Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • šlagerpevač

    Previše sam popio da bih bio dovoljno skoncentriran da prokomentiram ovaj post.

    avatar

    11.08.2007. (18:15)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Imaš dolje jedan pitkiji, komentiraj taj.

    avatar

    12.08.2007. (01:18)    -   -   -   -  

  • odmak

    Potpuno se slažem sa Ivanom Lovrenovićem. Čovjek o drugome može misliti što ga je volja, ali tamo gdje se mora živjeti jedan do drugog treba razmišljati na Lovrenovićen način. Kuljiš se ludira. Inaće mi nije simpatićan, iako ga čitam, ali što ja sve ne čitam, prezir koji ne može suspregnuti prema svemu i svaćemu. Šteta jer vidi i poznaje stvari.
    Žao mi je zbog nepromišljenog slavlja. To islamu ne treba. ali stvari su otišle predaleko. Teško je, poslije poslijednjeg rata, skupljati krhotine i ponovo sastavljati kakav takav suživot. Gospodinu Lovrenoviću u tom smislu svaka podrška.

    avatar

    12.08.2007. (12:52)    -   -   -   -  

  • vilenjak

    Na prvi pogled sam se i ja zgrozio nad turskim sletom. Ali dajmo pogledati istini u oči: ako hrvati i srbi, a uostalom i velike nacije, mogu slaviti svoje izmišljene praznike i velikane, zašto to ne bi mogli i bošnjaci? Pa hrvati slave kralja tomislava koji uopće nije postojao, srbi nemanjiće koji su bili male katoličke velmože sa pravoslavnim podanicima, pa zašto da onda i bošnjaci nešto sebi ne izmisle? ne budimo uskogrudi.

    avatar

    12.08.2007. (15:00)    -   -   -   -  

  • markiz

    Istina, ako vilenjak kao pripadnik prokazivačke manjine može slaviti Dan konjoglavaca svakog drugog u mjesecu, pa zašto tamo neki muslimani ne bi mogli malo feštati?

    avatar

    12.08.2007. (16:50)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Na prvi si se pogled zgrozio, a onda si ipak našao načina da živiš s tom činjenicom: s jedne si je strane onestvario, doživio kao bošnjačku izmišljotinu, a s druge si odmah pronašao za ovu prigodu izmišljenu hrvatskosrpsku krivicu, jer, k vragu, nikako se ne uklapa u ovaj novi regionalni poredak ideja da bi i muslimani mogli nečemu biti krivi, da bošnjaci, kao Jugoslaveni, nisu moralno intaktni i ujedno jedini pobjednici posljednjeg balkanskog rata! Čuj, ja zaista ne znam kada i gdje Srbi slave Nemanjiće, no poricati srpsku povijest zaista je teži duševni problem: ja znam da ti takavih problema nemaš, pa ne znam zašto i njih sada prigodno izmišljaš. Ne znam ni što Hrvatima danas nedostaje: pa u ovoj zemlji više nije dopušteno biti drugo do "građanin", što je ovdje iz nekog čudnog razloga istoznačno s "biti anacionalan", štoviše sasvim je de rigeur eksplicitno odricanje od svake nacionalnosti osim jugoslavenske, koja se skriva iza zahtjeva za navlastito regionalno shvaćenim građanstvom, pa me baš zanima što to Hrvati danas čine a što svojim nacionalnim prkosom provocira okolne narode i nacije? Thompsonov koncert? Pa Thompson radi za opći red stvari, za državu i regionalne dizajnere: dok je Thomsona i njegovih gumna uvijek se može Hrvataima oduzeti riječ, a usput im je moguće predbaciti genuino ustaštvo. Za te potrebe HRT emitira sasvim fikcionalni koncert, light verziju, lišenu njene supstance: ustaških kapa na svakoj usijanoj glavi u prva tri reda koncerta, dok se na zahtjev veleposlanika Izraela odgovara revizionističkim ispadom članice Vijeća HRT-a, koji potom umjesto osude dobija prostor dnevnopolitičog kurioziteta! Tako uostalom i mora biti: da bi udbaši i dalje opravdavali svoju neminovnost, neophodan je raison d'etre, a to su uvijek zahvalne – ustaše! Sankcionirati Thompsona i zabraniti ovakve koncerte, tja, pa to bi bilo kontraproduktivno! Samo ovakav Thompson radi za našu stvar: za građansku Hrvatsku, koja je građanska koliko i Khazastan, pa i nešto manje: niti je zemlja vladavine prava, niti je pravna država, niti su u njoj ljudi ravnopravni, nego je država nastala na pljački, otimačini i korupciji koju par stotina pljačkaša mahom udbaške prošlosti nikako ne želi sankcionirati, budući da bi morali pohapsiti – sebe! Dakle, iz perspektive takve Hrvatske nije nemoguće ipak primjetiti: taj "turski slet" sama je srž bošnjaštva! To je Zetra, zelena transverzala, o kojoj se govorilo još u vrijeme kad su naši očevi bili u našim današnjim godinama. Ne znam čemu i to poricati, Vileni?

    avatar

    13.08.2007. (00:54)    -   -   -   -  

  • grga čvorak

    Dragi Nemanja, vidi broj na tvomu kaunteru, naježio sam se i otišao čitati E.T.A.(W) Hoffmana... His work influnenced among others Carl Jung and Sigmund Freud.
    --The Pope was silent for a few moments. Then he continued with a serious expression:
    --"What if Nature were to follow in the realm of the spirit the physical law by which an organism can only reproduce its own kind; if propensity and desire, like the in-dwelling power which makes the leaves green, were to be handed down from father to son, obliterating free will? There are whole families of robbers and murderers. This would then be the original sin, and eternal, ineradicable curse on a guilty house, for which no sacrifice could atone."
    (from The Devil's Elixirs, 1963, trans. by Robert Taylor)

    He recognized that he would never be a great composer, so he turned to writing. In 1813 he had written on Beethoven: "Beethoven's music sets in motion the lever of fear, of awe, of horror, of suffering, and awakens just that infinite longing which is essence of romanticism." These same themes became central in his literary works.
    "It is the most romantic of all the arts - one might almost say, the only genuinely romantic art - for its own sole subject is the infinite." (Hoffmann about music)

    'Ritter Gluck' (1809) was Hoffmann's first weid tale. It juxtaposed interpretations of madness and possession in a musician who believes that he is the composer Gluck.

    Za veliko guštanje:LEBENS-ANSICHTEN DES KATERS MURR NEBST FRAGMENTARISCHER BIOGRAPHIE DES KAPELLMEISTER JOHANNES KREISLER, 2 vol., 1820-21 - The Life and Opinions of Kate Murr (...)

    avatar

    14.08.2007. (14:23)    -   -   -   -  

  • cveba

    ..ajd Nesho, zvjezdice mu i sunasce poljubim, makni vishe onu facu od gore, vrati nam Talking Heads i male Gatshlycrumbs - napasti pod kishobranom, ako kanish izbivati, ti prego meni za ljubav nadasve .

    avatar

    14.08.2007. (20:17)    -   -   -   -  

  • cveba

    P.S. i vidis, meni se postojano cini da je goli Sarovic bio izasao na duplerici, to je bilo tako jako davno, poslije je pao mali Franicevic..moguce da sam pobrkala ?

    avatar

    14.08.2007. (20:33)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...