uostalom, tko ga je postavio, budući da je Sarkozy postavljen a ne izabran kao predsjednik? Francuski masoni? Tajno društvo postavljača francuskih predsjednika baš tamo baš tada i baš po mjeri toga drutštva? Vidite, pitanja se jednostavno roje! Molim vas, dragi Don Kaćunko, u tri rečenice - ta znate vi to vrlo dobro i nije to vama nekakav problem - objasnite što ste točno htjeli kazati.

    avatar

    02.09.2007. (04:00)    -   -   -   -  

  • Živio ateizam!

    Živio ateizam! Živjeli mi ateisti! Blagoslovio vas Onaj u kojeg ne vjerujemo!

    avatar

    02.09.2007. (10:54)    -   -   -   -  

  • angelo

    @ateisti, sve vam je podnošljivo, ali dajte izbacite onu prostotu od psovke - to vam zbilja nije potrebno, to je zagađivanje okoliša, jer jedino bez psovke se može biti pristojan anteist. Dakle, budi to što jesi, ali na kulturan način!

    @nemanja, po mom dojmu stečenu proučavanjem tvojih komentara zaključio sam da ti dobro znaš odgovore na pitanja koja postavljaš! Uostalom, kad je riječ o tzv. izborima za predsjednike država, sjeti se kako je Đi Dablju Buš, kao baš takav tip, došao baš na to mjesto, baš tada. Eto to ti je samo ilustracija.

    Pozdrav svima & lijepa vam nedjelja!

    avatar

    02.09.2007. (13:08)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Dragi Done, Ď€to je na koncu s tim ©uljiĂŠevim bratom? ZaĎ€to izbjergavate odgovor, pa nije grijeh imati brata poduzetnika.

    avatar

    02.09.2007. (17:18)    -   -   -   -  

  • angelo

    Je, pa čekaj malo, provjeravam "točnost navoda" da ne bih širio laži! Osim toga - nedjelja je! A hrvatska himna je ipak u Osaki svirana cijelom svijetu!
    Uz radost zbog Blankina uspjeha treba moliti pokoj vječni vatrogasnim mučenicima i živima za oporavak!
    Pozdrav!

    avatar

    02.09.2007. (19:56)    -   -   -   -  

  • TOWAR U DUŠI

    "Može pomoći rasvjetljenju dvojbi tko se za što (i zašto) bori(o)..."

    Zar nije normalno da se njemački komunist bori za Njemačku, francuski za Frnacusku, a hrvatski za Hrvatsku?

    avatar

    02.09.2007. (22:40)    -   -   -   -  

  • angelo

    Tu nema nikakve dvojbe! Ali što s onima kojima je revolucija bila draža od rođene zemlje? A bilo ih je posvuda. Najviše zbog takvih mnogi su završili ispod zemlje (u jamama i tenkovskim rovovima). Neka se Bog smiluje svima!

    avatar

    02.09.2007. (23:42)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Dragi Done, ne morate provjeriti taj trač o zrčanskom poduzetniku, kaj nas briga za to! Nego napišite vi nama je li Blanka Vlašić vjernica? Naime, razgovarao sam lani s njom dosta opširno ali to sam je, priznajem, zaboravio pitati.

    avatar

    03.09.2007. (01:19)    -   -   -   -  

  • angelo

    Ne znam ništa o Blankinoj vjeri, jer su naši novinari jaaaaako "sramežljivi" kad to treba pitati sportaše ili druge javne i poznate osobe. U jednom intervjuu izjavila je (ne znam u kojem kontekstu, to je jučer prenio kratko Novi list, naravno sa posprdnim komentarom):
    B.V.: NE MOŽEŠ VJEROVATI U BOGA I BITI LOŠA OSOBA!

    avatar

    03.09.2007. (13:17)    -   -   -   -  

  • slobodni keramičari

    Novinarska sramežljivost koju spominješ u civiliziranim državama naziva se i pristojnost jer je vjeroispovjest privatna stvar pojedinca. A što se tiče spomenute izreke odmah mi na pamet padaju neka imena ... pa zapravo ne znam kako bi trebala biti protumačena, a da u tome ne bude posprdnosti.

    avatar

    03.09.2007. (19:21)    -   -   -   -  

  • oxsimoron

    novinari i pristojnost? huh?

    avatar

    03.09.2007. (19:42)    -   -   -   -  

  • potravlje moje

    dragi kaćunko, držim ti stranu
    vjernici naprijed, ateisti nek stanu!
    pardon, ateisti, nisam mislio tako
    no, ruku na srce, nije vam baš lako!

    bog i hrvati

    avatar

    03.09.2007. (20:22)    -   -   -   -  

  • zagonetka

    liječenikatolik je jedan veoma pristojan i profesionalan novinar. a tek nemanja.

    avatar

    03.09.2007. (20:32)    -   -   -   -  

  • angelo

    A časna je sestra tek NE(što)MANJA? Ma nimalo! Svi naprijed, ostali stoj!

    avatar

    03.09.2007. (21:07)    -   -   -   -  

  • angelo

    E moj @keramičaru, kad bi novinari poštivali privatnost - intervjui bi bili vrlo kratki, a tabloidi bi propali!

    avatar

    03.09.2007. (21:12)    -   -   -   -  

  • TOWAR U DUŠI

    @potravlje - sad me razapnite zbog vrijeđanja, ali nije me briga... vjernik sam i rođen sam i živim na selu i nije me toga sram... ali u mom selu poštuju i one koji ne vjeruju, a neko drugo selo evolucija je zaobišla... a zanimljivo da je u tom selu navodno 100% katolika... zapravo, žalosno, a i zanimljivo...

    avatar

    03.09.2007. (21:40)    -   -   -   -  

učitavam...