Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Helada

    Pisala sam haikue u petom razredu, poslije sam prestala. Bunilo me ono 5-7-5. :)
    Ali krasna je to poezija. Japanci su veliki umjetnici. :)

    avatar

    27.08.2007. (19:51)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    Helada : veseli me da voliš haiku. Kako bi bilo da ponovo pokušaš? Zaboravi na 5- 7- 5, pokušaj se povoditi za grubim pravilom kratkog- dugog- kratkog stiha, s brojem slogova izmedju 12 i 20. Lijepi pozdrav i hvala na posjeti!

    avatar

    28.08.2007. (00:53)    -   -   -   -  

  • Dor

    Gospoda J. Chevalier i A. Gheerbrant, autori «Rječnika simbola» nisu našli za shodno uvrstiti u ovo svoje čuveno djelo i ronce iliti gnjurce kao simbole koji pretkazuju oluje. No, da su, kojim slučajem, uspjeli i naslutiti da će, u jednom vremenu, jedna slavna haiku poetesa, odnosno osebujna haijin, promatrajući ove ptice močvarice (Mergus merganser) i njihovo ponašanje podno nebeskih zvijezda, napisati stručak prelijepih haikua, ne dvojimo, da ne bi bili, kao takvi, «uletjeli» u ovaj im veliki libar.


    Međutim, stvar je nešto drukčija s obzirom na kormorane, te morsko-barske ptice, zvane još i mali vranci (Phalacrocorax pygmaeus) i u ovom su najnovijem haikuu naše vrsne poetese tretirani kao nadziratelji svekolikoga obzorja koji ih okružuje, a u kojemu se (obzorju) nadvilo – neumitno Vrijeme, s velikim V, što bi, pak, imalo značiti: tu smo i na nas se, također, mora itekako računati, iako nismo pretkazivači oluja! Neumitni smo svjedoci svega onoga što vam se zbivalo i što će vam se zbivati …



    Još jedan, nesumnjivo, biser u ogrlici!

    avatar

    28.08.2007. (13:31)    -   -   -   -  

  • Zlatno tele

    Sviđa mi se ova pjesma na engleskom. Hrvatski (prijevod?) je prazniji - to ja onako laički.

    avatar

    30.08.2007. (17:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...