Komentari

vstsi.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • šibenski konobar

    nad ovim podacima bi se trebali zamisliti i dekan a bogami i oni koji su ga instalirali

    avatar

    19.07.2007. (17:51)    -   -   -   -  

  • andrejko

    Još se sjetim kada sam ja prvi put išao na prijemni još 2003/2004 godine, tada sam bio 7 ispod crte koja dijeli studente koji plačaju i koji su na teret MZT. Danas bih bio među prvih 10. te godine nisam upisao jer nisam imao novaca za platiti. došao sam sljedeće godine i bio 12 na listi bez plačanja.
    rezultati su poražavajući.. Bilo bi odlično kad bi netko imao informaciju koliko je studenata prošlih godina se prijavilo.

    avatar

    19.07.2007. (23:40)    -   -   -   -  

  • hrvoje

    Ti rezultati su vrlo poražavajući! Bojim se da se neće nitko zamisliti oko toga, nego što je najgore oni će se hvaliti time koliko ih se upisalo na veleučilište.

    Prošle godine na 1. god je upisano na odjel menadžmenta 389 (MZT, plaćaju i izvanredni) studenata, promet 89 (MZT, plaćaju i izvanredni) studenata, i pravo 123 (MZT, plaćaju i izvanredni) studenata.

    Za prijašnje godine ne znam, ali trenutno na drugoj studira 248 (MZT, plaćaju i izvanredni) studenata, na 3. 237 (MZT, plaćaju i izvanredni) studenata i na 4. 168 (MZT, plaćaju i izvanredni) studenata - u ovaj zadnji nisam potpuno siguran. Točnu brojku koliko je apsolvenata nemam, ali je navodno nekih 500-tinjak.

    avatar

    20.07.2007. (14:55)    -   -   -   -  

  • Tužna Neda

    S ovakvim brojem studenata Veleučilište može opstati jo samo dvije godine i to ZAHVALJUJUĆI broju studenata koji su upisali Visoku školu za turistički menadžment.
    Dogodine teško da će se itko upisati jer Zadar širi studij ekonomije, na jesen otpočinje studij na Visokoj poslovnoj školi Minerva u Dugopolju i Visoka škola za dizajn, modni , estradni i športski menadžment u Splitu, a fala Bogu i Veleučilište u Kninu i Veleučilište u Gospiću osnivaju od jeseni nove studije, grade studentske domove za sve studente, moderne studentske menze, športske objekte za studente , a jučer piše u Slobodnoj da Zadar gradi Sveučilišni kampus koji će koštati prteko milijardu KN. A i Split sve više širi privlačne studijske programe
    Pa sad ti studiraj u Šibeniku s nastavnicima srednje škole i s rukovodstvom koje nema vizijuu gradu u kojem nikog nije briga za veleučilište. A jeste li vidili kako izgleda zgrada sveučilišta u zadru. Nadam se da će netko uslikati i prikazati na blogu i novu (Belakovu) zgradu studija Menadžmenta u Zadru.

    avatar

    20.07.2007. (15:38)    -   -   -   -  

  • student I

    kolegice Neda,

    ja ne znam koji su to nastavnici srednje škole. Oćeš mi molim te reći koji su, jer su meni svi jako dobri.

    avatar

    20.07.2007. (21:49)    -   -   -   -  

  • ajem

    Da je situacija loša, to je jasno. Ali nemojmo opet pretjerivati. Ruku na srce, ovaj naš faks su uvik upisivali studenti koji nisu uspili na nekom drugom faksu. Bar većinom. Nikad nisu bile popunjene kvote u sedmom misecu. Da je situacija lošija nego prošlih godina - jeste, ali nije opet tako crno. Na jesenskom roku će biti puno više upisanih nego na ovom. A šta se tiče osnivanja novih fakulteta i gradnje kampusa u Zadru, upisne kvote su ostale iste. I koliko god atraktivan Zadar postao, opet će biti masa studenata koji neće uspiti upasti pa će se okrenuti manje atraktivnim fakultetima kao što je naš.
    Je li to dobro? Naravno da nije. Ali to je realnost šibenskog visokog školstva. I sad, i prije.

    avatar

    22.07.2007. (01:58)    -   -   -   -  

  • Aj em

    Sićam se ja, bilo je to 2000. godine kas sam upisivala. Prijateljica mi je bila 5. ispod crte (da upadne kao red. st. s plaćanjem), čekali smo da ispadnu oni koji su bolje napisali prijemni na drugim fakultetima, i moram vam priznati, jedva je upala, odnosno malo ih je otišlo na druge fakultete. I onda se upisalo (a i par god kasnije) jaaako dobrih ambicioznih studenata (50% van ove zupanije) koji su upisali s namjerom da zavrse menadžmetn. I jesu, i uspjeli su!

    A ovo danas, kad ih vidis, nit smrde nit mirisu, dosli su da prepisu ispite i da odu... tuzno!

    avatar

    22.07.2007. (11:14)    -   -   -   -  

  • Aj em

    Aj em a ne ajem

    avatar

    22.07.2007. (11:15)    -   -   -   -  

  • mutimir

    Tuga i jad ovog veleblabla, umisto gori mi doli, teški down, j****e koji smo mi kreteni šta smo ovo sve dozvolili? a onaj "novi" mikulić, ajde njega malo komentirajte, oće bit išta od njegovog rada? čovik je non-stop na vele

    avatar

    24.07.2007. (17:24)    -   -   -   -  

  • brale

    Ma što imaš komentirati jad i čemer od dipl. ing. bez zvanja i titule s političkim vezama. To je u stvari zrcalo vele.

    avatar

    25.07.2007. (00:43)    -   -   -   -  

  • vstsi

    Taj "jad i čemer" je trenutno na doktoratu na FER-u, ima izbor u zvanje predavača i objavljene radove. Provjeri malo sa informatorima prije nego počneš pljuvati po nekome.

    avatar

    25.07.2007. (08:49)    -   -   -   -  

  • ADMIN

    Molit ću kolege - bez vrijeđanja. Raspravljajte s argumentima.

    avatar

    25.07.2007. (12:08)    -   -   -   -  

  • Schkure

    Nema nikog s nickom argument, kako da onda raspravljam s njim

    avatar

    25.07.2007. (12:34)    -   -   -   -  

  • Student II

    Student I - svi prof sa prometa predaju u srednjoj prometnoj i dobri su. ALI kako je jadnim brucošima koji su završili srednju prometnu,pa se hoće usavršit,upišu faks,kad ono,opet isti profesori. Što ih oni mogu više naučit!!??! Apsurd kakvog nigdje nema. "Ali Veleučilište je tek na početku,skupit će se kvalificirani profesori s vremenom" rekli bi odgovorni za ovo s.anje. M A N E M O J T E M I R E Ć I. Pa zašto otvarate nešto za što niste spremni. Ajd onda dajte meni dvojku iz matematike,a ja ću vam odgovarat kad budem spreman!! Užasni ste svi po redu i gadite mi seeeeeee..... Ovo su već frustrac

    avatar

    25.07.2007. (17:47)    -   -   -   -  

  • student I

    @ student II

    ja ne studiram promet, ja studiram menadžment i govorio sam o profesorima koji predavaju na menadžmentu.

    A ovo šta je slabi odaziv na upisu, to ste vi krivi jer ste ih prestrašili svojim pobunama.

    Bio sam na vašem prosvjedu paljenja svijeća skupa sa vama samo zato šta ste govorili da profesori odlaze i učinio sam to samo radi jedne meni drage profesorice koja je stvarno poštena. neću spominjati njeno ime.

    Ali ubuduće, zapamtite, više nikad neću biti u solidarnosti sa vama.

    avatar

    26.07.2007. (21:38)    -   -   -   -  

  • Menadžment

    Dragi moj kolega, student I

    nakon svega ovoga još uvijek ima takvih kao ti kojima zaista nije jasno.
    Nije ti jasno da je čitav studijski program bio nezakonit i da je privremeni dekan tražio napismeno od Ministarstva provjeru dosadašnjih diplomanata i valjanosti njihove diplome.
    Nije ti jasna hrpa stvari kojima se nas studente truje svaki dan.

    Nije ti jasno, očito, da se nekolicina nije pobunila da bi sada mogao lupati glavom od zid jer studiraš nezakonito, trošiš: vrijeme, novac, život.

    Ako ti to dosad nije jasno, onda nikada neće ni biti.

    Hvala ti na solidarnosti, ali molim te, nemoj više ubuduće biti solidaran.

    avatar

    26.07.2007. (23:23)    -   -   -   -  

  • hrvoje

    @student I

    A ovo šta je slabi odaziv na upisu, to ste vi krivi jer ste ih prestrašili svojim pobunama.

    Hvala ti Bože, što su naše pobune bile bezrazložne... (da bar)

    student I - pokrij se ušima!

    Na faksu je situacija divna i bajna... sada se može raspisati natječaj za dekana koji uopće nije zaposlenik ustanove, dakle za razliku od sadašnjeg privremenog koji radi na mnogim ustanovama i još ktome je i privremeni dekan kod nas... sada može situacija biti još i gora, a ajmo se nadati da može možda biti i bolja.

    Odluku o tome je donijela vlada RH na sjednici održanoj 31. svibnja 2007 i to ne samo za naše Veleučilište, nego i za sva ostala u državi, čovjek bi se zapitao koji bi to mogao biti razlog?! Pa ja mislim da postoji samo jedan jedini, a taj je da mogu osigurati svoje političke istomišljenike i bez obzira o tome kako će proći idući izbori osiguraju im mjesta od minimalno 3 slijedeće godine, jer je to rok na koji će se birati dekani...

    Potome osigurali su se u potpunosti, jer:

    Iza stavka 2. dodaje se novi stavak 3. koji glasi:
    »U slučaju da Upravno vijeće ne potvrdi izbor dekana od strane Stručnog vijeća, smatra se da dekan nije izabran. U tom slučaju natječaj će se ponoviti, a Upravno vijeće, do izbora dekana na temelju ponovljenog natječaja, imenuje vršitelja dužnosti dekana najduže do godinu dana. U tom razdoblju Veleučilište će provesti izbor za novog dekana.«.
    Dosadašnji stavak 3. postaje stavak 4.

    - Dakle i da Stručno vijeće izabere dekana, UV-e može odbaciti odluku SV-a, jer u njemu sjede 3 člana koje je postavilo ministarstvo i samo 2 člana koji je predložilo i izabralo SV.

    Sad ja pozivam našu dragu sistem inženjerku, pa da me opet pita odakle meni pravo se miješam u izbor dekana. Kao što mi je (blago rečeno) zamjerila - da odakle meni pravo da ja preispitujem zakonitost zapošljavanja osobe na mjesto šefice računovodstva (priv. dekan je osobno zaposlio i istog dana ju je dočekao ugovor o radu). Na što sam je pitao - jel se ja u to ne smijem miješati - a ona meni da smijem.

    Možda nastavim o sistem inženjerki u kojem slijedećem komentaru (najavila je i ona da će nam se svima obratiti - jedva čekam).

    Pozdrav!

    avatar

    28.07.2007. (13:36)    -   -   -   -  

  • LoriCohen

    very simply explained. It is indeed an art to read & stop new visitors with your attractive writing style. I am really impress from your posted information. Thanks for sharing.
    dissertation business students

    avatar

    03.12.2011. (11:34)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...