Komentari

boric.blog.hr

Dodaj komentar (1)

Marketing


  • Mica

    Mislim da nemate dovoljno podataka o tome sto govorite.Vidi se da ste odrasli uz filmove o partizanima,ali nazalost u tim filmovima nema mnogo ostine.Istina je da istoriju pise pobednik,a vi ste tu pobednicku istoriju prihvatili zdravo za gotovo.
    Ali evo nekih podataka.Iako u seriji Otpisani to izgleda drugacije,u Beogradu su ilegalci ,do dolaska Crvene armije,ubili samo 2 Nemca i zapalili 5 kamiona.Slicno je i sa Nepokorenim gradom(kakav smesan naziv).Inace nemacki gubici na prostoru bivse Jugoslavije bili su oko 5000 ljudi.Razume se da je veliku vecinu pobila Crvena armija.
    Sve ostalo bio je jedan krvavi,prljavi ,gradjanski rat.
    Komunisti su kasnije izjednacili sve(cetnike,ustase,ljoticevce,belu gardu...)ali to je sve daleko od istine.
    Mnogi od tih ljudi su iz najboljih namera otisli u neku od tih vojski ili paravojnih formacija,da bi se borili protiv okupatora i veliki je greh prema takvim ljudima i njihovim porodicama,izjednacavati ih sa nekim obicnim koljacima i slugama okupatora.
    Zato mislim da treba pustiti mladje istoricare,koji nisu optereceni duhovima proslosti i politikom,da rade svoj posao i pokusaju da otkriju pravu istinu,koja nije crno-bela,nego siva.Samo tako doci ce do pomirenja na ovim prostorima.
    Hvala

    avatar

    19.07.2009. (17:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...