Komentari

robijanje.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • SISATA

    SISATA:

    Sve sto je napisano ovdje je istina. Super pises!

    ____________________
    Naj slike na netu!
    http://users.teol.net/~fakes
    ____________________

    avatar

    26.07.2007. (18:19)    -   -   -   -  

  • Ima jedan svijet...

    Bog nije bradati starac koji sjedi na oblaku i maše čarobnim štapićem te ispunjava želje razmažene dječice. Bog nije osoba da bi mogao biti lud.
    Bog je energija... Bog je sve pozitivno oko nas i u nama.... Bog je sve ono na što još nemamo odgovore. Bog je nada, vjera i utjeha.... a to je nešto što ne možemo zvati ludošću... nego potrebnim dimenzijama naše svijesti da bi uopće preživjeli u ovom velikom i smislenom redu koji nas okružuje... ali ga mi često nismo svjesni... ili smo ga svjesni pa ga volimo kršiti.
    Molim ateiste da me ne napadaju zbog moje definicije Boga... jer i mene u popisu stanovništva pišu ateistom... dok se sama smatram agnostikom. No ne volim kada se o Bogu piše prebukvalno..... mislim da s obzirom na vrijeme u kojemu živimo i saznjanja koja imamo to ipak možemo gledati bar malo šire i dublje... od te predoslovne slike kojom nas truju oni kojima je potrebna siva masa onih koji ne misle svojom glavu i nemaju mašte.
    p.s. odgovor o krilima ti je tamo gdje si ostavio komentar vezan uz krila. ;)

    avatar

    26.07.2007. (23:03)    -   -   -   -  

  • greentea

    hahahahaha...nisam očekivala baš cijeli post, ali vrlo je zgodno! vidim mozak se zahuktao ko lokomotiva, logika frca na sve strane, padaju simpatični zaključci! najviše mi ipak pada u oči nešto što me navodi da ti postavim novo pitanje. govoriš o našim mjerilima, pa o božjim mjerilima, pa smo malo ludi mi, malo on...ovisno o točci gledišta (što bi u biti moglo biti istina), ali mnoge tvoje rečenice me navode da te pitam: GDJE ti misliš da se bog nalazi? gdje osjećaš da se nalazi....u odnosu na tebe? stalno govoriš o njemu, pa o nama, on je savršen, mi nesavršeni....ima tu mnogo prostora za diskusiju, ali bi najprije bilo dobro definirati osnovne pojmove. što znači uopće biti SAVRŠEN? možda ne imati mane...što su to mane?(da te malo preduhitrim) ...i kako definiraš patnju? što je to?
    primjećuješ li, kad ti se tako vijuge zalaufaju i krenu pitanja i odgovori, kako je svaki odgovor koji si pronađeš istovremeno i novo pitanje i uvijek baš uvijek, do kakvog god odgovora došao možeš ponovo pitati isto: zašto?...zašto?...zašto?...
    stvarno...zašto je to tako, a?.................jaaoooooo, kako davim! laka ti noć!:))))

    avatar

    26.07.2007. (23:16)    -   -   -   -  

  • neazess

    Slažem se i sa Ima jedan svijet i sa našom zelenočajkom ;)). Naime, ja mislim da ono što ljudi nazivaju bogom je zapravo "veliko" Polje svijesti koje svi mi zajedno činimo. U tom polju smo svi zapravo povezani i tako činimo cjelinu. Tj. svi smo mi bog, bog je sve. Jadnako kao što su naša tijela sastavljena od hrpe stanica koje zasebno djeluju, iz naših pojmova, bez inteligencije te stanice čine nas, tako je i to Polje sastavljeno od svih nas (ljudi, životinja, biljaka, pa možda i "neživih" stvari) koje čine novu, za naše pojmove super inteligentnu, cjelinu. Tako - mi utječemo i tvorimo Boga, a on upravlja unazad nama, baš kao što i mi upravljamo svojim stanicama. Ok, to je samo neka moja umotvorina, ali polazeći iz takve pretpostavke i ja imam jedno pitanje: Što ako je Bog još dijete?

    avatar

    27.07.2007. (15:37)    -   -   -   -  

  • Dario

    bog postoji...a vi koji serete da ne postoji ste glupi

    avatar

    22.04.2008. (14:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...