Komentari

sdbnovaci.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • mmeli

    haha, lude časne.... znam ja i neke iz Varaždina kojima se slično znalo dogoditi....super vam je blog i pogotovo mi se sviđa post o mitovima o redovničkom životu... BB

    avatar

    03.08.2007. (11:39)    -   -   -   -  

  • vanilla

    mislile su da će ih Bog štititi.. vanilla

    avatar

    03.08.2007. (12:34)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    svaka cast momci,a poseban pozdrav hajdukovcu među vama koliko sam uspio vidjeti u opisu na naslovnoj stranici blog.hr ima pored dinamovca i takav među vama.... zelim vam pozeljeti snagu da uspjesno brodite putem koji ste izabrali,negdje u dubini srca osjecam tugu sto i ja (premda sada vec 30-godisnjak) nisam izabrao neko duhovno zanimanje kao zivotni poziv ali eto....zivot pise romane...veliki pozdrav iz splita!!!

    avatar

    03.08.2007. (12:37)    -   -   -   -  

  • assilletta

    Zanimljiv blog... mislim da bi vas mogla počet pratit.. svaka vam čast na vašoj odluci o takvom životnom putu.. možda bi mogli napisat neki post kako čovjek odluči tako nešto? kako se snalazite s talijanskim? svi ste ga već prije učili ili? Ja inače studiram tal, i baš sam se vratila iz Firenze gdje sam provela 2 tjedna. eto toliko
    Pozdrav!

    avatar

    03.08.2007. (13:06)    -   -   -   -  

  • ivan

    zanimljiv je blog. samo maknite ovaj zarko crveni znak sa sredine, jer je jako tesko pratit tekst....pozdrav

    avatar

    03.08.2007. (13:40)    -   -   -   -  

  • Gle,eno mog princa

    ej..tu sam prvi put..svaka čast što ste odabrali ovakav životni put..to je za svaku pohvalu..onaj tko je ustrajan u svom naumu može puno toga postići! nedavno ( u 5, 6 mjesecu) sam učila o salezijancima nešto..heehe, malo toga se sjećam, ups :)

    navratite ponekad

    p.s. Najveći pozdrav Dinamovcu :)

    Pozdrav

    avatar

    03.08.2007. (13:54)    -   -   -   -  

  • Valerija..=)

    super je blog..i zanimljivo je kada se negdje moze procitati o redovnickom zivotu...puno pozdrava..

    avatar

    03.08.2007. (14:12)    -   -   -   -  

  • ..it's just me..

    Super vam je blog!
    Pozdrav svima i samo naprijed!!!

    BY:Sal.animatorica iz Rudeša,Jasna

    avatar

    03.08.2007. (15:23)    -   -   -   -  

  • *Dumna Dulcis Mirabilis*

    O dumnama iliti časnima ilitiga švorama sve najbolje :D hehehehe..nikad neću zaboraviti onu na skejtu,mislim da je bila cijela emisija jednom o njoj prije 5,6 god na HTV,pozdrav od jedne nevaljale dumne ;)

    avatar

    03.08.2007. (15:25)    -   -   -   -  

  • Skate: Žc-Tim

    kakva je to spika o skejtu???? :PP čao, evo vidio sam vas na naslovnici bloga pa eo bacio oko.. zanimljivo, a kako vanila kaze mozda su to i mislile:PPP ajde, pomalo!

    avatar

    03.08.2007. (15:57)    -   -   -   -  

  • Lena voli Petrinjce

    joj tak zgodni dečki idu za popa,,,
    hm...
    a tek onaj danijel dragičević kak je zgodan uf....

    avatar

    03.08.2007. (16:44)    -   -   -   -  

  • dre@m girls

    ajmeeeeeeee,kako mi je drago da sam naisla na ovaj blog....citam ga obavezno...pozz iz metkovica

    avatar

    03.08.2007. (16:51)    -   -   -   -  

  • Best friends 4everrr

    Bok! Svaka čast na redovničkom životu! Mi idemo također u crkvu i bile smo na karizmatskom susretu, pa nas zanima dal ste vi ikad prisustvovali takvom načinu slavljenja i klanjanja Bogu. Oprostite, ali nismo se mogle prijaviti kao blogeri jer nam ne prihvaća podatke. Naša adresa-2littlegirls. Svratite!!!

    avatar

    03.08.2007. (16:58)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    mala kritika (ukoliko je uopce kritika) je na pozadinu koja je previse napadna i pomalo smeta prilikom citanja vaseg bloga....bilo bi lipo kada bi bilo malo diskretnije ili da uopce nema.

    avatar

    03.08.2007. (17:47)    -   -   -   -  

  • $$I might be a heatrless bitch,but at least I`m g

    ...bok!!..odličan vam je blog,ali meni nije jasno kak idete za popa,pa izgubite na neki način slobodu,stalno nešt zabranjuju....ja iskreno ne idem u crkcu,mislim jesam kršaćanka ali polagano gubim vjeru i nema veze...mislim mladi ste,zgodni pa jel vam ne bi bilo bolje da svoj život iskoristite za zabavu,školovanje(neko drukčije),curama....mmh,to je moje mišljenje i nadam se da se niste uvrijedili...i veliki pozdarv,ali največi DINAMOVCU!!!!...(hihihi)....

    avatar

    03.08.2007. (17:53)    -   -   -   -  

  • zašto?

    u idućem postu napišite što vas je navelo da se odlučite za ovakav životni smjer...put...slažem se s ovim gore...kako vam nije do cura...zabavljate se vi tamo mislim sigurno...ali sve sami dečki...i tu i tamo koja časna...meni je to nezamislivo...a i ne prirodno...Bog nas je stvorio da se razmnožavamo...muško i ženski...a ne muški i muški...ma uglavnom...zanima me ZAŠTO???
    kako možete živjeti takav život??svi žive da bi se (kašlj) znate na šta mislim...pa odgovorite molim vas...ZAŠTO?

    avatar

    03.08.2007. (19:56)    -   -   -   -  

  • konzervativni

    Čovjece koja zatucanost,nemos vjerovati.....znaci ako se ne sexaju uokolo,opijaju i zabavljaju nisu normalni,naprosto su ludi ili sto?
    koja mentalna ogranicenost,tipicni produkt potrosackog vrimena... u se,na se i podase.... egoizam,egocentrizam,hedonizam,narcisoidnost,nihilzam...... a s druge strane strpljivost,razumijevanje,darivanje,ljubav....

    avatar

    03.08.2007. (20:55)    -   -   -   -  

  • Salezijanski novaci

    @mmeli, @Moj svijet..Moja pravila.., @...it's just me..., @*Dumna Dulcis Mirabilis*, @Jimmy Page, @be@utiful liar: Hvala Vam na komentarima i na podršci. Čitamo se međusobmo..mi odmah priznajemo da ćemo biti malo u kašnjenju jer nemamo baš previše vremena za net. Hvala i Bog Vas blagoslovio!

    Jimmy: To ti je časna imenom Tereza Zukić, više na ovom webu.

    avatar

    03.08.2007. (22:01)    -   -   -   -  

  • Salezijanski novaci

    @konzervativni, @ivan: Hvala i Vama na komentarima, a pogotovo na konstruktivnim kritikama. Imate pravo..mislili smo već malo "ublažiti" izgled loga u pozadini što ćemo napraviti u što skorije vrijeme.

    avatar

    03.08.2007. (22:03)    -   -   -   -  

  • Salezijanski novaci

    @konzervativni: Ima nas tri Hajdukovca, jedan Dinamovac i jedan nesvrstani. Ma, kad su u pitanju europska natjecanja... svi smo i Hajdukovci i Dinamovci... nema razlike. Što se tiče poziva...vjeruj nama, godine nisu bitne kad te Gospodin zahvati... Brojni salezijanci su baš primjer kako starija zvanja imaju svoju vrijednost. Stoga, ako misliš da te Gospodin i dalje zove...nikad nije kasno... roman pišeš ti... Gospodin ti samo natukne temu romana... Pozdrav :-)

    avatar

    03.08.2007. (22:08)    -   -   -   -  

  • Salezijanski novaci

    @assilletta: I tebi hvala na posjeti i ohrabrenju. Zasad nismo htjeli opterećivati blog samo s informacijama o nama, kako smo se odlučili, koliko molimo, tko je don Bosco i sl.

    Sad, kad vidimo da ima interesa kako smo mi "sve" ostavili i krenuli za Kristom...sad ćemo više pisati o našim životma. Već sada možemo kazati da će biti brojnih zanimljivih priča.. jean dio ste već mogli pročitati na naslovnoj stranici... bit će toga još...

    Trenutno smo na učenju talijanskog jezika u rodnom mjestu našeg osnivača: Colle don Bosco, pored Torina. Neki su znali talijanski, neki malo, neki gotovo ništa... učimo intenzivno... i komuniciramo s ovdje prisutnom braćom samo na talijanski (i rukama...naravno). Naporno jest zasigurno i malo se mučimo...ali znamo zašto smo ovdje pa nam i nije toliko teško.. Sretno s talijanskim jezikom... Pratimo se :-)

    avatar

    03.08.2007. (22:13)    -   -   -   -  

  • Salezijanski novaci

    @YeYes: Hvala, hvala, naš duboki naklon. To što si zaboravila, ništa zato..prati nas i osvježit ćeš znanje a možda i nešto novo naučiti... Naum nam je biti svećenici u don Boscovom stilu života, a i tvoja molitva i molitva svih drugih može nama puno pomoći. Vjerujem da ćete se i nas nekad sjetiti. Pozdravlja i tebe Dinamovac.. i ostali...

    avatar

    03.08.2007. (22:16)    -   -   -   -  

  • Salezijanski novaci

    @Lena voli Petrinjce: Hvala na komentaru. :-) Na ovu temu možemo samo kazati ovo: speechless...

    avatar

    03.08.2007. (22:22)    -   -   -   -  

  • Salezijanski novaci

    @Best friends 4everrr: Pozdravljamo Vas i zahvaljujemo na javljanju! Po pitanju odlaska u Crkvu, ohrabrujemo Vas i želimo Vam svako dobro na Vašem životnom putu i želimo Vam poručiti da i dalje dozvolite Gospodinu da Vas oblikuje i vodi kroz život.

    Ne, zasad nismo bili na karizmatskim obnovama i susretima. No, kako se i na njima može biti blizu Gospodinu, ukoliko osjetite potrebu i imate priliku, svakako posjetite obnove. Pozdravi, Vas i sve čitatelje Bog blagoslovio.

    avatar

    03.08.2007. (22:28)    -   -   -   -  

  • Salezijanski novaci

    @$$I might be a heatrless bitch,but at least I`m g: Bok! :-) Hvala ti na komentaru... Ne, nismo se uvrijedili...komentar je sasvim na mjestu.

    Prije svega, žao nam je čuti da ne ideš u Crkvu... hrabro od tebe što si to podijelila s nama... Rekla si da si kršćanka... bravo! I vjerujemo da kad-tad osobna vjera mora doživjeti preispitivanje, sumnje, strah, pa čak i odbojnost. Pokušaj, a mi te ohrabrujemo, istražiti tko je Gospodin, što se u Crkvi može naći, tko je Isus... pri ovome ne mislimo samo na osnovne informacije... pokušaj malo ući "dublje". Vjeruj nam... kad podjeliš svoj život s Njim... onda možeš kročiti kroz život hrabro i sigurno...

    Je, istina, idemo za svećenike. Ha čuj,... po pitanju školovanja: dvoje nas je završilo fax, jedan skoro, a druga dvojica gimnazije...tulumarili jesmo, cure smo imali, dapače...nisu nam mrske, ali... teško je to objasniti kako izgleda i kako se osjećaš kad te Krist zahvati... tad smo u stanju sve ove blagodati, koje smo i mi htjeli imati u životu, ostavili kako bi nasljedovali onoga koji nam je "ukrao srce"... Isus je taj koji nam već sada nadomješta sve one "svjetovne" stvari koje smo mogli imati. I nemamo nikakav strah od ženskog spola (muški nas ne privlači; da ne bi bilo insinuacija), ni strah od života, ni tuluma...jednostavno... želimo biti Kristovi za druge ciljeve u životu... Istina, teško je to objasniti, ali hvala Bogu... ima nas zato različitih da bismo mogli svi biti ono što želimo i ono na što smo pozvani...

    Hvala ti još jednom na javljaju...mi ćemo se tebe sjetiti u molitvi (kao i ostalih) da ojačate...pa kako god to bilo realizirano... kroz vjeru u Krista ili ne...

    PS. Pozdravlja te Dinamovac! :-)

    avatar

    03.08.2007. (22:42)    -   -   -   -  

učitavam...