Komentari

laughinggranny.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • ohimesama

    prije citanja ove stabljike su me asocirale na zmije. bas sam se prepala kad je i haiku tako zazvucao. samo sam ocekivala zmiju na slici.hah.
    ona slika, ispod, puza je prekrasna, i haiku je predivan. obozavam puzeve. tako su simpaticni i zanimljivi.

    avatar

    15.08.2007. (01:33)    -   -   -   -  

  • Dor

    S obzirom na ono joj krajnje minuciozno pojašnjenje o puževu (čak!) nabacivanju, ovoj su našoj osebujnoj poetesi, posebno na planu haiku poezije, sva čula u punoj funkciji kad je riječ o svemu, ama baš o svemu što je priroda sâma i sve ono što je okolo nje! A to nedvojbeno dokazuje i u ovom svom najnovijemu haiku. Ona i vidi i čuje tišinu, mada joj haiku počinje: „niti glasa“. Zakleli bismo se da je to tako!
    No, ako taj ili bilo kakav glas nije rezultat čekića, nakovnja i stremena u njenom uhu, nitko nas ne može razuvjeriti da naša poetesa, onda, ne čuje – slutnjom; da, upravo slutnjom čuje i onaj daleki zmijin šušur, i to bez obzira na konstataciju: „samo još zmijina / odsutnost“. Dovoljno je da je samo spomenula ovog božjeg gmižućeg stvora, on je već, u našoj percepciji, tu, u brlogu, odmah ispod lišća! Jer, zmija je nelagoda i strah i dok spava ...
    Zaključili bismo: atmosfera je u ovom haiku nabijena krajnjim oprezom i napetošću, pa je strah razrogačio oči i ispunio nam srce - bubnjevima!

    avatar

    15.08.2007. (14:23)    -   -   -   -  

  • piskaralo Tixi

    tišina je glasnija od suza tikvica...

    avatar

    15.08.2007. (21:01)    -   -   -   -  

  • laughing granny

    Ne znam koliko je to važno mojim dragim komentatorima, ali radilo se o stvarnoj zmiji - o smuku, ili kravosasu, najvećoj evropskoj zmiji. Ovaj je bio dugačak oko 1,5 metra: gledali smo se dugo vremena, ali foto-aparat je nažalost stigao prekasno, upravo kad je zmija odlućila tiho, tiho, elegantno odvijugati svojim putem. Znala sam da nije otrovnica i nisam se bojala, samo sam mislila kako si želim njenu sliku na mom blogu...

    avatar

    17.08.2007. (00:32)    -   -   -   -  

  • Ped Ietkir

    Mi cemo se boriti za deset ljudi ', i da je pozar na dvije puske wholesale refurbished laptop

    avatar

    22.09.2009. (19:35)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...