Komentari

greeneyedgirl.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Zvrk

    To ti je valjda zato sto Slovenija treba povecati natalitet (ipak je njih jako malo) pa trebaju 'nagraditi' buduce mame.
    Amera ima puno, a i imigracija im je ogromna, nemaju frke oko radne snage,onda ni nemaju razloga placati porodiljni.
    Koliko ces si uzeti neplacenog?How long can you aford to be out of work?

    avatar

    12.07.2007. (06:45)    -   -   -   -  

  • makedo

    :) i u BIH je jos uglavnom na snazi godina dana, iako kapitalizam gazi...privatnici ne daju skoro pa nista, banke i slicne strane institucije prave bypasse nasem zakonu, dok drzavne institucije i firme u drzavnom vlasnistvu jos uvijek imaju obzira ;)
    jos uvijek imamo nekih dobrih strana :), do kad, pitaj Boga...

    avatar

    12.07.2007. (08:12)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    Ma, razbjesnim se svaki puta oko ovog, ne znam zasto, nisam ni trudna, nit planiram uskoro, ali toliko mi digne zivac! Inace, ja mislila da je ovdje u UK grozno sto se tice porodiljskog i naknada, ali evo, USA ih opet shisha. Erm, odo' ja tamo otkuda mi je i pasos kad cu radjat (Slovenija!), hmmmm....

    avatar

    12.07.2007. (09:40)    -   -   -   -  

  • yazza

    ndaaa... i opet tamo zhene vishe radjaju, nego ovdje... dzhaba na balkanu shto ti daju tako dobar porodiljski, kad vecini i puna plata, pa chesto ni dvije, nisu dovoljne da bi zhivjeli pristojno.

    avatar

    12.07.2007. (10:01)    -   -   -   -  

  • Chicago Chick

    stvarno za poludit! znala sam da je samo 12 tjedana, ali sam mislila da je makar djelomicno placeno. ovisi sve naravno od kompanije. jedna moja prijateljica koja je vec godinama laweyer u dobroj kompaniji uzela je 6 mjeseci (maksimalna mogucnost u njeoj firmi) pa se o tome prica jos godinama kasnije. kao, zamisli: uzela 6 mjeseci!

    avatar

    12.07.2007. (21:17)    -   -   -   -  

  • Black Sun

    Pozdrav on Levata :)

    avatar

    13.07.2007. (18:01)    -   -   -   -  

  • yogica

    ja sam imala 12 weeks, 8 placeno (inace 6 ali ako imas carski dobijes jos 2 tjedna) by short term disability + ja sam koristila jos nesto godisnjeg... kako je kod tebe, sto ces nakon tog porodiljskog?....

    avatar

    14.07.2007. (04:40)    -   -   -   -  

  • Jaca

    @yogica - jos uvijek ne znam za sigurno. I ovdje se porodiljsko bolovanje smatra kao disability i placa se kao worker's compensaton (ja mislim da je to 80% plate). Koliko se moze uzeti zavisi od toga sta ti doktor napise. Cula sam da su neke zene dobijale samo 2 sedmice jer im doktor nije htio vise napisati (ovo nije u mojoj komaniji) - za mene je to nevjerovatno.
    Nadam se imati najmanje 6 sedmica (ili 8 jer zelim carski), a kasnije cu vidjeti. Volila bi uzeti mozda jos 2-4 neplaceno, pa onda raditi part-time prvo od kuce, pa onda u office. Sve zavisi od toga i da li mi mama dode i koliko ona bude ovdje. Ako budem morala uzet cu vise neplacenog jer stvarno ne vidim kako bi bebu od 2 mjeseca mogla ostaviti s nekim strancima u day care.

    avatar

    17.07.2007. (00:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...