Komentari

tyche.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Kinky Kolumnistica

    Obožavam turšiju, redovito dobijemo nekoliko staklenki od moje ujne i bude prefina, ide uz mnogo jela i, kao što kažeš, kalorije su zanemarive. A i zdrava je, naravno. Plus što kada ju jednom spremiš za zimnicu, uz mnoge buduće ručkove si oslobođen dodatnog pravljenja salate. Iako, naravno, to ne znači da ćeš stalno jesti turšiju kao salatu :o)
    Podsjetila si me sad da bih mogla napisati na blogu, a to sam planirala još prije, recept za još jedno jelo koje jednostavno obožavam, a također ga dobijem od ujne koja ga pravi na tone :o) Naime, radi se o pinđuru, ne znam jesi li čula. Slično je ajvaru, ali još ukusnije, puno ukusnije. Zašto, to ne znam jer ne znam kako se u detalje spravlja ni jedno ni drugo, stoga moram pitati ujnu za točan recept da bih mogla o tome pisati :o) Kakogod, toliko mi je ukusan da bih ga također mogla kombinirati uz hrpu jela, a u redu je i jesti ga u sasvim simplificiranoj verziji - namazanog na šnitu kruha. Mljac :o)

    avatar

    29.08.2007. (13:53)    -   -   -   -  

  • mima

    mljaac!!moja mama slaže turšiju za cijelu obitelj..a povrće stavlja kako što dolazi.

    avatar

    29.08.2007. (14:00)    -   -   -   -  

  • Zvrk

    I moja mama ju je znala raditi.
    Hvala na receptu, sigurno probam.

    avatar

    29.08.2007. (14:40)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    jako ovo volim. prije je to radila moja baka a otkad je umrla, tursiju nisam niti jela. ja cu ove godine ponovno raditi ajvar, prema mojem receptu. mljac :))). samo treba dotegliti sve s placa. i da, moji ukucani ga isto pojedu prije nego postane zimnica. ma pojedu teglu drugi dan :)))

    avatar

    29.08.2007. (17:45)    -   -   -   -  

  • tija

    Šteta šta se meni mora sve poklopiti taj dan , da bi ja nešto u kuhinji napravila :D
    Al isprintam post pa odnesem kraljici majci :D

    avatar

    29.08.2007. (18:58)    -   -   -   -  

  • levant

    ja ove godine imam svoje lučice. svoje. ne kupovne...:)) i uživam u okusu jer znam da sam sama napravila. pa mi je još finije nego inače.
    i okolo ih ponosno dijelim..baš kao kakva prava domaćica...:))))

    avatar

    30.08.2007. (08:39)    -   -   -   -  

  • babl

    Molim te, smijem li prenijeti tvoj recept za turšiju u "Metro", u rubriku "Blogosfera"? Rado bih uzeo i fotku peseka koji čeka svoj ručak. Ako se slažeš, bilo bi još bolje kada bi mi poslala fotku epeseka u boljoj rezoluciji na moj mail, a i fotka turšije ne bi bila na odmet. Reci mi koju recenicu o peseku... Kako se zove?

    avatar

    30.08.2007. (13:44)    -   -   -   -  

  • tyche

    @svima - klopa je vrhunska, isplati se napraviti
    @babl - poslano na mail

    avatar

    30.08.2007. (14:41)    -   -   -   -  

  • dugoselčanka

    Dovukla me znatiželja na tvoj blog . Na naslovnici recept za poznati kolač turšiju. Rekoh hajde da vidim i to čudo. Kad otvorim čitam i sve ne vjerujem. pa to je samo moja omiljena salata. Ponovno sam išla na naslovnicu provjeriti što tamo piše. Kolač turšija. Sad me zanima kako je to urednik blog naslovnice pročitao tvoj post i koliko li je pismen kad ne razlikuje kolač od salate. u svakom slučaju zgodan post.

    avatar

    30.08.2007. (19:57)    -   -   -   -  

  • fanny

    Ti i u srcu Europe - ne zaboravljaš našu tradicionalnu (kaloričnu) kuhinju. Dobro, o salati se radi, ali ne sumnjam da ti i drugo ide.
    Turšiju obožavam, slagala sam je nekoliko puta, a sad idem linijom manjeg otpora, pa je kupujem u Kauflandu :)
    No, domaće je ipak nešto drugo. Ja stavim svega unutra, pogotovo volim - karfiol, kad onako krcka pod zubima mmmm...
    I uopće volim kad su kisele salate tvrđe - paprike, krastavci, čak i paprike sa zeljem, ne volim kad je gnjecavo.
    Ajde, budi vrijedna - nadam se i da Gazdi paše sve ovo (u što uopće ne sumnjam).
    Maz-maz Maggie, a vama - pozdrav i pusek :)))

    avatar

    01.09.2007. (15:14)    -   -   -   -  

  • 012 STATION posada

    Vidiš ti šta ti je prava naša žena. U sred tuđine radi svoju zimnicu. E Tyche da si mi malo bliže sad bi te poljubio u čelo ;)))

    avatar

    03.09.2007. (17:23)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    zaboravih pitati sto je vinobran. probat cu ovo raditi za vikend, ako uspijem naci sve na placu. moram i po 10 kila paprike, od bugara koji na plac dolaze samo subotom.

    avatar

    04.09.2007. (10:54)    -   -   -   -  

  • tyche

    :) Bilo kuda, dobra klopa svuda - stare navike :) a Fanny je u pravu - povrce iz tursije je stvarno tvrdo i sav okus je sacuvan, samo se preliva kipucom vodom, ne sterilizira se i nije gnjecavo nakon proteka vremena - kolicina konzervansa i vinobrana je zanemariva.

    012 - pusti ti to, tudina il ne - zimnica je zimnica ! Bez nje se ne ide u zimu LLLOLLL

    lipamare - pise za vino, ali odnosi se na sva vrenja pa i ovo kiseljenje povrca:

    Uloga Vinobrana u sprečavanju pojave bolesti i mana vina

    Zdrava i stabilna vina mogu se proizvesti samo uz primjenu "sumporenja mošta" prije početka alkoholnog vrenja - fermentacije, kao i za vrijeme njege vina - pretakanja. Upotreba vinobrana regulirana je Zakonom o vinu, gdje je točno određeno koliko neko vino može odnosno smije sadržavati u jednoj litri ...
    Vinobran - sumporni dioksid dodan moštu ili vinu prelazi u sumporastu kiselinu koja se većim dijelom veže, a manjim dijelom ostaje slobodna. Slobodni dio djeluje kao antiseptik i kao antioksidans. Sumporni dioksid kao antiseptik smrtno djeluje na sve štetne bakterije uzročnike bolesti vina, divlje kvasce plijesni i gljivice uzročnike vinskog cvjeta. Sumporni dioksid kao antioksidans, sprečava nepoželjne oksidacije tj. posmeđivanje mošteva i vina. Zatim mošt i vino se čuva od suvišnih oksidacija, vina se bolje i sigurnije te dulje čuvaju, zadrže svježinu i buke - aromu.
    Ne znam gdje mozes to naci u Austriji, ja sebi ponijela par vrecica kad sam bila na go od doma...

    avatar

    04.09.2007. (15:16)    -   -   -   -  

  • apsolutna pocetnica

    Hvala na predivnom receptu i detaljnim upustvima. Nasla sam ovaj recept u septembru preko Google i napravila tursiju. Ispala je da bolja ne moze biti. Pocela sam da jedem od pocetka novembra, vec je bilo gotovo. Sve je lijepo i hrskavo. Inace, ovo mi je prva tursija u zivotu.

    avatar

    27.12.2007. (03:23)    -   -   -   -  

  • Goca

    Turšija je bolja bez dodavanja krastavaca!!!!

    avatar

    20.08.2009. (16:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...