Komentari

antunkauzljar.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • sanja_45

    Spomenuo si nuklerane elektrane, kao odličnu zamjenu, ne znam tu se ne bih složila s tobom. 1ooo godina treba da taj otpad postane bezopasan otpad.. Pa te sada ja pitam: -
    " Koliko je tog radiaktivnog otpada u Europi, koliko je zastarjelih nuklearki, i na koji će se način rješiti tih nuklearki i gdje?!.Znam, pročitala sam da si spomenuo mogućnost, njegovog boljeg teh.razvoja, ali mi se čini da ga nisu našli još od prve bačene atomske bombe.. samo su još poboljšali njegovu radijaciju..Drugo, većina ele.energije se pokriva upravo iz tih nuklearki, Japan je poslije Amerike i Francuske najveći proizvođać nuklearne energije na svijetu..Planiraju izgraditi još pet novih nuk.centrala..Pa se opet pitam, gdje će taj otpad koji je 1ooo godina opasan spremati..:)..Nismo mi bili nikada bili " ljubimci prirode" mi smo samo jedna od vrsta koja je nastala na ovom Planetu..već sam ti jednom to i napisala, mi ne možemo izmjeniti tu prirodu, ona je oduvijek bila jača od nas i oduvijek je imala svoje vulkane, zemljotrese, munje, požare, uragane, tornada, poplave..kao i jako sušna razdoblja..
    "Opasnost! Ono što znamo je samo kap, a ono što ne znamo je more." / I.Newton /
    Lijepi pozdrav s osmijehom ti ostavljam..:))

    avatar

    11.07.2007. (18:18)    -   -   -   -  

  • antun.kauzljar

    Draga Sanja, nuklearne elektrane nisu „odlična“ zamjena za proizvodnju električne energije, barem, ne ove na principu fisije (razbijanja atoma) nego su samo nužno zlo koje je manje od drugih zala. Drugačije bi bilo kada bi znanstvenici i inženjeri osmislili način proizvodnje na principu fuzije koji nema radiokativnog otpada. Na kraju krajeva sve zvijezde i sunce rade na tom principu. Drugo, radioaktivni otpad iz nuklearnih elektrana je zanemariv u odnosu na radijaciju koju proizvedu ispitivanja nuklearnih bojevih glava a što nam uopće ne traba. I treć, mi smo svakodnevno bombardirani radioaktivnim i drugim opasnim zračenjima iz svemira osobito nakon oslabljenog ozonskog omotača.
    Priroda je doista uvijek bila i bit će jača od nas. Ako mi nju ugrozimo, ona će nas uništiti. Trenutno je ugrožavamo stakleničkim plinovima i uništavanjem ozonskog omotača, te zagađivanjem zemlje, vode i zraka raznim nečistoćama i otrovima.
    Hvala na komentaru i lijepo te pozdravljam!

    avatar

    12.07.2007. (21:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...