Komentari

kickboxing333.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Koogla

    ej lot, mislim stvarno, znamo da je ovo tvoj blog ali bilo tebi krivo ili pravo postao je i blog svih nas... zato umjesto da se hvališ tko sve najavljuje tvoje postove brzo, brzo riješi one dugove koje imaš(post o Kalmeti i još tih par) i izvijesti nas o tome kako je bilo u Piacenzi pa da se možemo u miru prebacit na sadašnje događaje i otvorit neku novu raspravu, npr. onu koju smo započeli u Splitu[u stvarnom svijetu ;-)] a ticala se kickboxinga i pojaseva...

    avatar

    10.07.2007. (13:33)    -   -   -   -  

  • Lot333

    @ Koogla
    Lijepo zboriš, i nije mi krivo da je ovaj blog postao nešto više od nečega samo moga. Dugove ću riješiti, ali dug je dug i neće pobjeći, a aktualnosti stalno nadolaze, pa ako ih pravovremeno ne najavim, odoše i one u dugove.

    Što se tiče ovogodišnjeg Svjetskog kupa "Best Fighter" u Salsomaggiore Terme, stvarno nemam pojma što se događa, slobodno pogledaj njihovu službenu stranicu i vidjeti ćeš da uopće ne postoje službeni rezultati ??? A tamo gospodin Gianfranco Rizzi piše: I'm waiting the official results from Germany's WAKO Office when they send me, I immediatly upload the website. Što je posrijedi, pojma nemam, izgleda da je Švabo nešto zajebo. I ja čekam da se rezultati objave tamo ili da netko iz saveza napiše par riječi o našim rezultatima i pošalje kakav takav izvještaj klubovima. Slike sam već dobio.

    Poajsevi u kickboxingu? Pa toga nema! Ipak, to je stvarno ozbiljna tema koju bih morao provjeriti i dobro pripremiti.

    Stoga, strpljenja malo molim, dan ima samo 24 sata. A obaveza i više. Hvala na komentaru i prijedlozima.

    avatar

    10.07.2007. (23:47)    -   -   -   -  

  • Kaktus

    O Lote, Lote. Jako griješiš kada kažeš da nema pojaseva u kickboxingu. A ona prava istina je da naš WAKO još nije uredio zvanja. U ostalim vještinama i federacijama kickboxinga, koje ne želim spominjati da ih ne bi reklamirao, postoje zvanja koja se uredno polažu po verificiranim programima ( otuda i natjecanja po pojasevima, pa čak i na Svjetskom Kupu - u Italiji, ali i na turnirima u Irskoj, Velikoj Britaniji, SAD, i td.) . Osim toga da nisi u pravu govori i podatak da i sam naš Predsjednik Znaor ima 7. DAN kickboxinga koji mu je dodijelio osobno Predsjednik Falsoni. Ako se ne varam i bivši direktor Nakić je nosilac 5. Dana kickboxinga u koji ga je promovirao Falsoni. Želiš li to osporiti ? Onda nemam pravo. Ali, ako imam pravo onda je jasno da pojasevi u kickboxingu postoje, samo je problem što naša federacija, za razliku od ostalih nije uredila programe za zvanja, što ide samo njoj na štetu.

    avatar

    11.07.2007. (01:01)    -   -   -   -  

  • Lot333

    E, moj @ Kaktus
    baš si ruska kelnerica ;-))). Ali, kada si se tako upro "crniti" naš savez, ajde molim te pronađi u WAKO pravilima kickboxinga gdje se spominju pojasevi, ne računajući one pojaseve od gaća. A u ostalim federacijama kickboxinga ima svega, puno lipoga, zanimljivoga, atraktivnoga, primamljivoga, ima. Ali nećemo se valjda po njima ravnati? Pa zar to nismo prevazišli i nadišli?

    Pazi sad vamo: napisah ja prethodnu, onu prvu rečenicu, i odem na WAKO web stranicu (pazi, novi design!), pa postavim se na stranicu Rules ne bih li postavio link na Pravila, kad tamo IZNENAĐENJE! - u zadnjoj stavci piše GRADING i opisano je sve što treba znati i moći za koji pojas. Stvarno sam se iznenadio. To je nešto novo, do sada toga nije bilo u pravilima ??? I to tek treba implementirati u legislativu i rad našeg saveza. Valjda to naši u savezu znaju (Stručni odbor, čini mi se)?

    A, eto i meni malo satisfakcije - ti si napisao: A ona prava istina je da naš WAKO još nije uredio zvanja. - he, he, pojma nemaš. Je, je, WAKO to jeste uredio! To je prava istina! ;-)))

    A onda pomislih, u tijeku su bile izmjene pravila i usklađivanja s brojnim primjedbama (znam da je naš savez poslao koš i još primjedbi) i te su primjedbe raspravljane na Bordu direktora u Piacenzi, istovremeno kada je u Salsomaggiore Terme bio ovogodišnji Svjetski kup - pomislih, možda su objavljena i ta nova revidirana pravila, ali - još ništa. Stoga, strpljenja malo.

    I na kraju - natjecanja po pojasevima - to nije regulirano, to ni po ni u Pravilima ne postoji - to je samo stvar organizatora (najčešće Talijani) koji žele privući što više natjecatelja, naravno i naplatiti im to. Osobno se ne slažem s time, za razinu znanja bijelog ili žutog pojasa postoji županijsko prvenstvo, a ne Svjetski kup.

    Pozdrav -

    avatar

    11.07.2007. (01:43)    -   -   -   -  

  • piko

    E lote, lote
    Kažeš Švabo zajebo pa nema rezultata sa Svjetskog kupa u Italiji. Švabo je možda zajebao što toga nema na stranicama Bestfighter, ali većinu nas, mislim da zanimaju rezultati naših natjecatelja iz Hrvatske. O tome nije objavljeno ništa a prošlo je 1,5 mjesec.
    Koliko znam iz saveza su tamo bili predsjednik Znaor, pa tajnik Deša, pa direktor Jurišić, pa izbornik Popović, pa vjerojatno još neki član upravnog odbora. Zar nitko od njih ne zna ili nije prikupio rezultate naših natjecatelja. To nevjerujem. A možda je nekome od njih savez i platio da budu tamo nazočni.
    A poslovica kaže (nažalost) - što nije objavljeno, kao da se nije niti dogodilo.

    avatar

    11.07.2007. (07:32)    -   -   -   -  

  • Koogla

    evo vam jedne teoretske pričice koja se teoretski mogla dogoditi negdje i nekad...

    mladi borac (za ovu priliku nazvati ćemo ga JA)dolazi na borilište ponosno noseći svoj mukotrpno zarađeni crni pojas...
    u tom trenutku centralni sudac(za ovu priliku neka to bude lot) naređuje mi da skidam svoj crni pojas sa sebe pošto pojaseva nema u kickboxingu...
    a ja na to odgovaram kako moj pojas ima veliku vrijednost u mojim očima i kako sam za svoj pojas polagao pred komisijom koje se nebi posramili mnogi crni pojasevi...
    "a tko je bio u toj komisiji?", pita lot...
    "pa Cvjetan, Pašić, Petrović, Ostojić..." odgovaram ja...
    "pa Cvjetan nije Falsoni da ti može dati pojas" kaže lot...
    JA: "ma dobro ali ima na wako stranici pravilnik o polaganju"
    LOT: "moraš ga skinuti inače nema borbe"
    i tako ja moram skinuti svoj pojas, pojas koji volim više od svih medalja zajedno, pojas koji je simbol mojeg treniranja i odricanja...
    ...da ovo nije teoretska pričica mislim da bi pala i neka isprika...ovako ništa...

    avatar

    11.07.2007. (12:56)    -   -   -   -  

  • crni pojas drugi put

    To sa pjasevima je pomalo smiješno. Naime jedan naš renomirani trener mi je jednom prilikom kad sam ga pitao kad će moje dijete dobiti pojas odgovorio slijedeće : Da bi u kickboxingu zaradio pojas moraš najprije imati rezultat. Rezultat ti pokazuje dokle si dogurao sa svojim znanjem

    Tako da njegovi vježbači ( pa čak ni svjetski prvaci-kadetski ) ne mogu dobiti nikakav pojas, jer ga nisu zaslužili.

    Isto tako mišljenja sam da smo mi te pojaseve naslijedili od drugih borilačkih vještina koje su se malo pomalo uvukle među kickboxsače ( tae kwon do, karate ). Inače lutajući internetom ( blažen bio ) nigdje nisam uspio naći podatak o pojasevima u kickboxingu - sve do nedavno u WAKO-u.

    Ako smijem biti slobodan , mislim da to s pojasevima nije loša zamisao, ali onda se i natjecanja moraju posložiti drugačije, jer morate priznati bilo bi smješno na tatamiju vidjeti borce od kojih jedan ima crni a drugi bijeli pojas.

    avatar

    11.07.2007. (16:44)    -   -   -   -  

  • Koogla

    *crni pojas
    ...joj kako sam čekao da netko ovo kaže...borilačke vještine...da li je kickboxing borilačka vještina??? ili samo sport??

    ovako: pojasevi jesu izmišljotina kojom organizacije zarađuju pare i po meni uopće nije bitno od koga dobiješ pojas već da li si zadovoljan razinom znanja koju si pokazao...ionako organizacija ima na bacanje a legendarni crni pojasevi(npr. kickboxing/karate: Wallace, Urqidez...) su ih dobili od svojih učitelja, istočnjačkih imigranata, a ne od nekih organizacija...

    ALI kickboxingu trebaju pojasevi...trebaju mu zbog toga da izgradi svoj identitet...tj. da se zna što je kickboxing, koji elementi spadaju pod kickboxing, što treba znati da bi netko bio majstor kickboxinga, evetualno uvesti i neke elemente realne samoobrane...

    ...govorim to zbog toga jer postoje tolike razlike u programu kickboxing klubova da ih je uopće teško svrstat pod "zajednički nazivnik"...npr. u nekim klubovima se uopće ne treniraju udarci koljenima a neki nisu nikad ni čuli za ura-mawashi geri...to su drastične razlike!!
    .
    ..i još nešto: neki od naših najboljih boraca(npr. Andrej Gudac, Vedrana Halincic, Antonio Ivas, za ove tvrde discipline ne znam ali sigurno ih ima) uopće se ne smatraju kickboxsačima, zato jer treniraju druge vještine(taekwondo,karate,pon do kwan, savate, muay thai, budokai..), kompletnije vještine u kojima se zna plan i program a natječu se i u kickboxingu...ako mi ne vjerujete, pitajte ih

    avatar

    12.07.2007. (13:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...