Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • prljava igra (!)

    antonin artaud napisao je scenario za ovaj film. u tom smislu ti preopruchujem prvi langov film u egzilu (1934, F), po komadu Ferenca Molnara, "Liliom, u kojem Artaud, osnivach pozorishta surovosti, igra misterioznog oshtracha makaza. Liliom je, inache, glavni lik ove drame, izvikivach cirkuskih reklama prozet istinskim sharmom i vitalnoshcu, pritom prilichno naivan i razigrani prigradski Kazanova, koji svoje mesto na jednom parishkom kirmesu napushta zbog devojke Julie koja je navodno trudna sa njim. super film. na pochetku presrecan, Liliom ubrzo postaje ochajno svestan svog nezavidnog polozaja siromaha velikog grada, i odluchuje se da sa svojim pijanim ortakom orobi nekog bogatasha. nakon neuspelog >Coupa, odluchuje se, u bekstvu od policije, na samoubistvo. no, tu njegove nevolje tek pochinju. dvojica, u crno obuchenih nebeskih komesara, privode ga na nebeski sud, gde ga ochekuje proces. prilozeni dokazi (u obliku filmskog materijala) nedvojbeno ukazuju na njegovu krivicu: kako je besramno shamarao svoju trudnu zenu, dobija 16 godina inferna. nakon izdrzanog pakla od robije, ima jedan dan povratka na zemlju, ne bi li svojoj cerki uchinio neshto dobro...

    avatar

    31.08.2007. (20:35)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Hvala Igra. U prvoj rečenici ovog teksta stoji informacija o Artaudu kao scenaristu ovog filma. U tom smislu ti preporučujem da čitaš tekstove koje stavljam u post.
    Inače, ovaj Langov film zaista nisam gledao. Hvala na preporuci. Ali, zajebi to. Javi se mailom.
    Kako onaj mali anđeo?

    avatar

    31.08.2007. (21:58)    -   -   -   -  

  • lolina

    to znači da se sve otelo kontroli na polju nekretnina,pa pune su novine...državi odgovara da susmann angažira vrijedne nekretnine iz polu propalih tvrtki "neprijateljskim preuzimanjem"(razlika između temeljnog kapitala i stvarnog stanja=profit),ali ne i da im se hypo upisuje na drž. zemljišta kod hipotekarnih kredita zbog nereda među papirima.
    svi rade istu stvar ,ali država bira one koji imaju "bolji" motiv.ovo s kimom i alan hotelom je nula od skandala.dogodilo se da su sada svi navalili na istu kost i glođu.
    sva trgovina ide putem dionica i to prati hpb, ne etičnim manipulacijama cijena ,ovisi o potrebi da sada opisujem proceduru trebalo bi mi par stranica teksta. kužiš? kroz brokeraj se izvode svinjarije

    avatar

    31.08.2007. (23:13)    -   -   -   -  

  • dmj

    Devendra: http://www.sendspace.com/file/03udt5

    avatar

    31.08.2007. (23:27)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Da, znam, HC je tako navodno plaćen oko 300 a minimalna je procijena stvarne vrijedosti oko 600 milijuna eura. Reci, na koje tekstove o Susmanu misliš? Ja mislim da je sve to složeniije utoliko što svoj ovoj gospodarskoj logici moraš pridodati najosobnije rezone i interese, kao i državni rezon koji nije uvijek u službi općeg dobra. Povrh toga, tu su i interesi klika, u ovom slučaju vrlo zorni i lako dokazivi - iz njih sljedi i pogubna činjenica uvezanosti organiziranoga kriminala i državnoga vrha, što nije teško pokazati.
    Čuj, zanimala bi me ta ekstenzivna demonstracija modus operandija. Kad budeš dovoljno dokona, a ti to napiši.

    avatar

    01.09.2007. (00:11)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...