Komentari

antunkauzljar.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • sanja_45

    Nisam odmah vidjela, tvoj novi post. Blog se popravio i to stvarno na bolje, ali moja veza kod mene još uvijek šteka, i tu sam stvarno nemoćna, jer nisam ti neki veliki stručnjak za informatiku. Što se tiče statistike ona je točna i to nema veze s obrazovanjem, religijom iliti kršćanskim ponašanjem. Inače ti je 2oo7 godina proglašena kao Stop-godina nasilja nad ženama. Nisam nešto jako uvjerena u to, samo ako preletiš crnu kroniku vidiš porazne rezultate..a o zlostavljanima, tj. pretučenima, silovanima, nećeš dobiti prave podatke. Zašto?! Ne prijavljuje se svako zlostavljanje i silovanje, zakoni su dobri u teoriji, ali se u praksi često ignoriraju iliti krše. Tko se danas može žaliti ili prijavljivati, ako znaš već unaprijed da si izgubio bitku, po statistici, svaka treća žena je bez posla ili primanja, ovise o suprugu, njegovim roditeljima ako žive u zajedničkom kućanstvu. Imao si nedavno primjer na telki: Žena je izbačena iz kuće, podstanar je, nisu joj dozvoljavali da vidi vlastitu djecu, dok se nije njezin slučaj pojavio na telki. Sada je krenulo na bolje, može s njima kontaktirati preko SMS, ali ih još ne može vidjeti i doći blizu njih.. Za bibliju si izvukao lijepi i poučan citat, na to se nema što dodati ili komentirati..:)..Lijepi ti pozdrav s osmijehom ostavljam..:))

    avatar

    08.07.2007. (14:13)    -   -   -   -  

  • antun.kauzljar

    Draga Sanja, ako sam te dobro razumio, obrazovanje, religija ili kršćansko ponašanje nisu uzročno posljedično povezani sa zlostavljanjem žena. Ti smatraš da je materijalna ovisnost žena o svojim muževima ta koja ženu stavlja u neravnopravan položaj i ona mora šutjeti i dopuštati nasilje nad sobom. Ispravi me ako sam te pogrešno razumio. Ja nisam baš siguran u to. Naime, žene su sve samostalnije što se tiče posla i zarade, daleko više nego što su to bile prije pedesetak godina ili jedno stoljeće a statistike govore o porastu zlostavljanja žena. Jedino objašnjenje se može potražiti u tome da se prije nije o tomu govorilo. Ja sam star čovjek i dulje pamtim. Nisam baš uvjeren da je prije bilo više zlostavljanja.
    Lijepo te pozdravljam i slažem se s tobom da je blog sada bolji i brži.

    avatar

    08.07.2007. (21:10)    -   -   -   -  

  • sanja_45

    Kako počinje zlostavljanje u jednoj obitelji, jednostavno s psihičkog zlostavljanja se baci na fizičko, neki puta ni ne mora biti fizičko zlostavljanje. Poznajem barem pet osoba, koje se zlostavljaju, ali i ne poduzimaju ništa; radi djece, novčanih ulaganja u nekretnine / stana, kuće/..roditelja i sredine koja vrši pritisak na njih. Ako je u Hrvatskoj svaka treća žena bez primanja i posla, daj mi reci:" Čemu se može nadati, ako ode, a obično im se da preporuka da napuste " zlostavljača"..i odlaze u podstanarstvo..a onda se vraćaju; jer nemaju drugoga rješenja. Nisu sve manekenke, zvijezde da se o njima piše.Svaka peta žena u Hrvatskoj bila je žrtva nekog oblika fizičkog nasilja koje je izvršio njezin partner, a svaka četvrta barem je jednom imala spolni odnos na izričit zahtjev partnera, protiv svoje volje.
    To su porazni podaci koje je pokazalo prvo istraživanje o nasilju nad ženama u Hrvatskoj, koje je inicirala Autonomna ženska kuća Zagreb, a financirao bivši Državni zavod za obitelj i sadašnje Ministarstvo obitelji.
    / Jut.list18.1o.2oo4/
    Ima toga koliko voliš i na sve strane svijeta..:))..Lijepi ti pozdrav s osmijehom ostavljam!..:)

    avatar

    08.07.2007. (23:32)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...