Komentari

promina.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • raseljka

    ...Ćitajući ovaj post...prisjećam se i mojih hodoćašća
    sa roditeljima..našoj Gospi Visovačkoj...
    Cijelu noć..nebih spavala, od uzbuđenje...i da me ne ostave,
    kad pođu...a i najbolje janje su nosili..Gospi na dar...!
    ...Lijepo je što postoji ova stranica..i netko tako požrtvovan...
    pa iz ljubavi piše...!
    ..Čuvala te Gospa Visovačka...dragi ljubitelju Promine...!

    avatar

    18.08.2007. (21:08)    -   -   -   -  

  • toliko...

    Franjevci su kao i uvijek na visini zadatka, lijepa propovijed, naroda ni previše, ni premalo. Organizacija prijelaza do otočića puno bolja nego lani.
    Ali imam primjedbu na ponašanje hrvatskog policajca na svojevrsnoj rampi - oni koji su imali propusnice išli su autima "niza stranu", a koji nisu imali su prostor za parkiranje. Iako smo imali propusnicu, nije propustio priliku da nas malo udavi, popustio je tek kada smo mobitelom zvali "odgovorne". A o osornosti i nadmenosti dotičnog neću ni govoriti - tek mislim da bi se ljudima koje provjeravaju mogli početi obraćati s poštovanjem. Ispred nas bilo je vozilo jedne nazovimo "političke elite"... Normalno da se njihova propusnica nije ni provjeravala. Pri povratku poliijski čamac je pripadnike te političke strukture brzo preveo preko vode. Valjda ne žedne!
    Ali, Bogu hvala, imali smo mi drugu misiju tamo. još uvijek je više onih koji skrušeno idu na otok, ne privlačeći pažnju na se, koristeći vrijeme iza mise za razgovor i druženje sa svojim svijetom. To je ono najdragocjenije u svemu....A i nađe se još uvijek pokoje janje za Gospi na dar

    avatar

    18.08.2007. (23:06)    -   -   -   -  

  • didi

    Slažem se s prethodnikom u vezi ponašanja policajaca na vrhu brine. Živim u Promini, doša sam sa propusnicom s vozilom ZG tablica, dotičnog policajca ne znam, nije me niti pogleda, skoro se ispričava šta me zaustavio. I bilo bi dobro da za sat vrimena nije doša prijatelj sa svojim vozilom ŠI tablica, također sa propusnicom, u prominskoj narodnoj nošnji (triba je nosit sliku Gospe Visovačke u procesiji) a virujte mi da na +35 stupnjeva u hlačama od sukna i troje rukava nije lako busom niz brinu, ako se već ne mora, isti policajac kaže otprilike: Ne´š ti tebe u nošnji, moga´ sam i ja obući generalsku odoru i tražit ko zna šta, ne možeš autom doli (!?) Dok ga je ovaj uvjerava da triba stić po tolikoj gužvi na otočić jer je promince u narodnoj nošnji pozvao visovački gvardijan, 3-4 auta prođoše, da im ovaj samo mahnu. Jasno mi je da će tzv. "politička elita" imati prioritete, ali onda na molu vidim aute njemačkih, austrijskih, BIH oznaka, pa se mislim zar je policiji svatko, ali baš svatko važniji, i prema svima se ponašaju uljudnije nego prema svome domaćem stanovništvu?

    avatar

    19.08.2007. (16:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...