Komentari

lifestyletatjana.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • delnice

    jebate, kad si ovako postavila stvari, izgleda da imate lanac oko noge, ruke i vrata i da van je relacija kužina - dnevni boravak - soba..ne slažen se s tobon u masu stvari..
    pa neće se žena ić fizički obračunavat s nekin, pogotovo s muškin!
    zašto onda žene ne upisuju srednju za mehaničare, elektrotehničku za popravak lake i teške struje..
    koliko žena zna šta je kiler?
    oće li možda muž dojit doma dite na porodiljnon?
    i tako dalje i tako bliže..
    a to šta ima seljaka, ima ih kako u nas, tako i vanka i tu pomoći nema, i nisu oni samo takvi prema ženama nego prema svemu!

    avatar

    23.07.2007. (14:04)    -   -   -   -  

  • Lifestyle by Tatjana

    PV,ovakva postavka stvari je često sušta i okrutna realnost.Nisi žena, pa ne doživljavaš svakodnevno diskriminaciju.A samim tim što nisi žena jako mi je teško objasniti tebi neke krucijalne stvari. Ne kažem da se žena treba obračunavati šakama s nekim, već da muškarac u prvi plan stavlja svoju tjelesnu nadmoć. Zato 70% stvari rješavate prijetnjama i udarcima u nedostatku zdrave komunikacije. Dok je kod žena obrnuto.
    Žene se upisuju u takve tehničke škole, no u malom broju.Baš kao i muškarci u medicinske, dizajnersko-tekstilne ili ekonomske škole. Ta upisana manjina ne znači da odudara od "standarda". Ja se ne slažem s tobom u toj gender podjeli poslova i obrazovanja.
    Vidiš, tu leži problem :))
    Kiler...peace of cake. Stvar nije u tuposti nježnijeg spola, možda u nezaintersiranosti. Ako smo sposobne pronaći i znati što je n. cutaneus brachii medialis, mislim da kiler ne bi bio problem naučiti šta je.
    I naravno, muž, tj. otac je dio obitelji i kao i majka ima dužnost odgajati dijete.Pošto fiziološki mu nije omogućeno dojiti, on može biti tu uz majku za to vrijeme.Nahraniti dijete izdojenim mlijekom...
    Praviti cu se da nisam te razumjela kako svaka trudna majka i porodilja oštećuju proračun ili kućni budžet samom činjenicom što su žene u reprodukcionoj fazi!

    Za seljake se jedino slažemo,tko bi rek'o da smo različitog spola :))

    avatar

    23.07.2007. (17:37)    -   -   -   -  

  • misko

    "Da nije borbe za ravnopravnost za pojam prava se ne bi ni znalo."
    Podsjećam te, da je u početku vladao matrijahart, zatim su muškarci preuzeli vodstvo...
    Kad brod tone, prvo žene ubacuju u čamce za spasavanje. Nije mi poznat ni jedan slučaj, da je žena odbila i rekla kako i muškarac ima isto pravo: naprotiv, obilno se u nesrećama koriste tim "pravom".
    Ovo je čisto feminističko pričanje...iznenađen sam. Daleko od toga je svijet savršen pod muškim upravljanjem, slažem se, ali onda od vas žena očekujem da nam objasnite plan sa kojim će te ga poboljšati...
    I hoćete li ići u rudnike kopati? Biti smetlari? i da ne nabrajam...

    avatar

    24.07.2007. (16:56)    -   -   -   -  

  • Lifestyle by Tatjana

    Zašto bi, Miško, bio iznenađen.Ja sam mišljenja da svaka žena treba biti feministica. Pod tim ne mislim na ultra radikalne feministice koje bi kastrirale bilo koga s testisima. Naravno da razmišljamo na taj način.Čak i one koje kažu da se ne drže svojih prava kao žene i ne cijene ravnopravnost spolova, vjeruj, nisu iskrene do kraja. I naravno da stojim a priori sve žene kao pripadnica tog spola. Ne vidim zašto bi bio iznenađen stavovima bilo koje žene, pa ni mojim.
    Druga stavka; svakako se slažem da mnoge žene iskorištavaju na jedan način ono čime im je priroda ili društvo naklonjeno kao slabijem spolu.Nešto sam ti slično već rekla dolje na komentaru o majci mački.
    Nemoj misliti da nisam razumna i ne vidim razliku.Ali za mene je to već pitanje ljudskosti.Ne razlike u spolovima.

    avatar

    24.07.2007. (18:37)    -   -   -   -  

  • misko

    Oprosti!
    Mislio sam da si feministica "one" vrste ... a njih se naprosto užasavam ...

    avatar

    28.07.2007. (10:50)    -   -   -   -  

  • Lifestyle by Tatjana

    Da, razumjela sam..nažalost posljednjih desetak godina ljudima se diže kosa na glavi od riječi feminizam ili pak nacionalizam što u stvari, nisu baš tako loši pojmovi.Samo su loše tumačeni i korišteni u razne svrhe :)

    avatar

    30.07.2007. (01:00)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...