Komentari

stazicsdp.blog.hr

Dodaj komentar (42)

Marketing


  • suncek

    najte tak gosn neno :o)) imate i vi jednog miki-a s svojim biserima pa to njegovo prozivate dobrim rezultatima :o))

    avatar

    28.08.2007. (19:56)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet

    Dobro nam se vratili. Mi smo vam zalijevali cvijeće na blogu, a desničare držali na oku... da ne naprave kakvu nepodopštinu.
    Bilo je već i vrijeme da se vratite! Izbori na vratima... a vi skitate po Brijunima! :)))))
    Šalim se. Drago mi je da ste se lijepo odmorili.

    avatar

    28.08.2007. (22:40)    -   -   -   -  

  • Nogometni stručnjak

    teško je njih držat na oku, koliko nepodopština rade teško ih itko može držati na oku.
    prvi put čitam ovaj blog, prilično dobro, samo tako dalje.
    inače, Nenade ako vas zanima imalo nogomet, samo pitajte, ili još bolje navratite do mene na blog.

    avatar

    28.08.2007. (23:05)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    šjor Staziću, nadam se da ste se dobro odmorili ali mi nemojte zamjeriti što ću krenuti s drugom temom, molim vas svratite na sljedeći link:
    http://modestiblejz.blog.hr/2007/08/1623105644/gdje-ste-sada-inspekto ri.html
    i ako ikako možete pomoći - pomagajte!
    nije vrijeme za odugovlačenja i prazna obećanja, vrijeme je za akciju!
    unaprijed hvala

    avatar

    28.08.2007. (23:26)    -   -   -   -  

  • angelo

    Grozno je kad se (netko koga svi smatraju da je) ozbiljan političar spušta na razinu birtijskog politikanstva. Badava vam Krležina predstava kad i na početku 21. stoljeća u političkim krčmama (posebno uoči izbora) traje jednaka svađa i pljuvačina kao i onda - sve dok netko pucnjem iz pištolja ne ugasi lampu. Samo, sada bi to moglo biti iz NATO-ova o(k)ružja...
    Svim suvremenim kerempusima želim sretnu pijanu noć 2007.!

    avatar

    28.08.2007. (23:38)    -   -   -   -  

  • Vbran

    Ti govoris nekome da je stetocinja ? Pa to je vise nego vrhunac licemjerja ! Da uopce ne obrazlazem !

    avatar

    29.08.2007. (02:48)    -   -   -   -  

  • turimti

    de si bre , dete?! otišo si , sarmu nisi probo... ma, hebo šukera. problem je što se vi sdp-ovci ponašate kao rukavina iz hajduka. kad trebate zabiti gol, svirate nježniku...

    avatar

    29.08.2007. (07:20)    -   -   -   -  

  • želim znati

    Gospodine Staziću
    Molim Vas odgovorite mi koliko bi se novaca moglo uštedjeti kad bi SDP nakon pobjede na ovim izborima donio novi zakon o saborskim mirovinama
    Po mom mišljenju saborske mirovinu mogao bi dobiti samo onaj zastupnik koji odradi najmanje dva puna mandata i ta mirovina bi mogla biti samo 50 % veća od prosječne mirovone svih umirovljenika u državi .
    Svima koji već primaju saborsku mirovinu treba odmah mirovinu umanjiti do iznosa 50 % više od prosječne mirovine u državi .
    to nebi bilo protivno zakonu jer pravo se ne ukida već samo umanuje jer država nema novaca za bacanje .
    Ako netko svojim radom u saboru i među svojim biračima nije sposoban odraditi dva mandata najmanje onda ga ne treba još i nagrađivati za nerad i nezalaganje .
    Molim vaš odgovor i mišljenje

    avatar

    29.08.2007. (09:09)    -   -   -   -  

  • skaska

    Kakav odmor, kakvo nestajanje. Političari i odmor?! Nespojive stvari. Političari se nikad ne bi smjeli odmarati i oponašati običnu raju. Odmor pa još ljeti?! Kad i obična raja?! Tu je srčika problema, sve se shvaća olako i sve bu otišlo vrit.

    avatar

    29.08.2007. (10:04)    -   -   -   -  

  • Poznanik

    ti meni slicis na nekoga tamo
    iz sabora;)
    pzodrav

    avatar

    29.08.2007. (10:42)    -   -   -   -  

  • Poznanik

    slicis mi na nekoga iz sabora;)
    pozdrav

    avatar

    29.08.2007. (10:43)    -   -   -   -  

  • lolina

    napravio je uslugu požegi

    avatar

    29.08.2007. (14:59)    -   -   -   -  

  • deuseksmakina

    KASNO JE ZA SVE KAD VAM JE TIPKOVNICA GLAVNI ALAT, GOSPODINE STAZIĆ.

    avatar

    29.08.2007. (18:37)    -   -   -   -  

  • marin

    HDZ je, vodeći politiku kakvu već vodi ("naši ljudi", ...a kako je bilo u komunizmu..., kupi jeftino-prodaj skupo, zakoni su tu da se krše, što gore-to bolje itd.) uspio kod djela građana izazvati različite osječaje , što je vidljivo iz komentara:
    Neke ovo sa Šukerom ne zanima, neke zabavlja, pa se na račun toga šale, a neki misle da je jedini problem u ovoj zemlji plaća ili mirovina saborskog zastupnika.

    Ili je to ipak bio onaj dežurni HDZ-ovac na ovom blogu?
    Sa zadaćom da u poznatom stilu ublaži, zamuti i prikrije, pa kasnije negdje iz prikrajka pisne sitnim glasićem: "Ma svi su vam oni isti, baš ih briga za narod, važno da je njima dobro".
    Samo , gospodo dežurni, takve tipove raspoznaju nadaleko već i mala djeca.

    Smrde, naime.

    avatar

    30.08.2007. (07:58)    -   -   -   -  

  • Nenad Stazić

    @zelim znati: Evi što ja mislim o saborkim mirovinama. Kad netko bude izabran u Sabor, a ima negdje radno mjesto, poslodavac je dužan primiti ga na to isto radno mjesto nakon isteka saborskog mandata. Međutim, bude li izabran i po drugi put, poslodavac ga više nije dužan primiti na posao. Dakle, zastupnik s odrađena dva mandata ostaje bez bilo kakvog posla. Znači, slažem se s tobom da bi pravo na saborsku mirovinu trebao steći samo onaj tko je odradio dva mandata. Uz to, da bi stekao to pravo, mora imati i najmanje 20 godina radnog staža i najmanje 55 godina života. Ali, postavlja se pitanje zašto uopće saborske mirovine? Moje je najdublje uvjerenje (ne zato što sam zastupnik) da je taj institut nužan. Evo i zašto. Zastupnik u svojim nastupima u Saboru mora moći govoriti slobodno, to jest, on mora moći reći: u upravi onog trgovačkog društva sjede sve sami lopovi, a u upravi one ustanove nesposobni kreteni. Govori li zastupnik tako, zamjerit će se mnogima i kad mu istekne taj drugi mandat, neće se naći nitko da ga zaposli. Oduzmemo li zastupnicima egzistencijalnu zaštitu u vidu saborske mirovine, oni se jednostavno neće htjeti zamjeriti nikome, nego će paziti da u svojim nastupima podržavaju one grupacije i lobije koji bi ih kasnije mogli zaposliti. A tada Sabor presaje biti predstavničko tijelo građana i postaje predstavničko tijelo različitih lobija i interesnih skupina. Šteta koja time nastaje po demokraciju, nemjerljivo je veća od cijene zastupničkih mirovina. Nadam se da ćemo se u tome složiti.
    E, sad, treba tu reći još jednu stvar. Nisu zastupnici i bivši članovi Vlade jedine osobe koje u ovoj zemlji odlaze u mirovinu po posebnim propisima ili, da to kažemo jednostavnije, u povlaštenu mirovinu. Takvih je kategorija dvadeset. Tu su i sudionici NOB-a, branitelji Domovinskog rata ako su invalidi, akademici, suci Ustavnoga suda, policajci, bivši djelatnici u tijelima Federacije (SFRJ), rudari i tako dalje i tako dalje. Princip bi morao biti ovaj: svakome se mirovina izračunava po općem propisu - znači, koliko si radio i kolika su bila izdvajanja iz tvoje plaće u Mirovinski fond, tolika ti je i mirovina. A država onda može donijeti odluku da pojedinim kategorijama isplaćuje dodatak na tu mirovinu, ako misli da je to potrebno i opravdano. Ja osobno mislim da jest i da ne bi bilo dobro da neki budući predsjednik Republike, bude li to mlada osoba, nakon isteka mandata, traži posao na burzi, nego da država preuzme obavezu da štiti instituciju predsjednika i na taj način da svaki predsjednik ima pravo na dodatak na svoju osobnu mirovinu zbog toga što je bio predsjednik. Za zastupnike sam već objasnio, ali jednako bi se opravdanje moglo naći i za sve kategorije koje danas primaju mirovinu po posebnim propisima. Međutim, taj dodatak na mirovinu, nikako se ne bi smio ispaćivati iz Mirovinskog fonda, jer je to novac svih umirovljenika, nego isključivo iz Proračuna tako da bude trošak države. Oprosti na duljini odgovora, ali mislio sam da je neke stvari nužno objasniti kako se ne bismo krivo razumjeli u nekom lapidarnijem odgovoru.

    avatar

    30.08.2007. (08:21)    -   -   -   -  

  • lolina

    bude li to mlada osoba, nakon isteka mandata, traži posao na burzi, nego da država preuzme obavezu da štiti instituciju predsjednika i na taj način da svaki predsjednik ima pravo na dodatak na svoju osobnu mirovinu zbog toga što je bio predsjednik.

    ispravak netočnog navoda; štiti instituciju bivšeg predsjednika ;)))

    ma nema problema , samo neka se štiti ,očito je zakonodavac predvidio da je sadašnji , odnosno bivši nesposoban brinuti se za vlastitu egzistenciju ;)))
    zašto da od uglednog , postane neugledan građanin.
    znači potreban mu je državni novac da zadrži ugled , inače ....
    hehehehee

    avatar

    30.08.2007. (10:44)    -   -   -   -  

  • želim znati

    Gospodine Staziću
    Kao prvo zahvaljujem na Vašem brzom i iscrpnom odgovoru na moje pitanje o saborskim mirovinama .
    Ali se ne slažem za sada sa Vašim mišljenjem u onom djelu koji se odnosi na same saborske zastupnike i predsjednika države , dok za sada nebi načinjao temu ostalih povlaštenih mirovina .
    Po meni saborski zastupnik bi po karakteru trebala biti osoba koja nije podložna strahu od pojedinih lobija i koja ima dovoljno znanja da se zna snači u životu bez obzira na to što mu netko zamjera govor istine ( u saboru ili izvan sabora ) , ali ako ne govori istinu nebi trebao ni biti saborski zastupnik . Ali o tome ne odlučuje sama osoba već birači .
    Uzmimo za teoretski idealni primjer .
    Čovjek je završio fakultet sa 22 godine života
    Zaposlio se odmah po završetku školovanja
    Želi se baviti plitikom uz redovno zanimanje i postati saborski zastupnik
    Barem idučih 10 godina treba se dokazivati kao političar da bi ga birači izabrali u sabor
    Nakon prvog mandata već ima 36 godina života i 14 godina radnog staža i plaču saborskog zastupnika
    Ako se pokazao u saboru da radi pošteno u interesu birača biti će biran i u drugi mandat
    A ako nastavi i dalje pozitivnim radom , a smatram da bi trebao biti će biran i u treći mandat
    I nakon trečeg mandata imat će 44 godine starosti i 22 godine radnog staža i pravo na mirovinu uvečanu za 50 % prosječne mirovine u državi .
    E sada dali će to njemu biti dovoljno za život ovisi i od njegovog rada i zalaganja u saboru ,jer od saborskih odluka i zakona zavisi ekonomska situacija svih građana države uključujuči i mirovine , pa prema tome i saborske mirovine ( njegove ).
    Možda bi trebalo donjeti zakon da nakon trečeg mandata nisu potrebni uvjeti godine starosti i godine radnog staža .
    Vi ste u pravu kad kažete " a tko će ga zaposliti poslije drugog mandata " . I ja znam danas nitko . Možda ima samo nekoliko bivših i sadašnjih saborskih zastupnika , uključujuči i Vas ,koji bi bez razmišlanja mogli dobiti i zaslužili su svojim radom u saboru saborsku mirovinu.
    Saborske mirovine bi se trebale isplačivati iz mirovinskih fondova , a ne iz proračuna , jer bi to utjecalo na visine ostalih mirovina , i birači , a maročito umirovljenici bolje bi pazili koga biraju u sabor i daju mu šansu za uvečanu mirovinu .
    Ja osobno imam punih 40 godina radnog staža kao vkv radnik i mirovina mi je " dobrih" 2.145,- kn / mj
    Pratim rad sabora od prve sjednice u ovoj državi i moj komentar kad me pitaju zašto me to toliko interesira je " to je najbolja cirkuska predstava koju možete vidjeti na TV "
    A volio bi da mogu u saboru gledati i slušati ljude kao na primjer ( nije bitna stranačka pripadnost ) gospodu : Arlovića , Jurjevića , Kajina , Stazića , Lesara , Linića , Đapića , i još par ,a od gospođa : Antičević , Opačić , Zgrebec , Ožbolt i samo još par .
    Postavio bi Vam još jedno pitanje , a ako smatrate preosobno nemojte odgovoriti :
    Da li ste se Vi počeli baviti politikom radi velikih primanja ? i dali se bojite da će saborski lobiji ( sadašnji sabor ) naškoditi Vašem privatnom životu ?
    Još jednom zahvaljujem na prvom odgovoru i nadam se odgovoru i na ovaj komentar.

    avatar

    30.08.2007. (10:49)    -   -   -   -  

  • marin

    Skretanje sa teme Šukera i njegovog katastrofalno bahatog i neodgovornog ponašanja prema novcu iz državnog proračuna na plaće saborskih zastupnika ( koje su zanemarive u odnosu na sve opljačkano i uništeno) na blogu jednoga od njih protvrđuje ( na prvi pogled paranoičnu) teoriju o dežurnom HDZ-ovcu. :)

    Ne treba nasjedati više.Ne ovaj put.

    avatar

    30.08.2007. (11:17)    -   -   -   -  

  • gumi

    Ne skrećući sa teme o Šukeru a čitajući komentare na ovom blogu potvrđuju se teorije o dežurnom poklopcu svih lonaca. Gospon Marin, dajte otvorite svoj blog; imajte svoj život.

    avatar

    31.08.2007. (07:44)    -   -   -   -  

  • marin

    Bravo gumi, blogeru.I nije Marin, nego marin.
    Blog sam imao, pa zatvorio.Javljali su se ovakvi :)
    Ne ljuti se. Dežurnih HDZ-ovaca ima više od jednog...
    Te ovaj, te onaj, te gumi, ha,ha.

    avatar

    31.08.2007. (07:48)    -   -   -   -  

  • marin

    Što ne mjenja činjenicu da je ministar financija svojim indolentnim ponašanjem oštetio DP.
    A to je i tvoja lova, gumi.I tvoje obitelji.
    Ili ti možda ne plaćaš porez?

    avatar

    31.08.2007. (08:54)    -   -   -   -  

  • Nenad Stazić

    @želim znati: U SDP sam se učlanio 1997. kada sam radio kao novinar na Hrvatskom radiju. S obzirom da je tada na vlasti bio HDZ i to onaj Tuđmanov, tim sam postupkom ozbiljno ugrozio svoju egzistenciju na radiju koji tada nije bio javni, nego državni, upravo po svemu HDZ-ovski. Na sreću, nije mi se ništa ružno dogodilo. Na izborima 2000. godine, predsjednik Račan stavio me na listu SDP-a zaa Sabor, čemu sam se nemalo iznenadio, jer sam mislio da tu šansu prije svega grebaju dobiti oni koji su dulje od mene bili u stranci i koji su se u borbi za ciljeve socijaldemokracije već dokazali. No, bilo kako bilo, te je izbore SDP dobio i tako sam, posve neplanirano, postao saborski zastupnik. Svoju sam novu dužnost shvatio krajnje odgovorno i nastojao sam svojim radom opravdati povjerenje birača u moju stranku. Koliko sam u tome uspio, nije na meni da sudim. Taj sud trebaju donijeti drugi, prije svega sami birači. Na listi SDP-a našao sam se i u izborima 2003. godine i mislio sam, a mislim tako i danas, da je to bio oblik priznanja stranke za moj dotadašnji rad. I u drugom, ovaj puta opozicijskom mandatu, nastojim štititi interese građana ove zemlje najbolje što znam. Hoće li moja stranka odlučiti da mi ukaže povjerenje i treći put, vidjet ćemo, a onda će opet građani, na dan izbora, ocjenjivati moj, kao i politički rad svih drugih. Prema tome, nisam u politiku ušao zbog materijalnog interesa, ali i dalje mislim da pošten rad za javno dobro treba biti nagrađen.

    avatar

    31.08.2007. (10:39)    -   -   -   -  

  • Greatboy

    Prvi put sam na ovom blogu! Na sljedećim izborima glasujem samo za one koji mi nude zakon
    o dopuštenosti alkohola u krvi za volanom, jer mi se gadi taj zakon o totalnoj zabrani.

    avatar

    01.09.2007. (00:52)    -   -   -   -  

  • unutarnji neprijatelj

    a jesi vampir stazicu

    avatar

    01.09.2007. (02:40)    -   -   -   -  

  • želim znati

    Gospodine Staziću
    Zahvaljujem i na drugom iscrpnom odgovoru .
    Volio bi da u idućem sazivu sabora budete ponovo i Vi i da Vam društvo prave sabornici koji imaju što reči za boljitak birača , a ne da kao sada čitaju novine za vrijeme sjednica , ako uopče i dođu na sjednicu i čekaju saborsku mirovinu . Možda mislite da sam previše zapeo sa tim mirovinama , ali to je samo mrvica onoga što bi želio da se promjeni u ovoj državi .
    Neznam koliko ste upoznati sa Nizozemskom i njihovim zakonima ?
    Ja sam tamo radio kao detaširani radnik punih 15 godina još za vrijeme Juge . Nisam bio samo šljaker već me interesiralo sve u njihovom sistemu . Na primjer došao sam do saznanja da smo mi u Jugi imali samoupravljanje na papiru , dok je kod njih bilo i još je samoupravljanje u praksi i izvrsno funkcionira . Uvijet da je to tako su jaki sindikati . Njihovi sindikati su bogati iz razloga jer imaju mnogo članova i relativno velike članarine i svjest članova da ih sindikati neće ostaviti na cjedilu kad se poslodavac okomi opravdano ili neopravdano protiv zaposlenika . Imao sam prilike biti u firmi koja je štrajkala više od 45 dana jer su njihovi radnici tražili povečanje plača . Njihovi radnici su za vrijeme štrajka primali redovno plaču ,ali od sindikata . Sindikat je to po završetku štrajka naplatio od poslodavca plus što su i radnici dobili što su tražili . Ili još jedan primjer svjesti njihovih ljudi.
    U vrijeme kad je bila u Jugi nestašica kave , koja se je švercala na sve moguče i nemoguče načine , ikod njih je bio sa kavom problem . Jednog dana u njihovom " dnevniku " na TV bilo je objavljeno da od idučeg dana kilogram kave poskupljuje 10,. guldena ( cca 10 DM ) . I što se dogodilo ? . Iduči dan udarna vijest na dnevniku je bila da taj dan u državi nije prodan ni gram kave po novoj cijeni . A treči dan vijest da se cijena kave vrača na staru cijenu uvečanu za samo 0,10 guldena . Samo da napomenem oni su veći kavopije od nas . Ili kazne za prekršaje : NAJVEČA kazna udarit ŽENU ( makar bila i supruga ) , zatim sljedi pregaziti automobilom biciklistu , pa životinju i tek onda pješaka . Ili policajac zaustavi neispravno vozilo i što se događa ? oduzima vozačku i dokumente od auta uz potvrdu , a vozač ( ne mora biti ni vlasnik auta ) MORA se u roku 24 sata javiti u određenu policijsku stanicu SA POPRAVLJENIM autom ili auto ide na otpad . I narod se ne buni jer zna da to država radi da oni budu sigurniji u prometu , a slabiji zaštičeni .
    Evo za sada toliko uz napomenu NE VAMA gospodine Staziću VEĆ onima koji će ovo čitati , DA NISU KRIVI političari i politika za stanje u kojem jesmo , VEČ MI SAMI jer mi biramo tko će nas zastupati .
    Do sada sa HDZ politikom i političarima smo grdno pogrešili . Nemojmo više !!!!!!

    avatar

    01.09.2007. (22:11)    -   -   -   -  

učitavam...