Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • BOLESLAV

  Otišao sam se povjeriti kod Kachunka i zatražiti savjet. Tamo je ipak intimnije kao u kapelici na ulazu u kakav zaselak. Kod tebe je pak kao u đakovačkoj katedrali, u najmanju ruku. Postao si poput Solovljeva za čitave narode otvoren mistik. Uskoro će ti na vrata kucati razbarušene djevice uvjerene da ispod dojke nose đavovljev cjelov.

  avatar

  23.08.2007. (16:15)    -   -   -   -  

 • CROAT

  Svrati do mene..

  avatar

  23.08.2007. (16:27)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Taj ljubičasti otisak strasti o kojem govoriš, cjelov na vratu zakriven snježnobjelom kragnom košulje, jedna je hrvatska poetesa, Severova soulmate, vidjela kao purpurni pečat ljubavi! Ti si, mili Izgnaniče, poetska duša, senzibilizirana za ovakve tanane odjeke Riječi u mrklinama Tamne noći puti - neka mi Sv. Ivan Krstitelj i njegova ekstatična draga Tereza oproste - pa reci: ima li ljepše metafore od tog purpurnog pečata ljubavi za jedan jedini cjelov, moj dragi suputniče na putovanju onkraj noći?!

  avatar

  23.08.2007. (16:42)    -   -   -   -  

 • BOLESLAV

  Stari, dobri Sever i dalje utječe na najmlađu generaciju hrvatski pjesnika, za što je najbolji primjer naš Liječni.

  avatar

  23.08.2007. (16:58)    -   -   -   -  

 • BOLESLAV

  Da, to je uistinu prekrasna metafora, ali i ona me postiđuje kad pomislim na našeg prostodušnog, od filozofije otkolnjenog sv. Franje koji se zadovoljavao najprostijim, najednostavnim metaforama poput: 'blag kao srna'. Mislim da su takve metafore srcu milije i našem Donu. Pustimo 'purpurne pečate' bilježnicima poezije. Mi ćemo se zadovoljiti, moj Nemanja i ovakvim, pomalo šopovskim: Smjeran i ponizan, kao kakav tesar!

  avatar

  23.08.2007. (17:04)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Možeš li mi možda pronaći tekst SVE/MIRENJE PARALELNIH SVJETOVA NIKOLE ŠOPA, Petra Opačića? Već sam jednom pitao ima li tko ASTRALIJE, ali ovdje očito vlada plač i škrgut zubi, ovo je močvara koja uzima na tisuće i tisuće života, a nije vrijedna niti jednoga od njih. Kakva zemlja!

  avatar

  23.08.2007. (17:24)    -   -   -   -  

 • BOLESLAV

  U par navrata sam kritički-zeleno onako mladenački pisao o Šopu, a svu dostupnu građu sam tko zna zašto zapalio. Mislim da su mi u tom ognju na Bundeku nestali i pjesnikovi Paralelni svjetovi.

  avatar

  23.08.2007. (17:28)    -   -   -   -  

 • cveba

  Izgnanice, tuberkulozni pjesnici su, cini mi se, apsolutni bingo u don Kachunka ne Prosperovog..ovo sa sch i chr me neodoljivo asocira na Kinshasu i tvog ljubimca ....Conrada.

  avatar

  23.08.2007. (20:00)    -   -   -   -  

 • cveba

  P.S. Nesho, Astralije su sigurno doma kod mene.

  avatar

  23.08.2007. (20:35)    -   -   -   -  

 • BOLESLAV

  NEMANJA OBRAĆENIK

  Negdje u bezvremenu
  Kristovu srcu
  nešto kvrcnu

  To sa svijeta
  netko mudrosti
  i dobrote ište
  Nemanja
  čovek-sveska-bog-skladište

  avatar

  23.08.2007. (20:49)    -   -   -   -  

 • lijecenikatolik

  Dragi sensei, ja sam ti na blogu onog bezbožnog popa postavio pitanje. Molim te da mi odgovoriš ondje, ovdje se sramim, dobro reče Izgnanik, čija je pjesma posvećena tebi, usput rečeno, vrlo uzvišena, istodobno koncentrirana na detalj a na širem planu uzvišena. Pozdrav svima!

  avatar

  23.08.2007. (22:38)    -   -   -   -  

 • NEMANJA

  Cvebs, može li ih mama pronaći pa da navratim po njih? Čuvat ću ih kao da je riječ o Gorskom vijencu.
  Izgnani, a što reći osim možda samo: Zvezda, Zvezda! jasno, riječ je o tome da je nova zvijezda hrvatskoga pjesništva zasjala nad ovim olujnim ljetnim nebom: nakon one pojezije o tabakeri olova punoj, ovo je zaista prekrasan stih: čovek-sveska-bog-skladište! Bravo!
  Lečeni: Odgovorih ti kod Tihog Dona. Din Dona.

  avatar

  24.08.2007. (00:56)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...