Komentari

zvoneradikal.blog.hr

Dodaj komentar (25)

Marketing


  • gocy17

    DOBAR BLOG!

    avatar

    06.08.2007. (16:17)    -   -   -   -  

  • samo jedna Ana...

    nema negativnih i pozitivnih povjesnih ličnosti, samo postoje dvije suprostavljene strane koje u ratu motiviraju ljude da zbog opstanka daju 100 posto sebe poradi općeg napretka čovječanstva ; a bomba je bačena jer neki generali nisi mogli izdržati da nakon tolko posla ista ostane neupotrebljena

    avatar

    06.08.2007. (17:29)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    A jeb'ga sad, netko je previse citao konspiracijske literature.

    Cinjenica je da su bogati Ameri omastili brkove s Hitlerom.
    Da nije ludjak izazvao rat koji Zapad zaista nije htio, danas bi bio zanimljivi austrijski kaplar koji je stajao iza njemackoga gospodarskoga cuda. Nacistiscki logorski sustav koristio je IBM tehnologiju.

    SAD je imao koncentracijske logore za Japance. Ali cini se da autor ovoga teksta kojeg komentiras misli na nesto drugo.

    Francuzi su odbjegle Zidove iz Njemacke pred WWII trpali takodjer u svojevrsne logore, barem to tako velika Hannah Arendt opisuje u svojem slucaju, koji su bili vrlo blizu koncetracijskima. Inace, francuski zarobljenicki logori u kojima su drzale Nijemce su slobodno mogu nazvati koncentracijskima. Niti jedan logor nije bajan, ali najmanje se ljudi vratilo iz francuskih.

    Sto se tice SAD-a i ratnih kriminalaca, pokupili su i dosta mengelovkse ekipe. Dr. Hubertus Strughold je sluzbeni otac americke svemirske medicine. A bio je dio ljecnicke ekipe koja se bavila eksperimentima. Jedna od glasina je npr. da je vecina prikaza u suvremenim atlasima iz anatomije nastala iz mucenja iz naci-logora.

    A sto se tice Dresdena, to je svakako veci zlocin od svakoga njemackoga bombardiranja u Drugome svjetskome ratu jer je Englesko zrakoplovstvo sravnilo grad bez vojnih i znacajnijih industrijskih/gospodarskih ciljeva, grad koji je bio nakrcan izbjeglicama (nesto poput milijunskoga Zagreb u travnju 1945.) i koji je iskljucivo bombardiran iz obijesti da bi se Rusima pokazalo sto ih ceka ako se ne drze dogovora. Pravi pocetak Hladnoga rata. (Nijemci su "poravnili" Coventry, ali s puno manje stanovnistva).

    Plus toga, kroz 1944. i 1945. zapadni saveznici su ubijali zarobljene njemacke vojnike iz vica, a da o sustavnoj pljacki koju su po Njemackoj svi radili (sad netko sere po HV-u zbog Oluje) ne govorimo.

    avatar

    06.08.2007. (17:54)    -   -   -   -  

  • Indi

    Odličan blog! Kad bi barem naši novinari znali (i htjeli) pisati na ovakakav argumentiran način. Nažalost, članak dotičnog Tome dobro oslikava način razmišljanja velikog broja građana RH...

    avatar

    06.08.2007. (18:20)    -   -   -   -  

  • puzz

    Meni u onom tekstu samo fale protokoli sionskih mudraca i masoni, ali jebiga -- ne možeš uvijek dobiti što želiš :)

    avatar

    06.08.2007. (19:04)    -   -   -   -  

  • suncek

    ak se ne varam, sto se tice konc logora, prve su napravili rusi po nalogu trockog na podrucju latvije negdje pre kraj 20-tih....

    avatar

    06.08.2007. (21:27)    -   -   -   -  

  • samo jedna Ana...

    a šta se amerike tiče , pogledaj si Michael Moore - Sicko pa će ti neke stvcari bit jasnije... i sutra očekujem post od bar 6 uri potrošenog vremena , zatvori se u vlažni podrum i povremeno osluškuj zvuke cike i veselja s plaže...

    avatar

    06.08.2007. (21:34)    -   -   -   -  

  • borgman

    nema se tu puno dodati.. dobro odrađen "domaći"...
    - Conventry je bio prvi, posllije je čak uzet pojam Konventrirati za nešto sravniti sa zemljom, prvi odradili Nijemci.
    - Doktrina Šoka (koju provode sada amerikanci gdje god mogu) radi uništavanja infrastrukture u dubini teritorija, teškim visokoletećim bombardiranjem preko "linije fronte" - izmislili Nijemci
    - Japanci su imali nafte oko pola do jedne godine... "prisiljeni" su reagirati na embargo
    - Ameri su u rat na dva polja ušli potpuno nepripremljeni i tehnološki i ekonomski. Zapravo su pred kraj rata (u doba kada su Britanci bankrotirali), bili u dobrom zaletu (mogli su ratovati duže od svih, vjerojatno još godinu dana)
    - Na svom su teritoriju sve zemlje saveznice imale logore, nisu se mogli mjeriti sa njemačkim (fonetski Aušvicom i Mathausenom... ili Jasenovcen), ali nisu bili baš lijepa mjesta...
    - Pljačka popljačkanog blaga, "njemačkog ratnog plijena" sa teritorija Njemačke, od strane saveznika je još uvijek stvar sudova
    - Medicinska i znanstvena istraživanja su značila "zelenu kartu", vrlo malo pravih nacista koji su vodili i provodili takva istraživanja su osuđeni... a ti "ljudi" su bili u samom vrhu njemačkog ratnog stroja, i zaslužili su isto što i generali
    ---
    - Bombu se "moralo" upotrijebiti... i pored "upitne" predaje Japana kićenim riječima, što amerima nije bilo po volji. Japan je trebalo slomiti i rusima pokazati tko je GAZDA (kao što se i sada pokazuje po svijetu)
    - Napredak Nacizma je od strane amerikanaca praćen skoro sa simpatijama jer su smatrali kako je Hitler odlična protivteža Staljinu (fašizam vs. komunizam). Prvo ozbiljno suprostavljanje je počelo tek kada je "blitzkrieg" odnio skoro cijelu Europu. Stalno naoružavanje i razvoj vojne industrije su zapadnjaci vidjeli, ali ih nije bilo briga (jebeno "tržište" i "veliki" kapital).
    A što se tiče ubijanja zarobljenih njemačkih vojnika... kako siješ tako i žanješ.
    Uglavnom katastrofa svjetskih razmjera, ljudska, ekonomska i moralna... sve u ime KAPITALA (nečijeg)

    avatar

    06.08.2007. (23:24)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @Borgman
    a) Coventry je mozda prvi, ali Dresden je bio apsolutno najgore bombardiranje rata.
    b) prije svih nacistickih logora su postojali gulazi koje dao cika Lenjin (ne Staljin, vec Lenjin) organizirati, koji su mirne duse mogu mjeriti sa svakim njemackim logorom ... Sad je drugi par rukava sto je nacizam, kao socijalizam "znanost", pa se Mengele i slicnih mogli sve to radii u ime ljudskoga napretka i svega ono sto pozitivizam 19. stoljeca donio ljudskome rodu. Pa ti sad misli sto je gore, Sibir ili Poljska ?
    c) Ne mozes se pozivati na moralnost svoje strane u ratu, a pritom ubijati ratne zarobljenike kao da su pera. Uzmimo domaci primjer, apsolutni rekorderi po zrtvama na domacim postbleiburskim pokoljiima jesu domobrani koji nisu ubijali zarobljenike i koji su jedini se na Balkanu drzali pravila ratovanja, pa su npr. nagradjeni mariborskim tenkovskim rovom i slicnim masovnim grobnicama od Dravograda do granice s Makedonijom ... Da ne govorimo o opcem silovanju kojeg je Crvena Armija provela nad Nijemicama.
    d) rat je zapoceo onoga dana kada su Francuzi i Englezi nabili one ludjacke reparacije Njemackoj ....
    e) Englezi su copili Enigmu 1943. (kaze Hollywood Ameri), yeah right. Do 1945. su citali sve sto su nacisti slali i apsolutno znali sto Nijemci smjeraju. Mirne duse su mogli izbordirati Hitlera ili zeljeznice koje su vodile do logora smrti u Poljskoj. Sjetite se, madjarski Zidovi su poslani u smrt tek u svibnju 1944.

    avatar

    07.08.2007. (03:25)    -   -   -   -  

  • borgman

    @pero sve to zajedno... ne brani teze Zvone Radikalca, ali ne brani ni suprotnu stranu... svedeno je na moju zadnju rečenicu "Uglavnom katastrofa svjetskih razmjera, ljudska, ekonomska i moralna.."... da u tome, (pogotovo sa Enigmom), je epsko pitanje koliko je "kolateralnih žrtava" dozvoljeno ??!!
    A što se tiče nacizma kao "znanosti", Ludlum je napisao puno na tu temu, a sve strane u ratu su te "naučnike" prihvatile kao "ratni plijen".
    Nećem kvariti Zvoni Radikalcu blog. On i ja se ne slažemo po puno stvari, ali kada je "domaći dobar", onda mu mogu samo dati....- 5 ;-)))

    avatar

    07.08.2007. (06:46)    -   -   -   -  

  • tomo

    Dragi Zvone,

    Slažem se sa dijelom ovdje iznesenih stvari, ali dio si i ti vrlo tendenciozno napisao i ne stoji.

    Prva stvar je financiranje Hitlera. Ono o čemu sam ja pisao je financiranje hitlerove političke stranke u vrijeme dok je bila u usponu, ne ulaganje u gospodarstvo. U tome su bili vrlo izdašni finacnijeri sa Wall streeta, te određeni britanski bankari. Financiranje njemačke se nastavilo i tokom rata, od strane pojedinih britanskih bankara kojima je bilo u interesu da se rat nastavi što dulje, kako bi se Britanska država što više zadužila kod njih.

    Tvrdnja "svi su htjeli u rat" se odnosi na financijske i lobijske krugove tog vremena u americi kojima je također interes prije svega bio rat. Javno mnijenje u americi je u vrijeme prije početka rata iznimno favoriziralo Hitlera, te su se javno divili njegovim ekonomskim uspjesima vjerojatno dobrim dijelom iz htijenja da kopiranjem Hitlera oporave gospodarstvo od ekonomske krize. Postojale su tenzije i zagovaranja čak da amerika uđe u rat na strani Hitlera. Iako to nije bilo dovoljno utjecajno lobiranje da se uistinu i dogodi, uzimanje takvih stvari u obzir pri razmišljanju o drugom svjetskom ratu baca malo drugačije svijetlo na cijelu priču. Iz tog razloga sam i naveo takve podatke.

    Japan nije htio rat s Amerikom, to je bila poanta dijela teksta koju očito namjerno ignoriraš. Svakako da je Japan bio vrlo agresivna sila i činio razne zločine po aziji, no rat na pacifiku je više htjela Amerika nego Japan, i o tome postoji mnogo informacija. Pearl Harbour također ostavlja mnogo otvorenih pitanja, i postoje brojne indicije koje upućuju na činjenicu da je Amerika pokušavala natjerati Japan u rat. Ono što nisu htjeli je sami ga početi, tj. htjeli su nabrijati američki narod na japance, jer im je tako puno lakše ratovati i imaju manje problema s kriticizmom u vlastitoj zemlji. Ovo nije SF nego normalna politička zbilja, i mislim da nije pretenciozno takve stvari spominjati, nego je pretenciozno uvjeravati samog sebe da se takve stvari nisu dešavale na savezničkoj strani.

    Broj ubijenih židova u drugom svjetskom ratu je u više navrata korigiran i mjenjan, i vrlo je diskutabilan. Mišljenja sam da je upravo iz razloga što bi se znanstvenim istraživanjem moglo doći do bitno drugačijih podataka o sudbini židova tokom drugog svjetskog rata donesen zakon kojim se takvo istraživanje kažnjava. Ako bi tako što izašlo u javnost i bilo prihvaćeno, desio bi se vjerojatno pomak dijela javnog mnijenja prema nacionalizmu i antisemitizmu, što očito treba izbjeći. No tvrditi da su brojke koje su iznesene i evidentne konstrukcije poput plinskih komora u Aushwitzu poviejsne činjenice je za mene glupo, i upravo sam tim postom imao namjeru baciti malo drugačije svjetlo na cijelu prilču.

    Za mene Roosevelt nije ni posebno negativna ni pozitivna osoba. Hitlera ne smatram nikakvim uzorom, dapače. Ono što me smeta kod ljudi poput tebe je da propovijeda razne američke propagandne floskule kao dogme, a sami amerikanci su svijesni da su samo floskule.

    Američki gospodin kojeg sam spomenuo je rekao da mu je Roosevelt najdraži američki predsjednik, ali nije toliko neobjektivan kao ti, te također priznaje neke njegove poteze koji su sve samo ne ispravni.

    Uvođenje fraza poput "masona, iluminata, zavjera i ultimativnih tajni" u tekst koji s istima nema nikakve veze pokazuje da tvoj motiv u ovom tekstu nije biti objektivan nego u pravu. Mislim da s obzirom na svoje tvrdnje o svojoj potkovanosti na tu temu možeš napisati i tekst koji ne pokušava diskreditirati mene kao autora teksta, nego činjenicama pobiti taj tekst.

    Konc-logori nisu mjesto gdje se vrši masovna eksterminacija logoraša, nego mjesto gdje se koncentrira vojne i civilne zarobljenike. Eksterminacija se dešavala u jednakim razmjerima s obje strane linije. Tvoj stav o tom pitanju je identičan onome koji su formirale zemlje pobjednice u mjesecima nakon pobjede i samim time je više nego očito nerealan.

    Povijest pišu pobjednici, i takva povijest je uvijek polovična. Upravo iz tog razloga nemaš pravo kad smatraš sebe objektivnijim od drugih, dok god su tvoji stavovi identični stavovima takve povijesti.

    Puno realnije mišljenje od ovoga kojeg iznosiš u svom tekstu imaju ljudi koju su ga ovdje iznad komentirali. Pročitaj koji put pa možda shvatiš i mene, moje mišljenje o svemu je bliže tim ljudima nego mom ili tvom tekstu.

    I sam sam svjestan sad kad čitam taj svoj tekst koliko grešaka sam napisao u njemu, no poanta istoga i dalje stoji, i nisi ju pobio. Ta poanta jest, kao što je netko gore napisao:

    "nema negativnih i pozitivnih povjesnih ličnosti"

    avatar

    07.08.2007. (16:09)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    "Financiranje njemačke se nastavilo i tokom rata, od strane pojedinih britanskih bankara kojima ..." - dok ovo malo ne potkrijepiš DOKAZIMA, smatrati ću ovu izjavu popriličnom budaleštinom. Jer, ti kažeš da su "određeni britanski bankari" financirali Njemačku dok je Luftwaffe bombardirala London !!!!!???? Oprosti, ali to mi je malo bedasto (naravno, ljudska glupost/zloća/pohlepa je tolika da je moguće da se našao i poneki takav, ali kao što rekoh, DOKAZI !!!!)
    "Javno mnijenje u americi ... je favoriziralo Hitlera" - u gornjim komentarima je Borgman vrlo lijepo i precizno opisao o čemu se tu radilo - tražili su protutežu komunističkoj Rusiji, a i doista jesu bili fascinirani njemačkim oporavkom. Ipak, tvrdnja "postojale su tenzije i zagovaranja čak da amerika uđe u rat na strani Hitlera" je još jedna glupost, ili da budem precizniji, moguće da je bilo par (par desetaka ili tisuća) lunatika koji su to stvarno željeli (recimo Charles Linderberg pada napamet) ali to samo pokazuje da i u Americi ima luđaka kao i svugdje drugdje na svijetu - I NIŠTA OSIM TOGA !!!!
    Da je Amerika željela rat na Pacifiku ponovno tvrdiš, ali opet bez ikakvih dokaza ili referenci !!!???? Dok to ne potkrijepiš, takve tvoje tvrdnje su upravo "SF".
    O broju ubijenih Židova - NEĆU DISKUTIRATI !!!! A ako misliš da su plinske komore u Auschwitz-u "evidentne konstrukcije" ... ?????????!!!!!!!!!!!!!!!
    Što se tiče Roosevelta, mislim da sam i ja u svome postu spomenuo neke stvari koje nisu baš pozitivne.
    A masone i iluminate SI TI UVEO U DISKUSIJU U SVOME POSTU !!! Prema tome, nemaš se što žaliti :-))))
    Što se tiče konc-logora, imamo problem s TERMINOLOGIJOM !!! Za mene su konc-logori Auschwitz, Dachau, Jasenovac i slično. Preciznije bi bilo reći da su to "eksterminacijski logori". Međutim, u upotrebi se gotovo isključivo (a to piše i Wikipedia) po koncentracijskim logorom misli na eksterminacijski. I TAKVE LOGORE SU IMALI SAMO NIJEMCI (i Hrvati, komada jedan). I TOČKA !!!!
    A tvoja tvrdnja, "eksterminacija se dešavala u jednakim razmjerima s obje strane linije" je opet totalna GLUPOST. Kao što Pero Panonski, a i Borgman ukazuju, bilo je ubijanja i njemačkih zarobljenika, i Francuzi nisu mazili svoje Židove i Ameri su sigurno poprilično guzili Japance u svojim zarobljeničkim logorima - i sve to stoji. ALI, ONO ŠTO SU RADILI NIJEMCI NIJE RADI ONITKO DRUGI !!!! A ako ćeš i dalje tvrditi da je - molim DOKAZE !!!!
    A što se tiče pisanja povijesti, ne pišu nju pobjednici, već nju piše vrijeme. I od vremena se ne može pobjeći ...

    avatar

    07.08.2007. (16:41)    -   -   -   -  

  • borgman

    samo mala digresija, koliko me memorija služi u Hrv. je tijekom rata bilo 16 logora od kojih je jedan bio "eksterminacijski"- Jasenovac+ zatvor/logor Nova Gradiška... jedan dio su držali Italijani (sa prosječno 100-300 logoraša), a ostalo NDH... osobno me zanima gdje su tu "blagodat" osim na Golom Otoku (gulag/zatvor/logor...sve u jednom) odradili partizani? (po "teoriji" svi su jednaki)?

    avatar

    07.08.2007. (17:01)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @Borgaman's cube
    Samo u Zagrebu npr. partizanski logori Maksimir, Dugave, Precko i veliki logor na podrucju danasnjeg Autobusnoga kolodvora .... Pa npr. Bjelovarski logor i tako sirom Hrvatske 1945.

    A Krizni put je dosao do Gevgalije, sto je tocno na granici Makedonijom s Grckom.

    Pa samo mene zanima koji je to tocno bio grijeh clanova HSS-a i hrvatskih civila ?

    avatar

    08.08.2007. (01:35)    -   -   -   -  

  • borgman

    @Pero Pan... (kao što sam ja Borga-man (vidi gore))... u ratu ne trebaš biti kriv. Nikada rat nije bio pravedan za obje strane. Dovoljno se naći na krivom mjestu, u krivo vrijeme, i sa krivom političkom opcijom (koja nije pobijedila)... i nema te. Bleiburg (križni put) je sramota partizana... samo po mom životnom iskustvu, ni Srbi, a ni Hrvati nisu iz toga svega naučili ništa. Još uvijek. Ni nakon 50-ak godina. Sve su greške ponovljene u zadnjem ratu. Valjda ostatak države (koji je u obje zemlje nepismen) jako loše uči (a pamti samo ono što želi). Idemo bar nas dvojica biti drugačiji. Prošlost- prošlosti, budućnost (ne ona Podgorička) - nama ;-)

    avatar

    08.08.2007. (06:40)    -   -   -   -  

  • odmak

    Odličan post i jednako dobri komentari.
    Razumijem Peru Panonskog - moje je srce na njegovoj strani. Apsolutno se slažem sa Borgman's. cube. U ratu, kad već jest nema nevinih. Ali Zvone Radikalni je u pravu. Ne pamti se u povijesti takva vrsta genocida kao šte je napravio nacizam u Njemačkoj, a i ustaše za vrijeme NDH u Jasenovcu. (Ali imale su i druge satelistke države logore po uzoru na nacističke)
    Moj omiljeni pisac Elias Canetti (inače Židov) kaže da se u Njemačkoj nikad ne bi pojavio Hitler da im nisu na kraju prvog svjetskog rata ukinuli vojsku i egzercir i to im je beskrajno falilo. Pa kad je Hitler počeo organizirati svoje trupe po uzoru na vojsku Njemci su to jedva dočekali i masovno počeli stupati uz Hitlera.
    Ali što ćeš ja sam neozbiljna, ali nakon što vidiš, pročitaš i proživiš koješta preostaje samo humor, ali ne mogu ne dodati. I partizani su zarobljavali. Malo razmjenjivali zarobljenike, sudeći po filmova, a što su radili sa ostalima. Pitam se pitam. Baš nisu imali mogućnosti osnivati nekave logore pa makar bili posve bezazleni, ako takvih ima. Gdje su završili zarobljeni Nijemci, ustaše i ostali nasuprot boreći se ratnici?

    avatar

    08.08.2007. (07:56)    -   -   -   -  

  • samo jedna Ana...

    http://www.24sata.hr/index.php?cmd=show_clanak&tekst_id=21387

    avatar

    08.08.2007. (12:08)    -   -   -   -  

  • mojobrok

    Kako god okreneš, bacanje atomske bombe je najbrutalniji pojedinačni ratni zločin, dok je to što je učinio nacizam strahota najvećih globalnih razmjera, da sada ne uvlačim ratove pravdane vjerom, kolonijalizam i ostalo. Iza svega toga se krije veliko zlo koje počiva u nekim bolesnim ljudskim umovima kakvi i danas kontroliraju politiku, industriju, znanost, medije i sve ostalo bitno za ostvarivanje njihove moći. Slažem se s tobom da medije ne bi trebali pratiti ljudi slabih živaca i zato ću se ja radije vratiti vilici i nožu, a tebe lijepo pozdraviti :)

    avatar

    08.08.2007. (12:33)    -   -   -   -  

  • borgman

    @digresija... na moju prijateljicu odmak (ovaj argument odavno nisam upotrijebio:-)... za vrijeme drugog rata partizani su kao što im ime kaže bili pobunjenici... sve "legalne" vojske su ili položile oružje, ili pristale uz "sile osovine" ... i naravno imali "vladu u egzilu"... u toj priči, partizani su bili pobunjenici , a prema pobunjenicima po "Ženevskoj konvenciji" ne vrijede ratna pravila (što su Nijemci i njihovi saveznici - legalni po predaji (ili marionetskim vladama)) koristili kao ispriku za temeljito "tamanjenje".,... a ta ista Ženevska konvencija NE PRIZNAJE pobunjenike, i zapravo nepriznavanjem, još i danas oslobađa djelovanje pobunjenika (od IRA-e, do Iračana), od svih "odgovornosti" osim one ideološke, koja je "praktična" a ne obvezujuća. I kao što su "to koristili" svi ostali pobunjenici (a, la Če Gerila), tako su to "koristili" i partizani, gdje je "moral" poklekao pred osobnom osvetom i mržnjom na kraju rata, kada su "naplatili" svu frustraciju i progon koji su proživjeli... a život "onih drugih" je tada bio samo još jedna frustracija ( a za dosta njih i potencijalna opasnost svjedočenja) :-( ... I tako se vratimo na ono:- osobni zločin, osobna odgovornost... nema ni globalizacije problema, ni ideološke iznimke :-(

    avatar

    08.08.2007. (13:24)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @Borgman's
    Sto su to tocno Hrvati trebali nauciti iz Kriznoga puta ? Drzi se ratnih pravila i dobij metak nakon rata ?

    Od svih opcija jedino je HSS uvijek bio za demokraciju i izbore, a koja je to znacajnija razlika izmedju npr. Eugena Dide Kvaternika i Milovana Djilasa u Drugome svjetskome ratu, osim sto su obadvojica nakon rata "cudesno" progledala i pljuvali po svojim sefovima, prvi po Pavelicu, drugi po Titu, samo sto je Djilas veci krvnik jer je pokrivao veci teritorij.

    Imam pokojeg ustasa i partizana u obitelji, ali najvise domobrana, koji su sve sto su uzeli platili, svakoga koga su zarobili ostavili zivim i koji nisu palili sela, pa tako ne pusim fore da se u ratu ne moze ostati cist. Moze, ako se hoce.

    1945. u Hrvatskoj se nije nista znacajnije promijenilo, osim sto je crni fasizam, bio zamijenjen crvenim fasizmom. Nikada necu kriviti ljude koji su otisli, u najvise slucaja odvuceni u bilo koju vojsku, svaka je prica individualna /imali ista pravednije od biti partizan u Dalmaciji ?/, ali perfidnost Titove zlocinacke politike koja je isla k tome da ustase slobodno odmagle 1945., dok su se Djilasovi momci obracunavali s radicevcima i hrvatskim gradjanstvom i tzv. srednjim i visim slojevima, e tom cu se uvijek derati.

    Pavelic je bio glup i zao, Tito je bio genijaln i zao, sto njegove grijehe cini tezim.

    avatar

    08.08.2007. (17:45)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    http://www.vecernji.hr/newsroom/news/international/2358889/index.do

    Vijest iz 08.08.2007 15:45

    avatar

    08.08.2007. (21:25)    -   -   -   -  

  • borgman

    @Pero , pomakli smo se poprilično sa teme. I ne vidim nikakvog smisla u tome. :-( ... I tako se vratimo na ono:- osobni zločin, osobna odgovornost... nema ni globalizacije problema, ni ideološke iznimke :-(... Zvone oprosti na zloupotrebi prostora

    avatar

    08.08.2007. (21:47)    -   -   -   -  

  • Zvone Radikalni

    @Borgman (& Pero) - Nema potrebe za nikakvim isprikama na "zloupotrebi" prostora :-))). Dapače, oduševljen sam vašim doprinosom diskusiji (iako ste, kao što Borgman kaže malo odlutali od teme). SAMO NAPRIJED !!!!
    Ja (za sada :-) procesiram nove informacije ...

    avatar

    09.08.2007. (07:34)    -   -   -   -  

  • ici roi enrico

    smrt fašizmu!

    avatar

    10.08.2007. (14:46)    -   -   -   -  

  • student ferovac

    profesore... ide to vama... svaka čast... šteta šta me niste pustili da prođem Pipi prošle godine... :D al ove godine rasturam... :-)

    avatar

    14.08.2007. (21:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...