Komentari

slobodamisli.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Funky Momak

    imaju pravo prisluškivanja stranaca samo kada se koriste njihovom opremom, ali kada se sjetimo da se googleovi i youtubeovi serveri nalaze u sad-u...

    avatar

    13.08.2007. (19:11)    -   -   -   -  

  • sloboda misli

    Novi zakon im je dao pravo prisluškivanja bilo kojeg stranca na teritoriju SAD-a, i to ne da je moguće bez ikakvog naloga, već podliježe čisto subjektivnoj procjeni agenta.

    avatar

    13.08.2007. (21:34)    -   -   -   -  

  • Ateizam

    Katastrofa! Sva sreća da nikada nisam htio posjetiti tvorevinu zvanu SAD, pa me se taj zakon niti ne tiče. Osobno mi je drago da taj zakon postoji, jer vjerujem da su SAD toliko jake da se mogu srušiti samo iznutra, a tome se nadam kao i većina ljudi na Zemlji. Terorizam je samo termih kojeg koriste oni koji imaju medije, jer kako nazvati sve američke osvajačke ratove poslije II sv. rata? Što je to ako nije imperijalizam?

    avatar

    16.08.2007. (13:38)    -   -   -   -  

  • sloboda misli

    @ateizam.
    Imam podosta kontakta s ljudima koji su tamo ili su tamo živjeli i trezveno razmišljaju. Iako ništa nije crno-bijelo i SAD kao društvo i država imaju i svojih stvarno svijetlih točaka, ukupna ocjena ljudskih prava je danas na nivou SSSR-a, DDR-a ili Rumunjske '70-ih godina (koliko god to izgledalo nevjerojatno).
    Ono što su definitvno doveli do apsurda je poistovjećivanje građanskih prava bogatog građanina SAD-a s ljudskim pravima prema povelji UN (i općenito prema nekakvim humanim mjerilima).
    Gle, ja sam savršeno svjestan da idem tražiti vizu za SAD da bih na sebe navukao posebnu pažnju (a pitanje da li bih ju uopće dobio). ECHELON radi jako dobro i moje kritičko pisanje o SAD-u me sigurno uvrstilo na njihove liste "osoba opasnog razmišljanja" (bez brige, o tebi to misli Vatikan). Za njih, ja sam potencijalni terorist jer otvoreno napišem što ne valja (kao što sam u doba SFRJ bio "unutarnji neprijatelj" jer sam kritizirao negativnosti).

    avatar

    17.08.2007. (12:13)    -   -   -   -  

  • ozbiljnozanimljivo

    «Ona (druga Zvijer-lažni prorok) čini da svi – mali i veliki, bogati i siromašni, slobodni i robovi – udare sebi žig na desnicu ili na čelo, i da nitko ne može ni kupiti ni prodati ako nema udaren žig: ime Zvijeri ili broj njezina imena. Ovdje treba pronicavosti! Tko je prodoran, neka odgoneta značenje broja Zvijeri. To je, uistinu, broj čovjeka: njegov broj je broj 666.»
    Ovako Knjiga otkrivenja govori o Antikristu, kojega mnogi smještaju (zbog imena Antikrist) na istok i smatraju ga istočnjakom. No, prema ovom citatu, broj bez kojega nitko neće moći ni kupovati ni prodavati osmišljen je na razvijenom zapadu. Sada već postoje kodirani svi proizvodi (sa brojem 6 na početku, u sredini i na kraju svakog koda) a kodovi se počinju ugrađivati i u kućne ljubimce kao uvertira za ugradnju u ljude. Također, i ovi zakoni su priprema javnosti za buduću apsolutnu kontrolu nad ljudima.

    avatar

    19.08.2007. (12:37)    -   -   -   -  

  • borgman

    u toj priči postoji i još jedan segment. Nije vezan samo za ljudska prava, Prvi znak je bilo smjenjivanje šefa policije i šerifa koji su bili "odgovorni" za pogibiju članova sekte u Teksasu koja se zabarikadirala na farmi. Bili so okrivljeni kako nisu upotrijebili "nova oružja". Upravo ta tehnologija, koja je sada već u upotrebi (Hrv. vojnik je prošle godine pisao o njima), je stvorena za borbu sa masama. I sada malo "zavjere". Za razvoj novog oružja je trebalo skoro 10-ak godina. Znači li to kako su planeri već tada pretpostavili kako njihova zemlja treba postati "policijska"? Kada misli krenu tim putem... onda okus postaje gorak :-(

    avatar

    20.08.2007. (21:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...