Komentari

kickboxing333.blog.hr

Dodaj komentar (27)

Marketing


  • Koogla

    "...sam sportaš (mnoge sam vidio da su ljeto proveli radeći preko učeničkih i studentskih zadruga ne bi li si priuštili sedmodnevni izlet u npr. Portugal)..."

    netko tko je trenirao kickboxing ili radio sezonski posao teško da bi ikad napisao ovakvo nešto

    avatar

    07.08.2007. (12:59)    -   -   -   -  

  • VALI

    Poštovani, više nego zahvaljujem na opširnom i edukativnom odgovoru.
    Vali

    avatar

    07.08.2007. (14:05)    -   -   -   -  

  • hans

    Ma slažem se ja s konstatacijom da HKBS nema novaca ( daj Bože da ga jednom bude ) da plati sve svoje reprezentativce. Jedino s čim se ne slažem je to da nam se događa da na velika natjecanja tada odu i neki kojima tamo nije mjesto jer im tata ili netko drugi može to platiti, a kod kuće ostaju oni koji su svojom kvalitetom to zaradili. Popunjavanje kategorija samo da bismo ih popunili ne vodi ničemu.
    Isto tako mislim da bi Savez kao naš morao iznaći modus juvendi da plati svoje suce koje želi vidjeti na jednom takvom takmičenju, jer morate priznati da je suludo da jedan sudac na jednom takvom takmičenju predstavlja HKBS a istovremeno mora snositi sve troškove. Ako je savezu u interesu ( a mislim da trebalo biti ) da sa sobom vodi svog suca tada mora pronaći način da tom sucu plati i troškove.

    avatar

    08.08.2007. (15:23)    -   -   -   -  

  • znalac

    znaci (eventualno izuzmimo A skupinu) ide ko ima para, a ne najbolji. Ako platis- ides, bez obzira na to sto u drzavi postoji netko bolji od tebe u tvojoj kategoriji, a on si to ne moze prijustiti. Bolje bi SIGURNO bilo da ide mala skupina kojoj je sve placeno, tako bi se svi trudili da upadnu u tu skupinu i rezultati bi bili i veci. a ne, ide ko hoce, ko si moze platit. vise se ni ne zna ko pije ko placa, a kickbox reprezentativca je mali milijun. reprezentacija viš ne znaci aj se ti trudi, nego skupi pare pa ides. kickboxing DEFINITIVNO u padu naspram ostalim borilackim sportovima.
    SRAMOTA

    avatar

    08.08.2007. (22:52)    -   -   -   -  

  • Kaktus

    Slažem se sa konstatacijom da nema novca, ali ja bi je preoblikovao u ( ima novca ali nema dovoljno za sve ).
    Činjenica je da je Portugal daleko i da treba puno novaca. Iz tog razloga mnogi koji to zaslužuju neće biti tamo. Činjenica je i da naš sport ima puno disciplina i puno kategorija, pa je logična posljedica da ima i puno prvaka i još više kandidata za reprezentaciju. Kada bi to sve stavili na papir i pomnožili sa cijenom nastupa dobili bi nevjerojatan broj. Pokušajte, ali se nemojte iznenaditi,... Samo mala računica, uzmimo mlađe kadete. 14 kategorija u semi kontaktu - 14 prvaka - oko 90.000 kuna, stariji kadeti 16 kategorija - dvije discipline - 32 prvaka oko 210.000 kuna, juniori 16 kategorija - 4 kategorizirane discipline - 64 prvaka - oko 420.000 kuna, seniori isto 64 prvaka - još 420.000 kuna. Treneri, izbornici, suci i dužnosnici - oko 60-ak - 350.000 kuna. Sve je ovo nekakva gruba računica koja kaže - za samo jednog člana po kategorijiama u reprezentaciji nama treba za ovogodišnja prvenstva oko 1.450.000 kuna. Jesam li se zeznuo negdje? Možda u broju kategorija, sitnica. Jedino je manja cijena za Beograd, ali umanjimo to za 100.000, pa dodajmo još K-1 koji bi po meni trebao spadati u kategorizirane discipline, zatim nepotrebne ali i nezaobilazne glazbene forme ( meke i tvrde sa oružjem i bez oružja u svim uzrastima ), i aerokickboxing bez stepa sa stepom ekipno pojedinačno, mješano, sa svojim prvacima u svim uzrastima, i šta smo dobili ? 2.000.000 kuna ili još i više. Mislim da raspolažemo sa 200.000-300.000 kuna za prvenstva, ne znam točno.
    Da, kickboxing je sport koji zahtijeva duboki džep i beskonačno ulaganje bez jamstva povrata i na to se svi trebamo priviknuti. Kapitalizaciju ulaganja možemo očekivati jedino sa vrhunskim rezultatima u seniorskom uzrastu, i to samo ako to naša lokalna zajednica bude htjela prepoznati...

    avatar

    09.08.2007. (00:01)    -   -   -   -  

  • SP nije bitno

    zatim nepotrebne ali i nezaobilazne glazbene forme ( meke i tvrde sa oružjem i bez oružja u svim uzrastima ), i aerokickboxing bez stepa sa stepom ekipno pojedinačno, mješano, sa svojim prvacima u svim uzrastima, i šta smo dobili ?
    Opet pljujemo po neborbenom sektoru,a to nije lijepo
    sjeti se onih medalja sa zadnjeg nastupa recimo Zadar koliko ono zlata odnesoše PLESAČI?Koliko ono godina u prosjeku imaju "nepotrebni"?I da nažalost neće svi u Portugal,jer i za one koji su kategorizirani od HOO neki gradovi nemaju sredstva za potpore.........da ne duljim sve mi ovo smrdi kao i igre oko Zadra prošle godine.

    avatar

    18.08.2007. (21:55)    -   -   -   -  

  • Sanja

    Tako je Rudolfe.

    avatar

    20.08.2007. (13:44)    -   -   -   -  

  • SP nije bitno

    Sanja,Stvarno nisam Rudolf,vjerovali ili ne.Ali jesam netko drugi i neke me stvari smetaju.Uostalom pričalo se o tome podosta,ali klinci su opravdali sve svoje nastupe ma koliko to nekome smetalo.Glazbene forme i aero su budućnost kod nas u svjetu je to sadašnjost.Neke će stvari izaći iz sjene s vremenom a neke..........ma neda mi se više laprdati...

    avatar

    24.08.2007. (00:16)    -   -   -   -  

  • hans

    Istina je da GF i Ak nemaju isti status kao borbene discipline, što je po meni i logično. Zamislite pridbu na kojoj bi nastupili samo plesači i u isto vrijeme priredbu sa pravim borcima. Nagradno pitanje : Koja bi priredba bila posječenija ?

    avatar

    25.08.2007. (09:38)    -   -   -   -  

  • SP nije bitno

    Tu se svakako možemo složiti,ne dvojimo sad o popularnosti.Uostalom tako je to i drugdje zar ne?Sjećaš se sigurno zbog čega je nastao kickboxing,jedan jak argument nedovoljna gledanost (neatraktivnost) barem su tako zapisali u onim skriptama za sudačke seminare) na TV programima kontaknih sportova npr. karate..Što misliš da bi bili fajteri tu gdje su sad da se onda odnosilo prema njima kao danas prema AKB ili GF?Trebali uspoređivat trud fajtera i "plesača" u svom radu?Pa ako daješ rezultat nešto i vrijediš bio ti zavarivač ili astronaut svako je cjenjen u svom poslu,zamisli gradnju broda bez zavarivača ili bez inžinjera,svaki je detalj bitan u TIMU pa tako i ovaj segment zar ne?

    avatar

    26.08.2007. (22:46)    -   -   -   -  

  • SP nije bitno

    I još nešto priredba je za školske učionice,kazališta mi nastupamo na natjecanjima barem većina.

    avatar

    26.08.2007. (22:48)    -   -   -   -  

  • lud od sreće

    dal mi neko može odgovorit,da li su gradski savezi sportova dužni financirati kategorizirane sportaše ili je stvar odluke koga finacirati a koga ne?

    avatar

    26.08.2007. (22:51)    -   -   -   -  

  • hans

    @lud od sreće
    Po Zakonu o športu Županijiski, gradski i općinski sportski savezi dužni su financirati kategorizirane sportaše. Jedino što nije određeno je svota. Npr.
    i saveza Zagrebačke županije ima slijedeći kriterij :

    ZŠU ZAJEDNICA ŠPORTSKIH UDRUGA
    I SAVEZA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

    Temeljem članka 28. Statuta Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Skupština Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije na 3. redovnoj sjednici održanoj 29. siječnja 2004. godine donijela je
    O D L U K U
    O UVJETIMA I NAČINU PLAĆANJA NAKNADA
    VRHUNSKIM ŠPORTAŠIMA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

    Članak 1.
    Utvrđuje se da su Pravilnikom o kategorizaciji športaša te stjecanju i ostvarenju prava sudionika u športskim aktivnostima koje je donio Hrvatski olimpijski odbor, utvrđene kategorije športaša te mogućnost ostvarivanja naknada temeljem stečenog statusa vrhunskog športaša.

    Članak 2.
    Vrhunskim športašima amaterima I., II., i III. kategorije u individualnim športovima isplaćivat će se naknade u obliku športske stipendije putem udruge čiji su članovi.

    Članak 3.
    Vrhunskim športašima isplaćivat će se športske stipendije do navršene 30 godine života. Izuzetak su športaši, evidentni i potencijalni kandidati za nastup na Olimpijskim igrama 2004. godine kojima će se stipendija isplaćivat dok su u takvom statusu, a temeljem odluke HOO.

    Članak 4.
    Zahtjevi za športske stipendije športske udruge Zagrebačke županije dostavljaju Zajednici športskih udruga i saveza Zagrebačke županije.

    Članak 5.
    Sukladno proračunskim mogućnostima utvrđuje se bruto iznos športskih stipendija od 29.01. 2004.
    I kategorija 2.500,00 kn
    II kategorija 1.750,00 kn
    III kategorija 1.000,00 kn

    Članak 6.
    Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i promjenjuje se od 29.01.2004. godine.

    Predsjednik:

    Mladen Čop, prof.

    avatar

    27.08.2007. (10:33)    -   -   -   -  

  • nik

    za ludog od sreće

    Realnost će biti ipak malo drugačija. Evo kako je to riješila ZŠU Sisačko moslavačke županije:
    1. kategorija 700 kn mjesečno
    2. kategorija 600 kn mjesečno
    3. kategorija 500 kn mjesečno
    4. kategorija 400 kn mjesečno
    5. kategorija 300 kn mjesečno
    6. kategorija 200 kn mjesečno

    nik

    avatar

    27.08.2007. (14:14)    -   -   -   -  

  • Kaktus

    Hm, Nik , i nije to baš realno, ali bar ste nešto dobili. Neke županije još se nisu pomakle sa mrtve točke, a zato i najbolji odlaze u Zagreb po lovu, pa makar bili samo fiktivni članovi ZG kluba. Budučnost je takva da će svatko tko razmišlja sa glavom pristati biti članom kluba iz takve sredine samo da ostvari stipendiju. Tako je sa Zagrebom, ali i sa Splitom... Pitanje je zašto se od županije do županije prave razlike, a nije napravljena jednaka tabela za cijelu Hrvatsku... Mislim da je razlog centralizacija kvalitete u većim centrima. To se događa u karateu i Tae kwon do-u, a počelo se primjećivati i kod nas.
    Rudolfe, što se tiče GF i AKB, ja ih osobno smatram samo ukrasom kickboxinga, nečim lijepim, ali nikako nečim što treba kategorizirati. Jednostavno, moje je mišljenje da to trebaju biti discipline za one koji se ne žele boriti, iz raznoraznih razloga, ( te razloge svakako treba poštivati ) , a ipak žele biti među nama u kickboxingu. Nisam protiv tih disciplina jer su kreativne, a ja kreativnost podržavam, međutim, isto tako mislim da bi glavne noseće discipline kickboxinga, koje bi mi trebali forsirati u HOO-u, trebale biti semi kontakt ( najbrojnija disciplina ), full kontakt ( večini kickboxera najljepša ) i K-R ( K-1 ) koji je najpopularniji i stvoren za profesionalne priredbe.
    Po meni, budučnost kickboxinga je upravo u ove tri discipline. Vrijeme će pokazati da GF i AKB nemaju blistavu budučnost u kickboxingu. Ponavljam - to je moje razmišljanje koje ne treba nikoga vrijeđati.
    Pogledate li razne ankete na raznim blogovima i stranicama koje govore o kickboxingu, vidjet čete da je baš ovako kako sam napisao. Svakako, može biti i da nisam u pravu... Može biti da će kickboxing u budučnosti baciti težište na razvitak plesnih disciplina, tko će ga znati...

    avatar

    27.08.2007. (22:26)    -   -   -   -  

  • lud od sreće il SP

    Hvala hansu,niku,i kaktusu na odgovorima,i još jednom nisam rudolf već netko drugi i njega znam i zar mislite da bi postavio ovakva pitanja?Uostalom kako vam volja vjerovali ili ne.

    avatar

    27.08.2007. (22:42)    -   -   -   -  

  • hans

    Financiranje vrhunskih sportaša po jedinstvenom modelu jednostavno nije moguće iz razloga što nisu sve Županije ( koje bi trebale biti nosioci ) a ni sve jedinice lokalne samouprave jednako bogate.

    Na nama je da se izborimo da naši vrhunski sportaši budu priznati u svojim sredinama a one sada moraju iznaći određena sredstva da to poprate.

    avatar

    28.08.2007. (08:40)    -   -   -   -  

  • dominik

    Lote bilo bi lijepo da otvoriš jedan post na ovu temu, kako bi se mogli grupirati podaci i kriteriji skrbi o sportašima po županijama. Imam i pitanje. Ima li kickboxing savez neku osobu koja je zadužena da skrbi o pravima sportaša u njihovim zajednicama ? Na koji način savez brine o sportašima i da li je to uopće potrebno ? Navodno te poslove radi samo glavni tajnik mr. Deša. Sumnjam da on stigne to sve raditi pokraj svog posla, posla u savezu i posla u wakou.

    avatar

    28.08.2007. (16:54)    -   -   -   -  

  • hans

    E sad smo ga zabrazdili.

    Kud bi Savez došao da vodi brigu o tome da li je neka ZŠU ispoštovala zakonsku obvezu o skrbi za svoje kategorizirane sportaše. Što još mora raditi Savez ili čelni ljudi Saveza ?

    Savez brine da svaki sportaš koji je to svojim rezultatom zaradio dobije kategorizaciju HOO-a, ostalo je briga Kluba i to je tako u svim sportovima. Samo što ni Klubovi ne odrađuju svoj dio poslova, a to je da Savezu dostave ispunjene obrasce za kategorizaciju.

    Također mi nije jasno zašto bi Savez morao grupirati podatke o sportašima po Županijama ??

    avatar

    28.08.2007. (19:24)    -   -   -   -  

  • lud od sreće il SP

    Nije mi bila namjera začatavati ovaj blog,ali kad sam pročitao razlog a to je danas jer sam slučajno nabasao na netu na njega,ostao sam frapiran,nekim stavovima da djeca u dobi od 8-10g ne mogu se smatrati perspektivnim sportašima i da je preporuka da to budu od 14-18g tj, da se od te dobi smatraju perspektivnim itd.. po meni čista nebuloza.Uostalom tko su oni u županijskom savezu da umanjuju rezultat koji vjerujem ima neku vrjednost ako te hoo strpa u 6 grupu,pa ako im je već zakonka obveza da finacijski potpomognu sportaša,na temelju čega mogu odbit financiranje iam li to pravno uporište i jeli to samovolja saveza sportova?

    avatar

    28.08.2007. (23:18)    -   -   -   -  

  • lud od sreće il SP

    sory još jednom ali ovo me pali već dugo vremena pa me interesiraju vaša mišljenja.

    avatar

    28.08.2007. (23:20)    -   -   -   -  

  • nik

    Vidim po broju komentara da se rasprava malo zahuktala. Tema je zanimljiva, a materija nova i još nedefinirana.
    Činjenice su slijedeće. Novi Zakon o sportu koji je stupio na snagu 1. siječnja 2007. godine je izričit. Športske zajednice, kako županijske tako i gradske su dužne skrbiti o kategoriziranim sportašima. Stari je zakon bio nedorečen po tom pitanju te je ostavljao mogućnost da se to radi ako hoće, ali nije tražio obvezu.
    Novi je zakon tu donijeo značajnu promjenu, jedino što u zakonu ne piše kolika ta skrb može ili treba biti izražena u novčanim sredstvima.
    Dakle, nemaju pravo više osobe iz određenih zajednica odlučivati da li će dati stipendiju ili neće za sve kategorizirane sportaše, već odlučuju samo o visini sredstava. Hrvatski olimpijski odbor je usvojio novi pravilnik o kategorizaciji, po kojem se sportaši razvrstavaju, a zajednice su obavezne po tim kategorizacijama pratiti sportaše. Kako za 1. tako i za 6. kategoriju.
    Više o tome će biti govora na stručno-licencnim seminarima HKBS-a koji se pripremaju za 10.mjesec. Do tada se možete informirati kroz dostupne propise na slijedećem linku OVDJE.
    nik

    avatar

    29.08.2007. (09:08)    -   -   -   -  

  • hans

    Niti jedan Županijski ili neki drugi sportski Savez nema pravo na svoju ruku tumačiti odluku HOO-a. Perspektivni sportaš je perspektivni sportaš i tu nema spora.
    Ako slučajno znate slučaj drugačijeg ponašanja prijavite to HOO-u.

    Briga o perspektivnim sportašima je zakonska obveza i tu također nema spora, tu je Zakon o sportu kristalno jasan. Jedino što se nikome ne stavlja obveza određene sume, to se Klubovi članovi dramskih saveza moraju sami izboriti. Odbiti finaciranje vrhunskih sportaša nema uporište nigdje, a najmanje se može pozivati na nekakvo prvano uporište. Ponavljam, Zakon je tu kristalno jasan.

    avatar

    29.08.2007. (09:10)    -   -   -   -  

  • bojtroonik

    Kada bi to bilo tako ja bi platio piće prvom prilikom. Nemojte se nadati.

    avatar

    29.08.2007. (11:48)    -   -   -   -  

  • hans

    @bojtronik
    To je upravo tako kako je napisano. Problem je što to još uvijek nisu shvatile sve sportske Zajednice i one županijske i one druge.

    Zakonska obveza je takva i tu nitko ne može protiv nje. Naravno da će uvijek biti onih koji će se tome odupirati, ali kotač je pokrenut i ništa ga više ( osim izmjene Zakona ) ne može zaustaviti.

    avatar

    29.08.2007. (14:56)    -   -   -   -  

učitavam...