Komentari

borut.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • slatko grko

    Ne moram ni pitat, vidi se da ste se dobro zabavljali.Vama nije dosadno.

    avatar

    10.08.2007. (20:23)    -   -   -   -  

  • Mimi

    Drago mi je zbog Vas!
    I usput bih Vas zamolila za podrsku...
    Hvala unaprijed i srdacan pozdrav!

    avatar

    10.08.2007. (21:05)    -   -   -   -  

  • mojobrok

    Osmjeh je zapravo pozdrav i pjesma istovremeno :)

    avatar

    11.08.2007. (00:24)    -   -   -   -  

  • more~snova

    oo, i kod vas se pivalo. bravo, jedva cekam vesnin izvjestaj.
    jel pala koja i dalmatinska pisma? pozdrav sa sjevera

    avatar

    11.08.2007. (14:16)    -   -   -   -  

  • Sefica

    Pa, super!

    avatar

    11.08.2007. (14:19)    -   -   -   -  

  • borut

    vesna
    kazati da netko uziva u dobroj glasbi, je za mene sjedeti u udobnoj fotelji , sa knjigom ili rucnim radom u rukama u sobi punoj muzike. Volim biti sama sa sobom i muzikom. Volim muziku, volim prepletanje nota, kao sto slova cine rijec i stvaraju misao tako isto dozivljavam muziku sa razlikom da su mi rijeci negdje blizu povrsine, a muzika ostaje puno dublje u meni.
    Ovo nije bilo samo moje uzivanje. Ja bih to nazvala happeningom, ali ne u smislu rijeci zbivanje/dogadjanje vec bi pocela od porijekla rijeci znaci od happy sto je u prijevodu sretan , zardragan, zadovoljan. E ovo je bilo bas takvo vece. Kako na moju veliku zalost nisam bila mogla biti na nastupu u Tel Avivu, za kojega su mi slusaoci rekli da je rijetko ponovljiv uspijeh, a sudionici kojima se pridruzila sva publika bili su vise nego zadovoljni. Zadovoljstvo se prenjelo do dugo u noc.
    Bila sam na koncertu u Jeruzalemskom teatru. To je bilo zavrsno vece 21. ZIMRIJE, odnosno zavrsno vece dvotjedne suradnje i zajednickog vjezbanja (radionica?) zborova iz mnogih zemalja, medju kojima je Hrvatsku zastupao zagrebacki zbor Lira, kojemu ovo nije bio prvi nastup u Izraelu. Publika ga sijeca jos iz dana kada je nosio naziv zbor Mosha Pijade.
    Idejni zacetnik Zimrije je legendarni gradonacelnik Jeruzalema pok. Ted Kolek, a medju prisutnima bila je i gospodja Ester Herlitz, jedna od prvih diplomata Izraela, te dugogodisnji organizator i vodja Zimrije, a sada njen pocasni predsjednik. Na ovogodisnjoj Zimriji sudjelovalo je oko 250 sudionika.
    Na zavrsnoj veceri nisu nam se predstavljali pojedini zborovi, vec su u prvom dijelu nastupali pomjesano sudionici svih zborova pod dirigentskom palicom dirigenata iz Svicarske, koji je u "svoj" zbor vec na samom pocetku ukljucio i publiku, koja se dobro snasla i uskladila sa pjevacima na pozornici.
    U izvodjenju Hendlove skladbe Israel in Egipt uz pratnju Jeruzalemskog Baroknog Orkestra pod ravnanjem dirigenta Davida Feldmana, Mjesani zbor (iz vise raznih zborova) vodio je Andrew Parrott iz Engleske.
    Nakon toga na programu je bilo izvodjenje Puccieve Messa Di Gloria u izvodjenju Kamernog Orkestra Kibutza sa dirigentom Volkerom Hempflingom iz Njemacke i"Mjesanim" pjevackim zborom.
    Na koncu prvog dijela programa Nastupio je "Mjesani zbor" sa Gospel muzikom u Chicago stilu pod vodstvom dirigenta Walter W. Whitmana koji su publiku digli na noge, u punom smislu te rijeci, te se dvorana pretvorila u plesno-pjevacku. Osim pjevaca nasega zbora nastupali su i vokalisti iz USA koji su nam priblizili i originalan nacin izvodjenja svoje muzike.
    Nakon programa, sa sudionicima iz Hrvatske, njihov uspijeh i zadovoljstvo podjelila je odpravnica poslova Veleposlanstva Republike Hrvatske u Izraelu gdja. Duska Paravic, nazvavsi clanove Lire, najboljim ambasadorima Hrvatske!!!

    avatar

    11.08.2007. (18:24)    -   -   -   -  

  • BalkanBoy

    opaaa muzikanti ol d vej from kroejšaaa

    avatar

    12.08.2007. (12:21)    -   -   -   -  

  • rU

    tek osmjeh happening pretvori u - sretno zbivanje.

    a susret ljudi koji pjevaju i osmjehuju se ... to je zbilja sretan događaj.

    avatar

    13.08.2007. (07:55)    -   -   -   -  

  • PAPA

    pozdrav iz os

    avatar

    13.08.2007. (13:02)    -   -   -   -  

  • Klara

    Vesna, vidim da je bilo prekrasno, šteta što ovaj tvoj tekst nije u postu, a zbora se dakako sjećam, i Emila Cosetta također

    avatar

    14.08.2007. (12:10)    -   -   -   -  

  • blaster2007

    :)

    avatar

    17.08.2007. (04:58)    -   -   -   -  

  • Lira

    vesna, izvrstan izbor fotografija s koncerta u Jeruzalemu i vrlo lijep komentar uz to. Prema posljednjoj slici rekoa bih da ste se uspjeli i druziti nakon koncerta! Btw, ona gospođa u poluokretu na slici je Esther Herlitz, predsjedateljica Zimriye, ako sam u pravu, od samog početka, još 1953.

    avatar

    17.08.2007. (12:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...