Komentari

konzervativni.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • HSP Osijek

    Nisam nešto previše proučavao Stjepana Radića, ali definitivno znam više od onoga što se može naći u školskim udžbenicima. Gledajući njegov život i djelo on je bio desničar - konzervativac - a ovi njegovi današnji sve to razj...še

    avatar

    14.08.2007. (13:17)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Eto, Konzervativni želim vjerovatida je opis bloga tvoje djelo. Ako je to doista tako, moram priznati da si se (možda samo prividno) transformirao u bolju osobu. Upravo se o tome i radi; čovjek treba težiti ka promjenama. Tradicija, ako je se shvaća dogmatski i bezuvjetno, zatupljuje, jer ne dozvoljava manevre vlastitoj volji, pa stoga koči napredak. Autoritet, pa tako i tradicija, trebali bi biti samo početni smjerokaz razvoju slobodne volje. U tom smislu sasvim podržavam Božje zapovjedi (4-10), no isto tako smatram da su ti principi jasni i sami po sebi.
    Uglavnom, bilo kako bilo ili si se promijenio, ili imaš mentora koji je mnogo tolerantniji od tebe. Te su promjene u svakom slučaju pozitivne, jer i ako si našao nekoga ze savjete, to je samo znak da se povećala razina tvoje samokritičnosti.
    Nemoj se ljutiti što si prisvajam dio zasluga za tvoj preobražaj, jer ipak je to ljudski!

    avatar

    16.08.2007. (13:54)    -   -   -   -  

  • Anara

    TUKOKO (tupava kokoš); teška srca javljam se sa molbom da ne posustaš, ti si moja mjera blesavosti i teško da ću nači zamjenu za ovu jedinstvenu mjeru! Imaš nevjerojatnu podršku od Bozanića do mene, od velikog krščana do anarhiste. Ma tko to danas može? Ma samo tvoja velikost, zato budi svoj i samo konzerva, TUKOKO... Daj se vidimo? Želim vidjeti sliku blesana svih blesana. Bum ti napravil portret. Objaviš sliku? Ajde, ne budi skroman... Pa mi smo svi uz tebe kak velikoga vođu i vučitelja! Buš? Daj! Bum!

    avatar

    16.08.2007. (17:51)    -   -   -   -  

  • Helada

    Osobno mi se čini da je govor Ivana Kukuljevića Sakcinskog važniji, ali cijenim tvoje mišljenje. Anara, kako anarhist može drugom čovjeku reći da je tupava kokoš? Nije li vrijeđanje neistomišljenika u suprotnosti s anarhijom?

    avatar

    17.08.2007. (03:13)    -   -   -   -  

  • Indulgence

    ...optuzujes nekoliko stotina tisuca svecenika koji rade svoj posao.to bi bilo isto kao da zbog tebe budale optuzim sve ateiste da su kreteni,zato jer si ti tako ogranicen.ne pada mi napamet jer znam da ti niti si ateista niti si intelektualno potkozen da bi mogao polemizirati o dubinskim stvarima...

    iz komentara na ateizam.blog.hr

    biti konzervativan znaci biti ogranicen inhibicijama tradicionalnih vrijednost, nametnutih pravila i viših autoriteta

    avatar

    18.08.2007. (19:37)    -   -   -   -  

  • Anara

    Helada, ako gluposti prevazilaze svaki postulat razuma onda se ne radi o neistomišljeniku već o spodobi koja je zaostala u razvoju. Ja sam ga čak unaprijedio prvo je bio praživotinja, ameba, a sada je dogurao do kokoši! Svaki anarhist ima svoju ludu (veliki je ponuda na tržištu!) - moja je Konzerva! Prije svega nema anarhiste koji se upušta u dijalog bez dijalektičke artikulacije. To je kod Konzerve nepoznanica! Zašto da životu kokoši dam veće značenje nego što takav život jest! Nema zaobilaznice: ak je neko tup i glup onda ga treba držati tupim i glupim. Za desničare nema pomoći još niko od njih nije napredoval ama baš u ničem, ali su zato vlekli u ambis sve koji su drukčije mislili! Misliš da me Konzerva ne bi strpal u tamnicu da ima vlast. Pogledaj malko u prošlost! A ja njemu to ne bi učinil, dapače, dal sam mu status lude i još kokoši, pa nek kvoca kad drugo ne zna! A i zabavlja me takav tupan!

    avatar

    19.08.2007. (00:33)    -   -   -   -  

  • Helada

    Ne vjerujem da bi te strpao u tamnicu. I ja sam anarhistica pa čovjek sa mnom uljudno razgovara.

    avatar

    20.08.2007. (01:21)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    helada kada imas suvise mali kvocijent inteligencije poput anare onda je naslov "desnicar,ljevicar,anarhist..." samo bezupjesno pokrivalo....da sam odgojen u anacionalnom,ateistickom duhu sasvim sigurno bi argumentiranije,dosljednije i energicnije branio svoje stavove od smokljana poput anare i sl.
    zapravo cine najmanju uslugu svojim anarhistickim istomisljnicama jer deklarirajuci se anrhistima anara i slicni izazivaju podmjeh konzervativaca,a stid ljevicara.
    helada pozdrav tebi!

    avatar

    20.08.2007. (17:31)    -   -   -   -  

  • pa3ot

    ˇPokoj dusi naseg velikana.

    avatar

    16.09.2007. (22:52)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Tko je bio, u stvari, Stjepan Radić? Volio bih da malo o tome pišeš... ne kažem ništa loše o njemu, ali ne mislim kako trebamo političare uzdizati u nebesa... a on je, u prvom redu, bio političar.

    avatar

    12.11.2007. (16:05)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Eh da, nijedan govor nije dramatičan. Dramatična je izvedba.

    avatar

    12.11.2007. (16:05)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...