Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Herostrat

    ...međutim, da si im, u onoj situaciji sa tigrom, rekao da vjeruješ da te tigar neće ni taknuti, pitanje je bi li ti išta povjerovali.
    U svakom slučaju, ti ovdje govoriš o vjeri koja se bazira na pragmatizmu i na sasvim izglednim situacijama. Kada se uopće i govori o vjeri, ne misli se na ono o čemu ti govoriš. Predmet takve vjere je najčešće ono što nije tako izgledno ili...iskustveno dokazivo :)

    avatar

    28.08.2007. (12:01)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Herostat, upravo se o tome radi. Vjera o kojoj ti pričaš je apsurdna, jer vjeruješ u ono što se iskustveno nikada nije pokazalo točnim, a bezbroj puta se pokazalo netočnim. S druge strane vjerojatno i ti tvrdiš da je čovjek bez vjere hendikepiran. To je zaista istina, no pitanje je na koju vjeru misliš. U potpunosti se slažem sa definicijom neophodne i realne vjere koju iznosi autor bloga.
    P.S. Ovo tvoje pitanje šbb kbb u vezi tigra pokazuje da nisi shvatio poruku.

    avatar

    28.08.2007. (14:46)    -   -   -   -  

  • Irida

    ja iza naslova očekivala teološku raspravo, kad tamo, čisti pragmatizam...

    avatar

    28.08.2007. (14:55)    -   -   -   -  

  • mrtva priroda

    Budući da su nama poznate svjetske religije mahom postale izvorom mnogih zala, najbolje je da krenemo u osnivanje jedne nove... Ne znam kako bismo mogli imenovati ovu tvoju -praktičnu i ideološki vrlo jednostavnu?

    avatar

    28.08.2007. (15:42)    -   -   -   -  

  • ludlud

    Vrlo suptilan post. Vjera je uvijek pragmatična, pa čak i vjere koje obično nazivamo religijama. Ali ima još: u pozadini svega je uvijek vjerovanje (to da će auto biti na istom mjestu). Čak i oni koji se oslanjaju na vlast razuma zapravo tek vjeruju kako je razum pouzdan, pa se oslanjaju na nj s punim povjerenjem. Razum je pak ukorijenjen u osjetilima pa, kako kaže Ateizam, točnost i netočnost procjenjuje iskustvom, što je opet na koncu vjerovanje u pouzdanost osjetila.

    avatar

    28.08.2007. (19:16)    -   -   -   -  

  • unutrašnji neprijatelj

    untisumpora ođe sve sami antikristi i gede

    avatar

    28.08.2007. (19:37)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Evo, da kopiram svoj komentar ovdje, pošto se jamačno nećeš vraćati ;o)

    'nisam iznenađena jer imam vrlo osobnu definiciju Tišine, mogla bih čak reći i metaforičnu, a u posrednoj je vezi i s česticama mizantropije koje se pomalo nalaze u svima nama (u nekome više, u nekome manje), pa tako i u meni. Vjerujem da ćeš sam shvatiti moj odgovor koji nema puno veze s prvašićevom, osnovnoškolskom definicijom Tišine kao nužnim izostankom zvučnih valova :o)

    avatar

    29.08.2007. (00:52)    -   -   -   -  

  • Herostrat

    Ateizam, ti si jedan kronični debil koji uporno želi svoj svjetonazor nametnuti drugima a sve zbog bolesne mržnje prema Crkvi. Mene tvoja mržnja prema Crkvi uopće ne interesira ali umnogome određuje svrhu tvoga bloga jer se sve zasniva na tome. Inače, moj komentar (vjerujem da bi to i neko puno skromnijeg mozda shvatio) bila je zajebancija a ne, kao što ti imputiraš, neshvaćanje bablove poruke. Toliko.

    avatar

    29.08.2007. (07:18)    -   -   -   -  

  • Poznanik

    blog ti je za svaku pohvalu
    pozdrav

    avatar

    29.08.2007. (10:36)    -   -   -   -  

  • Poznanik

    svidja mi se ovo sa vjerovanjem
    pozdrav

    avatar

    29.08.2007. (10:37)    -   -   -   -  

  • Poznanik

    svidja mi se to sa vjerovanjem
    inace blog ti je super
    pozdrav

    avatar

    29.08.2007. (10:38)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Herostat, hvala na komplimentima. To si naučio/la na vjeronauku?

    avatar

    29.08.2007. (14:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...