Komentari

panonija.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • ANCHI, i to je život !

    E moj Pero, što još dodati? Ništa svi znamo što je pisac rekao.
    Veliki pozdrav od mene "male".

    avatar

    05.08.2007. (16:30)    -   -   -   -  

  • odmak

    Posve se slažem. Moj je prijedlog da se konačno oformi skupina povjesničara koji će napisati povijest ovih prostora od ilirskog pokreta, jer po meni od tada idu naše ovovjeke nevolje. Sad već i dvadeseti prvi vijek. Tužna sam iz puno razloga. Najprije što nitko ( naročito mladi) ne shvaćaju što nam se događalo i kako je do ovih krvavih sukoba (drugi svjetski rat, a sad i domovinski rat) uopće došlo. Čini mi se da se mi Hrvati gubimo u glupostima nekim sitnim i nepotrebnim međusobnim obraćunima ( upravo ta nepotrebna polarizacija na ustaše i partizane ), a Srbi pametno i ciljano pišu svoju povijest ( kao sad sa protestima zbog istjeranih Srba iz srpske krajine) Sve njihove žrtve popračene su imenom i prezimenom i brojkama (pitanje koliko napuhanima. to smo već doživjeli). Ima li itko pisati kako je sve započelo i koliko je Hrvata platilo glavom i istjerivanjem na samom početku kad su bačeni balvani. Krzmam ovo pisati jer se plašim zla koji nastupa poslije svođenja računa, ali plašim se i ponovo krive, neistinite i zlonamjerne povijesti. Išla bih tako daleko i tražila komisiju iz svih bivših republika i internacionalnu pomoć u kojoj bi se sudionici birali kao američka porota- da ne bi bilo pristranih. Ne treba nikakva osveta ni zla krv ali bilo bi potrebno nazvati stvari pravim imenom.
    A vrlo se dobro sjećam događaja pred pokolj u Srebrenici. Bio je nekakv dokumentarac u kojem sam vidjela Mladića i društvo koji su od nekolicin mladih zarobljenih muslimana tražili suradnju. Posjeli su ih za zajednički stol. Nudili im rakiju(perfidno) i uvjeravali ih da se nemaju čega bojati. Ti su ljudi: visoki i lijepi, toga se sjećam da mi je palo u oći, kao da su ih po tom kriteriju birali, vidno drhtali. Plašili su se. Ne znam je li taj film bio nekakva srpska proganda tko zna za koga i u čije svrhe. General Mladić ih je nekoliko puta upitao. Zar se vi nas bojite i uvjeravao da za to nema razloga. Mi vam želimo dobro, ili tako nekako, ne mogu se baš posve sjetiti točnih rijeći ali to je bilo ozračje. Ne znam što je kasnije s tim ljudima bilo. prijatelji iz Bosne su mi rekli da su pobijeni. Voljela bih znati je li još netko gledao taj film. Znam da se radilo o Srebrenici.

    avatar

    05.08.2007. (16:45)    -   -   -   -  

  • Sultanija's world

    Slažem se sa tobom, pogotovo ono kad kažeš, šta je 8000 muslimana za njih, ništa kad oni svaki dan ubijaju muslimane šakom i kapom. Iako nisam Hrvatica, bude mi krivo kad vidim kako se pljuje po Oluji i kako su strpali Gotovinu i ostale generale u Hag, dok Mladić i društvo paradiraju po svijetu slobodni. Ali valjda je Zapadu to u interesu, ali jedno znam, da nije bilo Oluje, Bihać bi bio iduća Srebrenica.

    avatar

    05.08.2007. (18:02)    -   -   -   -  

  • donadini

    za njihov masovni egzodus kriva je njihova propaganda o ustašama srbožderima...

    avatar

    05.08.2007. (19:49)    -   -   -   -  

  • veleBeat

    odličan post!

    avatar

    05.08.2007. (23:42)    -   -   -   -  

  • zaodo kosti

    srz

    avatar

    06.08.2007. (00:29)    -   -   -   -  

  • clementine

    santa barbara:trakavica prvog reda.kao pravo znatiželjno dijete jedno vrijeme sam ju pratila, a onda skužila da je poput broda bez kompasa koji se otisnuo na pučinu. i kapetan vjeruje da more nije big deal(na principu:lako ćemo). i što se desilo?pa bermudski trokut ju je progutao i zato su se sve epizode činile istima,anikad kraja..
    a domovinski rat je postao naknadna sapunica.istina je tako dobro zakamuflirana, i samo je odabrani znaju-a polovica tih 'mighty one-ova' je čuva za sebe poput eliksira mladosti, u ovom slučaju eliksir je postao ona bonus kartica u monopoly-u koja te čuva zatvora.
    niti jedan rat nije lijep, nema u sebi ničeg dobrog i užasno me smeta što se u ratu političari kurče: MI smo jaki. MI ćemo pobijediti. MI ćemo pokazati...
    a MI znači:da, da, upravo ti mali jadni čovječe, kojeg jašim prvo porezima, onda mu vrijeđam inteligenciju svojim preseravanjima, da bi ga na kraju poslao u nešto kamuflirano kao: rat za majčicu domovinu, vlastitu slobodu, ili pak obranu..
    i onda se neki mali ljudi nabriju i povjeruju-pomisle:pa da!!napokon. prilika da JA nešto promijenim-da pokažem kako nisam nesposobni trupac pokraj puta. da pokažem onim 'sons of bitches' gdje im je mjesto.. pukne ga malo testosterona, huškačkih govora i odjednom taj drugi narod postane nešto najgore na majčici zemlji što je božja ruka stvorila. ma nije ih čak ni bog storio:oni su izrod ili vražje maslo..
    i tako političari ostanu u foteljicama, KOORDINIRAJUĆI te male brijače, kupeći 'u se, na se i poda se' i hvaleći se:MI SMO!
    E pa NISTE VI!!
    gledala sam svakakvih snimki:na otvorenom i dnevniku i mogu samo reći kako su tužne.
    nema tog oskarovca koji bi mogao tako dobro prikazati strah ratnog zarobljenika koji je svjestan da će ga svaki čas ubiti. kojemu se u glasu, svakom pokretu.. vidi kako strahuje za ono osnovno-ŽIVOT!!A to mu glavešine NEMAJU PRAVO uzeti. a ipak to čine:kockaju se njegovim životom za 'OPĆE DOBRO'.
    ne mogu ni pomisliti što mu se vrti glavom kada vidi onu pušku, protivnika koji se osjeća toliko nadmoćnim i govori stvari pune mržnje->što je najstrašnije:to je mržnja prema VLASTITOM RODU!!!
    ja nikad neću moći vjerovati da rat može donijeti ičeg dobrog-i još je jedna potvrda kako su nas životinje po tom pitanju visoko moralno nadrasle.
    bravo ljudska vrsto, uspijela si pokazati da je tebi u interesu da sama sebe uništiš-a radi čega?'radi povijesnih granica naših djedova'-ma jeb.. zemljište, nije vrijedno grama straha koji je taj jadni čovjek osjetio u trenutku kad je postao svjestan da mu nema u životu milijeg od života, a izgubit će ga u roku nekoliko minuta..bijeli ili crni, srbi ili hrvati svi imamo pravo naživot!
    pa ako jedan degenerirani stephen hawking može toliko doprinijeti ovome svijetu, koliko bi tek taja jadničak koji nije dobio priliku podići svoju djecu na noge ili ikad više zagrliti ženu i reći joj da je voli??
    ne znam što da kažem za one koji su u klanjima uživali?po meni oni nisu ljudi.na njih ne želim trošiti riječi..jednostavno, bojim se sutrašnjice u kojoj će takvi prevladati..
    zato:love and peace i do čitanja

    avatar

    06.08.2007. (22:00)    -   -   -   -  

  • Duhovni vođa

    Amen !

    avatar

    13.08.2007. (22:10)    -   -   -   -  

  • u prolazu

    Tuzno je biti Peeeeerrrrrrrrrrrrrrrooooooooooo jjjjjjjjjjjjjjj...................Jos tuzznnnnnnnnijjjjjjjii ovi sto gledajuci tudje zaboravise na svojjjjjjjjjjje

    avatar

    02.08.2008. (18:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...