Komentari

wizardlady.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • kikicarodjkica

    Čestitam!!! Fantastičan post!!!

    avatar

    17.08.2007. (18:19)    -   -   -   -  

  • mojobrok

    Uvijek me fasciniralo kako žene razmišljaju, očito je Bog bio muškarac, da je htio da i mi mislimo ne bi nas napravio takvima da prečesto razmišljamo donjom glavom, a kod nje nema puno filozofije, ide ili ne ide, daš, ne daš. Inače varijanta preljuba je u mnogim elementima slična kao i svjesno kršenje zakona u prometu, jer krivac si tek kada te ulove ili stradaš, a lako se opustiti i malo stisnuti po gasu, pa još uzbuđenje, iako se o glavi radi, ali svakodnevno smo svjedoci da se to ipak dešava. Ima nekih zemalja koje su u pogledu žena pravednije, tj. muškarac ima onoliko žena koliko može uzdržavati, a valjda na neki način i zadovoljavati. Zezam se. Ja svoju ženu nikada ne varam, zato što previše mogu izgubiti, prije svega, svoj mir, a zatim i mir u kući, lijep i skladan život, ali kada bi mogao bez kazne švrljati okolo, i jasno, kada ni žene sa druge strane ne bi imale nezgodnih posljedica svaki bi dan spavao sa drugom, baš kao što bi i najbolje jelo rado zamijenio i onim manje savršenim, jer promjena godi, i nije to strano ni mom djedu, ni mom praunuku, pa ni životinjama, ni mitološkim bićima, pa čak i samim Bogovima. Naravno da isto zadovoljstvo ne bi blagoslovio svojoj ženi, da sam dovoljno siguran u sebe možda u nekom drugom životu i bi, ali ovako neka je meni moj mir. Većina nas je licemjerna i kune se da nešto ne bi učinila, a zapravo i nije bila u dovoljno dobroj prilici, jer želja postoji htjeli je mi priznati ili ne, ali dobro, u svakom se slučaju slažem da za klasičan preljub kao i za obostrano konzumiranu ljubav uglavnom treba barem dvoje :)

    avatar

    17.08.2007. (19:26)    -   -   -   -  

  • it is of course possible to dance a prayer

    Hej, pa napokon si se vratila! Hvala ti na komentaru, pa da ti pravo kažem to mi i jest hobij... a fotkam samo kad imam inspiraciju! Sad sam se vratila iz Švicarske pa ću skoro i te slikice objaviti...

    avatar

    17.08.2007. (20:24)    -   -   -   -  

  • borgman

    Lov i lovina. "Muški" termini. Po meni možda ti nedostaje onaj krajnji korak. Sposobnost da izbaciš Brak kao oblik vezivanja. Isto tako vrijedi i za pojam "moj". Svatko je "svoj" bez obzira na papir. Ima svoje tijelo i glavu. Mogućnost razmišljanja i izbora.... promiskuitet postoji od postanka ljudi, samo su ga pritajili kroz godine crkvenog miješanja, i lažnog morala. A djeca? postoje primjeri i ovakvi i onakvi. Ima ih "savršenih" iz razorenih brakova, a ima katastrofalnih iz bogatih i sređenih obitelji. Utjecaj postoji, ali nije ključan! Ona pojava o kojoj pišeš je ipak novijeg datuma, cca. zadnjih dvadesetak godina. Zajedno sa razvojem ženskih prava i izjednačavanjem spolova, pojavio se soj "predatora" među ženama. Šefice, samosvjesne žene,manekeni/modeli/"krema", direktori-ce, su prvi put u mogućnosti iskazati sebe na taj način. "Sve nam je dozvoljeno, jer mi to zaslužujemo"!! Potrošački slogan, za potrošačko društvo. Žene koje su "progutale" vlastiti reklamni slogan i počele živjeti po njemu, kako bi se ostvario.
    Ono što je loše u tome vidim u brisanju emocija. Da bi živjela brzo, i radila efikasno, mora "operirati" emocije (iste one koje poslije pomažu u podizanju djeteta). I tako izbrisanih osjećaja, može raditi što pomisli, ali s druge strane, onda nedostaje osjećaj nagrade. Ostaje samo praznina. Slično ovisnostima.... dakle, možda se jednostavno to može nazvati još jednom "ovisnošću" žene koja želi biti muškarac (zapravo neopterećena svojom spolnošću i genetikom) :-(

    avatar

    18.08.2007. (08:21)    -   -   -   -  

  • edo

    Mislim da je sve u sirovim strastima, instiktima razmnožavanja i onome što ljude čini ili nečini ljudima - u svijesti i inteligenciji. Ostalo je sve prazna filozofija. Pozdrav! ;)

    avatar

    18.08.2007. (10:31)    -   -   -   -  

  • wizard lady

    @kikicarodjkica, stvarno tako misliš? Pa..hvala ti. :)
    @moj obrok, razmišljaš zdravo razumno to se kod tebe baš vidi.Tvoja usporedba sa prometnim propisima kad razmislim zaista i je najsličnija ovoj cijeloj priči, mada ja osobno ih često puta kršim-dok me ne ulove :)) neke od tih propisa smatram totalno bezveznima kao npr. dozvoljena vožnja uz zavojit strmi brijeg 30 na sat - kako ću se popest na taj brijeg sa 30/h? Često mi i smetaju oni koji svoju brzinu prilagođavaju prometnim znakovima-ogrničenjima- ja ju najčešće prilagođavam prometu...itd. I da volim brzu vožnju-tamo gdje je to moguće ostvariti. Ima li tu sad neke simbolike, ne znam, ne vjerujem.Dakle tvoja usporedba ima sličnosti ali nekako ipak nije ista stvar u pitanju. Cijenim to što nikad ne varaš svoju ženu i to što priznaješ da (kad ne bi bilo posljedica ni s jedne ni s druge strane za takav čin) bi uživao u različitim "jelima" ali to tada i ne bi bila prevara što je po meni sasvim ok.Ima puno otvorenih brakova koji žive na način da dogovorno švrljaju...to je njihov način života i to je ok ako vrijedi za obje strane isto, mene najviše ljuti to što je često puta muškarcima dozvoljeno sve a ženama ništa...mislim nije li to isto tako licemjerno i bešćutno. Ili čemo si biti vjerni ili nećemo - po meni tako stoje stvari. Ne znam, nekako mi sve ostalo nije fer. Molila bih te samo(ako želiš naravno) da mi otkriješ tajnu kako ti je to uspjelo? Mislim, ostati vjeran svojoj ženi, što je to što ti imaš u glavi, srcu, ne znam gdje, da si ipak odolio toj napasti, ili se nisi nikada ni dovodio u takve (ne)prilike? Ili? Čisto da dokažemo da se bez prevare može.
    @the power of magic, jedva čekam nove fotke ;)
    @Borgman's cube, mislim da predatorice nisu samo među šeficama, direktoricama i sl. mislim da ih ima svugdje u svim slojevima a najviše sam primjetila ( što je možda začuđujuće) da ih jako puno ima upravo među najvećim vjernicama, odnosno ženama koje istiću svoje katoličko znamenje i sl. to mi je saznanje bilo dosta nevjerojatno. Mala nevina janjad često puta ispadnu zločesti vuci. Ili pak među onim ženama koje imaju dosta problema sa zdravljem, ne nekog očitog nego nekog kroničnog, često puta neizlječivog ( pri tom ne mislim na spolne bolesti). Pitaš se od kud to znam? Pa eto imam neke svoje izvore.Naravno ne spadaju sve predatorice u te dvije skupine ali one su mi nekako one za koje čovjek možda nikada ne bi rekao, zato mi je ta cijela priča i na neki način zanimljiva.Ma zapravo htjela bi doči do nekog univerzalnog psihološkog profila takvih žena ali mislim da je to pomalo nemoguće. Inaće, slažem se sa tvojom tvrdnjom da je svako "svoj" ali zar zbog toga možemo bezglavo raditi što god poželimo?
    @E.P., nekako si mi malo kontradiktoran ili ne shvaćam što zapravo želiš reči. Možeš li mi to malo pojasniti?

    avatar

    18.08.2007. (13:11)    -   -   -   -  

  • Njofra

    nikada se ne zna ko je lovac, a ko lovina

    avatar

    18.08.2007. (15:55)    -   -   -   -  

  • mojobrok

    Jedna poznanica psihijatrica mi je rekla da je moja debljina reakcija na napast od žena i nesigurnost u svoju čvrstoću karaktera, ali ja to nikada nisam htio prihvatiti na taj način. Mislim da je kombinacija zdrava razuma i nesebične ljubavi ono najviše što čovjek može postići u životu, i to je uglavnom odgovor na tvoje pitanje :)

    avatar

    19.08.2007. (00:01)    -   -   -   -  

  • *Pahuljisa...

    Evo rekla si da se javim, kada dođem...
    JAvljam se...
    Usput,imam novo nešto...
    NAiđi...
    I da,fenomenalan post....

    avatar

    19.08.2007. (01:05)    -   -   -   -  

  • wizard lady

    @1njofra, i to je istina :)
    @moj obrok, hvala ti na odgovoru, i ja vjerujem da su zdrav razum i nesebična ljubav ono što nas spriječava da ne podlegnemo takvim prilikama u životu, ali rijetki su takvi koji to ipak neće učiniti.
    @rea, hvala

    avatar

    19.08.2007. (12:26)    -   -   -   -  

  • kikicarodjkica

    naravno da tako mislim! I bez Višnjića, Vlatkice i ostalih to je tema o kojoj sam dosta razmišljala.... hm.... e sada kada bi počela pisati o svojim mišljenjima nebi mi bilo kraja pa ću jednom pući post o tome na mom blogu! Pusa

    avatar

    19.08.2007. (13:58)    -   -   -   -  

  • vampiregirl

    post je suuuuuuper...
    Stvarno!
    Nisam ti dosad ostavljala komentare, ali svejedno...
    Super blog!
    P.S. Jedno pitanje:
    kako se stavljaju slike na blog?
    Znam da je pitanje početničko, ali ja to i jesam... Često čitam blogove, ali prvi put imam svoj...

    avatar

    11.06.2008. (09:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...